Zaujímavé pracovné povolania

milka1988
30. júl 2023

Tak som premýšľala, Aké zaujímavé povolania robíte? čo to obnáša? Museli ste na to vyštudovať nejakú školu ? 🙂 Ja som kreatívny človek a venujem sa handmade výrobe

17alexis
30. júl 2023

Neviem, či mojá práca je pre niekoho zaujímavá, ale pre mňa je. Robila som v jednej firme, kde som komunikovala s firmami v zahraničí a vyhľadávala nové obchodné príležitosti, chodila som na služobky tlmočiť šéfovi, ktorý jazyk neovládal a bola to pre mňa úplne mega skvelá práca. Okrem skvelého platu a voľnej pracovnej doby som sa naučila biznisu, získala zaujímavé kontakty, vzťahy a teraz sa sama venujem rovnakému podnikaniu. Výšku na to nepotrebujem, ale cudzí jazyk áno.

milka1988
autor
30. júl 2023

@17alexis tie cudzie jazyky závidím ja na toto nejako nemám hlavu nedokážem sa to nijak raz naučiť ani na škole ani v zahraničí 🤷🏻‍♀️ základy áno ale to je všetko a pritom by som chcela ovládať rôzne jazyky keby mám na toto hlavu 🙂
Inak je to zaujímavá práca podľa mňa niečo čo vie človeka posunúť dopredu

bsp39
30. júl 2023

@17alexis poznam take pripady, ked si zamestnamec po odkukani, ako to vo firme chodi a presne aj do znalostou jazyka a zahranicnymi kontaktami, zalozil vlastne podnikanie. Niekto tomu hovovori podraz na zamestnavatela 😉

17alexis
30. júl 2023

@bsp39 vidíš, a niekto zas chopenie sa príležitosti, ak ťa niekto osloví na spolupodnikanie. 🙂
@milka1988 naučiť sa jazyk chce len trpezlivosť. Ja som predtým nikdy v krajine, kde by som tento jazyk využila, nebola. Iba som dávala pozor v škole. A áno, prácu si treba vyberať tak (podľa možností), aby človeka posúvala vpred v akomkoľvek smere.

bsp39
30. júl 2023

@17alexis len ten osloveny musi podliezt ceny svojho zamestnavatela. Je to vyhodny obchod pre oboch. Len preco taki ludia nezacnu z nicoho nic podnikat? No lebo nemaju ten napad. U zamestnavatelov maju dobru skolu, ziskaju kontakty a maju za to aj dobre zaplatene. Potom ho podrazia .

tahomi
30. júl 2023

@milka1988 mojim snom bolo robit lekarku leteckej zachrannej sluzby, tak sen sa mi splnil resp ja som si ho splnila. Samozrejme mam vystudovanu medicinu, 2 atestacie. Je to velky adrenalin, euforia, racionalne myslenie v kritickych situaciach.

17alexis
30. júl 2023

@bsp39 práveže mám výššie ceny ako má alebo mal on. A postupne expandujem v danej krajine a klop-klop, úspešne. Ak chcem dobre zaplatiť robotníkom, musím mať aj ja dobre zaplatené, aby sme boli všetci spokojní a aby sa mi to aj oplatilo venovať tomu čas a niesť isté riziko. Skúsený robotník ťažko pôjde robiť za menej než 23€/hod. , čiže nemôžem ísť s cenou nižšie.

milka1988
autor
30. júl 2023

@tahomi fíha o tom čítam prvý krát. A to čo vlastne robíš? Ako si vedela že toto chces raz robiť?

hladamematku
30. júl 2023
sunny3
3. aug 2023

.