Zažili ste, že na vás šéf kričí bez dôvodu?

21. okt 2020

Zaujímalo by ma, či je toto bežná prax, že z dôvodu SOM ŠÊF, kričím na podriadených. Mám za sebou viacero zamestnaní, dlhodobejšie len 3, v dvoch som zažila uzasny prístup šéfov, no v jednom doslova na mne sedel. Po roku som bola maximálne zničená, sklesnuta, bez života, v depresii. Nerozumiem ako si to môže niekto dovolit. Priam až osobne útoky. Teraz vraví kolegyňa, v novej práci, že tu konečne na ňu nikto nekrici.. Tak len chcem vedieť ako to je inde, zase toľko skúseností nemám. Ale viem už, že keď na Vás niekto kričí, tak pravdepodobne môže byť chyba v ňom a nie vo Vás.

limetka69
21. okt 2020

normalny sef nekrici, ma totizto uroven, komunikuje ako sa patri 🙂

fokuska
21. okt 2020

Ano, zazila som JEDINY raz, ze to skusil. Jasne som dala najavo, ze takto sa rozpravat teda nebudeme, ze nie je dovod na mna kricat a ze si to nenecham, ze sa budeme rozpravat pokojne alebo vobec. Viackrat si to nedovolil.

Ak na niekoo nadriadeny alebo ktokolvek iny krici viackrat ako raz, ked to skusi prvykrat, tak ver tomu, ze chyba je aj v tom kto si toto necha.

ivkazba
21. okt 2020

Ja som nikdy na nikoho zo svojich ľudí nekričala. Nech urobili čokoľvek. Ale zažila som raz, že jeden z mojich manažérov kričal na svoj tím, urobil to raz, potom už nebol manažér. Ja mám roky manažérskych skúseností, riadila som roky manažérov a teda NIE, nie je normálne, aby šéf kričal, rovnako tak nie je normálne, aby kričal kolega. Ak je niekto nevyrovnaný, nemá čo v kolektíve robiť a už vôbec nie ako vedúci pracovník.

zutera
21. okt 2020

Ne,nekřičí.Má bezdětnou šefku,ale natolik empatickou že když mě volali ze školy že si dcerka vyrazila dech tak mě poslala do školy a ještě večer volala či je v pořádku.

amarilka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
77daniela77
21. okt 2020

Zial tu nepomoze ani staznost na bossing,on ma znamosti,on to vyhra.....u nas to este nie je zabehnute ......

limetka69
21. okt 2020

@amarilka26 prepac, ale toto normalny zamestnanec tiez neurobi, ak ma uroven

amarilka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amarilka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
limetka69
21. okt 2020

@amarilka26 ja nesudim, ja konstatujem, je to tvoja vec, uroven to nemalo, nevravim, ze ti to nepomohlo k lepsiemu, ja by som sa takto nezachovala, ani ked som mala 18

amarilka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
limetka69
21. okt 2020

@amarilka26 no to je jasne, nikto nie je dokonaly 🙂

simca06022011
21. okt 2020

No... Moja polovička je takýto šéf, on ani nieže kričí, ale tie jeho nekonečné monológ a keď nie je odozva tak zvyšuje hlas a nekonečné dlho mu trvá kým skončí a odpochoduje. Urobí z človeka blbca. Ku mne si nedovolí, ja ho pošlem do.... Kolegyňa odišla na kľudne miesto, lebo ta pravidelne revala raz do týždňa, som jej povedala nech s ana to vykašle a hľadá si dačo iné. Môj brat keď sa u nás zamestnal, ten sa mu zdvihol zobral si veci a odišiel. Viac neprišiel 😂 a to som si doma vypočula... Pre zmenu som si navrieskala na neho ja s tým, že bude robiť sam a vybavene. Ráno o. 8mej nech je na firme a začne... 😉 Spamätal sa, nasli sme nových ľudia a do firmy chlap už ani nechodí. To sú také typy. Najhoršie že veľakrát ten zamestnanec to ani ovplyvniť nevie, alebo ako veľa z vás pozná, 10 veci sa naučí sám, nikto ho to nezaručí, neukáže... A jedna sa nepodarí alebo nejaká somarina sa stane a už je zamestnanec neschopný 🤦‍♀️ a vlastne ten šéf si ventiluje akurát tak svoju neschopnosť... (česť vinimkam, jasne riešia sa aj vážne veci sem tam)

littlefiona
21. okt 2020

V prvom rade, šéf, nadriadený by mal mať úroveň, keď už zastáva takúto pozíciu. Ja by som ešte požadovala u šéfov, aby mali aj nejaké to EQ nie len IQ, i keď to práve väčšina nemá. Ja som mala egocentrického, nepokorného, neúctiveho šefa, ktorý zožral celú múdrosť sveta a ponižoval ma, zhadzoval a to dokonca aj pred klientmi, napriek tomu, že som pracovne riešila všetky veci firmy iba ja, on len robil dohľad. Po roku som bola tak vyčerpaná a vyhorená z toho, ako som si musela nonstop hrýzť do jazyka a znášať jeho honenie ega, že už je ex šéf a mne sa neskutočne uľavilo. V takom nezdravom pracovnom prostredí sa dlhodobo nedá zotrvať, môže to spôsobiť rôzne zdravotné problémy.

lucia147852
21. okt 2020

Áno zažila. Potom už to nebol šéf 😅 to sú hovädá kríze si myslia že z pozície šéfa si môžu robiť s ľudmi čo chcú

simca06022011
21. okt 2020

@littlefiona veľa ľudí túto pozíciu zástava lebo nie je iná možnosť 😁 Hlavne v malých firmách je to vždy majiteľ. A to sú často ľudia čo mali nápad, sami to zvládli... Ale proste prácu s ľuďmi nezvládajú alebo keď tak veľmi neefektívne a je z toho stres na oboch stranách 😔 čiže očakávať nejaké eq/IQ sa nedá... Ale dopne to tým sefom keď nebudu mat komu šéfovať.

mlska19
21. okt 2020

Nastastie nie,priamym sefom mi bol vzdy majitel firmy,a uspesnej,a tie firmy by nikdy nevybudovali,keby si mysleli,ze krikom na podriadenych nieco dosiahnu.

hederamonstera
21. okt 2020

Nezazila a ani si to neviem predstavit, a to uz som mala vela sefov a aj ja sama som bola veduca, ale nikdy som si nedovolila kricat, ani som nemala potrebu aj ked som bola neviem ako nasrata :D proste nejaka ta ucta k ludom musi byt za kazdej situacie

kittykat22
21. okt 2020

ano zazila, ale davnejsie. Dnes viem, ze nebola chyba vo mne ale v sefovi. Vratit cas tak namiesto trapenia a snazenia sa, dam vypoved.

basska_b
21. okt 2020

To sú ľudia, ktorí si ventiluju svoje osobne problémy, často v osobnom živote majú problémy a myslia si, že si to budú vylievat v práci. Žiaľ, ten človek máva často tak pevné postavenie, že pomôže len zmena práce

dominika7990
21. okt 2020

Šéf po mne nikdy nekričal ani keď mal dôvod. Vždy s kľudom džentlmena iba vysvetlil čo sa mu nepáči a poprosil má nech to skúsim zmeniť.

barborkinatruhlica
21. okt 2020

Ahoj - no ak na teba šef kričí. Maš podľa odborníkov tieto možnosti - zobrať sa a v tom momente bez vysvetlovania odíšť. Buď rovno domov, alebo sa len vyvetrat a počkať, kým sa ukludní. Potom sa vrátit a povedať mu - že toto si k tebe nebude dovolovať, pretože máš svoje práva a on nemá pravo sa s tebou takto baviť. Pretože to je šikana - nemusíš použiť tento vyraz - je to na tebe.

Alebo druhá možnosť - hneď ho zahriaknuť a uvidíš.

Prípadne rovno sa pobaliť a odísť, keď si ťa nevie tento šéf vážiť - vlastne ani ty si nemusíš vážiť jeho prácu. Viem, že je to naročné - viem o čom hovorím viac-krát som to musela urobiť. Odchod je tažky, ale keď odídeš spadne ti obrovský kameň zo srdca a ver mi budeš rada, že si sa ho zbavila. U mňa museli nastať až fyzické prejavy, aby som sa spamatala... Vela stastia tuto bitku musíš dať sama... ak ho necháš - ubližuješ tým v prvom rade sebe. A ako píšeš má to už svoju daň... držím ti palce ... a verím, že sa mu zopreš.

autor
21. okt 2020

@barborkinatruhlica ja už tam nie som našťastie, len teraz si bucham hlavu, keď vidím, že normálne to nebolo..že som to znasala