Zažili ste v práci pri sebe totálne manipulatívneho človeka?

14. feb 2023

Ahojte. Zažili ste v práci pri sebe totálne manipulativneho človeka, ktori vam cicia energiu , tvari sa ako keby mu to tam patrilo a vymýšľa si na vás? Ako ste sa dokazali s tym vysporiadať? Čo no poradite? Mam pracu ktora na baví, alexten clovek mi normalne žerie energiu..

lenkit
14. feb 2023

Je to tvoj kolega alebo nadriadený? Musíš s ním prísť do kontaktu v práci alebo pracujete iba "vedľa seba"?

anega79
14. feb 2023

ano kazdy den, dnes dvaja kolegovia do mna, fakt to niekedy nedavam, je mi z nich na vracanie

autor
14. feb 2023

@lenkit je to kolegyňa .. no nepracujem s ňou našťastie každý deň, ale keď áno, tak to sa citim ako šedá myška.. sme skoro na rovnakej pozícií, ja mam na starosti este faktúry a podobne veci .. no ona sa tvari ako keby jej to tam patrilo , do prace pride aj o 2 hodiny neskôr a ako som spominala tak ako vie manipulovať s druhými jej fo jednoducho prejde .. a uz aj ked v praci je tak to sa iba predvadza o mne vyprava nezmysli.. ju k nam preradili pred mesiacom ale neviem z akeho dovodu

janka_266
14. feb 2023

Áno, sedeli sme v jednej kancelárii rok. Doteraz som neprišla na to, čo mala proti mne 🤷‍♀️asi 2x sme sa za to aj pochytili. Našťastie má potom preložili a ona tu už nepracuje. 😃

autor
14. feb 2023

@anega79 je to ozaj ťažké, hlavne ak mate pracu co vas baví, po akej ste tuzila a nejaka xantipa vam tam robi peklo .. nie som typ ktori by sa zaloval , nikdy som to nerobila ani nemam v plane no ona to robi klame a druhych zavádza..

anega79
14. feb 2023

chapem, moji dvaja kolegovia, dokonca si tak povymyslali, ze zavolali policiu na kolegynu a vyhodili ju z prace... pre mna je uz len stres tam ist, ale po rokoch mam pracu, tak prilis na vyber nemam.
ta tvoja mila kolegyna je sama s tebou v kancelarii?

lenkit
14. feb 2023

To sa Ti asi priamo nepodarí ovplyvniť. Ubližuje Ti priamo alebo máš "iba" (a tým to nechcem zľahčovať) pocit krivdy, že má iné podmienky pre prácu ako Ty?
Osobne by som sa odosobnila, robila si svoje a kým by neútočila na mňa priamo, tak nech si manipuluje s kadekým.

autor
15. feb 2023

@anega79 no ked robime spolu tak ano sme spolu v kancelárii..

@lenkit ponizuje ma, u inych to tak nevnimam, ostatní mi včetne nadriadeného dovolili robit si svoju pracu + mam este tie faktury, to co ona nerobi, no pri nej si ine nedovolim , ona ma vidi len v tych fakturach a pre nu som iba fakturantka nic viac .. len ma to trápi, ja poznam svoju náplň práce no pre nu som menej a dava mi to patricne najavo .. lebo ona ma vysoku skolu ja iba strednu takze si mysli o sebe vela .. lenze u nas su aj pracovnici ktorý nemaju ani moj odbor ..
Vcera som si aj cestou domov poplakala lebo mi to je luto ... ale co uz narobim ..

melanta
15. feb 2023

Manipulátor manipuluje iba tých, ktorý mu to dovolia. Namiesto toho, aby si plakala cestou z práce, to aktívne rieš. Najbližšie keď budete robiť spolu v kancelárii jej hneď ako prídeš povedz "Anička, od dnes pracujeme inak. Ovládam svoju pracovnú náplň, preto budem robiť to, čo uznám za vhodné a tak ako uznám. A keďže nie si moja nadriadená, tak sa do mňa od dnes nebudeš starať a navážať. Pekný deň". Ak bude chcieť niečo povedať, povedz "nie, k tomuto nemáš čo povedať". A ak to urobí znova, postáv sa a choď za nadriadeným. Ak to nerieši, choď za jeho nadriadeným. Ak to nerieši ani ten, hľadaj si novú prácu. Mať prácu a príjem je dôležité, ale dôležitejší je život. Nechať sa stresovať znamená skôr či neskôr prenášať toto aj domov na svoju rodinu. Zamedz tomu. Postav sa jej, rázne, pohľad do očí. Správa sa tak, ako jej dovolíš. Prestaň sa ľutovať a odpálkuj ju.

janagem
15. feb 2023

Počkaj teraz som mimo. Ty máš svoju náplň práce a súčasťou sú faktúry a keď je ona nablizku robíš len faktúry lebo sa bojíš robiť náplň ktorú máte spoločnú???

titla
15. feb 2023

Zazila som nedavno kolegynu-nocnu moru. V mojom pripade neslo o manipulatora, ale ona bola psychopat. Tiez tam bola snaha o manipulaciu a intrigovanie, ale take neohrabane a amaterske, ze v konecnom dosledku skodila sama proti sebe.
Ja som mala stastie v tom, ze ona si proti sebe postvala vedenie i cely kolektiv a v podstate vykopala vlastny hrob. Len trvalo mesiace kym ju prepustili a pracovat s nou, my sme mali spolocnu agendu, bolo strasne. Ja som mala ale tu vyhodu, ze som mala podporu kolegov i vedenia, vedeli co je zac.

bawaria
15. feb 2023

@melanta Veľmi dobrý pohľad na vec, konštruktívny.

gabika0825
15. feb 2023

Ja by som konfrontovala toho človeka napriamo, prečo si to nechavas ? Keď si na teba niečo vymýšľa tak to treba riešiť a nenehavat to tak. Nepíšeš čo presne, či niekomu donáša alebo tak, alebo či to je len medzi kolegami… ale ja by som to riesila hneď