Zaúčanie v práci

30. jan 2023

Som v novej práci 1 mesiac. Vedenie na mňa tlaci, nezvládam nápor práce. Je toho hodne. Bola som zaucena mesiac a čakajú sa odomna výsledky. Čakajú výsledky ako kolegyňa, ktora odchádza do dôchodku a robila danú prácu 10 rokov. Uz teraz vidím, že kopu projektov i je nedotiahnutych. Časovo , kým sa vyhrabem z tých starých bude trvať mesiac. Plus tie nové, ktoré by som mala iba riešiť. A rátajú mi robotu veľa ba za tie nové, tie strare akože neberú do úvahy. Jedná sa kancelársku robotu, veľa papierovačiek avšak je tam veľa rôznych vecí, takže nedá sa na jednom príklade povedat, takto to bude. Ako vám dlho trvalo zabehnúť sa bez praxe?

vikusjk
30. jan 2023

V prvom rade by si si mala so sefom/sefkou sadnut a vysvetlit, ze mas pracu aj na starych projektoch, ktore nie su dotiahnute. Oni o tom mozno nevedia, ale mali by. A za druhe by ste si mali otvorene povedat, ake su ocakavania. Nech viete, na com ste - obe strany.

autor
30. jan 2023

@vikusjk jasne že poviem, v piatok je porada. Len som došla.zdeptana, keďže je toho fakt veľa. A furt len počuvam, že ona stihala

luccija
30. jan 2023

Stíhala, lebo to robila roky.Nedaj sa zastrašovať

martul
30. jan 2023

No asi nestíhala, keď ty dorabas a už tak čakajú nové. Rob koľko sa ti dá ale nezblazni sa. Čo čakajú po mesiaci, že spasis firmu?

paulinam99
30. jan 2023

Pozri sa, čo máš napísané v zmluve a to rob podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Nedávaj sa sama do stresu. Načo stres ?
Však, ak sa im nebudeš páčiť, tak ťa vyrazia v skúšobnej dobe alebo Ti dajú výpoveď, resp. Ti nedajú prémie a podobne a Ty zvážiš, či Ti to stojí za to pracovať aj so základnou mzdou.

Zdravie máš iba jedno.

P.S.: Dĺžka zaučenia je rôzna, závisí od človeka a od druhu práce, takže všeobecná odpoveď neexistuje.

maris5
30. jan 2023

Mozno stihala preto, ze tam denne bola aj 2 hodiny navyse, ktore nikto nechce z vedenia vidiet. Nedaj sa odradit,mesiac je velmi malo na zaucenie a fungovanie ako ostrielany pracovnik.

modrava
30. jan 2023

ty si ja? 😂

janagem
30. jan 2023

Ono to dosť záleží aj od ľudí. Ja som sa zaucala dva týždne ale robota mi fakt sadla. Mám kolegyňu ktorá je v práci 7mi mesiac a vie menej ako naše nové 3 mesačne nábory.

Takže ano- pokecaj si so šéfom, aká je situácia a čo je reálne možné dosiahnuť.

eeffka
30. jan 2023

Keby som ti hodila moju agendu vyhrabala by si sa z nej asi o 2roky. Som tam cez 20r. Ak by si vedenie myslelo ze vymeni mna za teba, rozumej zadok za zadok a vsetko pojde ako teraz boli by pekne naivni. Podla mna ani netusia co pani vsetko robila a ma rozrobene.

simca06022011
30. jan 2023

hlavne ak nerataju pracu na starych veciach, tak su zvlastni. Potom by si sa po spravnosti mala venovat len novym a stare nech si dotiahne pani, skor ako odide na dochodok.

autor
30. jan 2023

@eeffka to máš pravdu. Pretože mi na pohovore šéf povedal: však urobis jeden projekt a ostatné podľa toho, všetko je rovnaké. Takže fakt nemajú predstavu, čo to v realite obnáša

Ďakujem všetkým za povzbudivé slová. Akože,.práca ma baví, rada sa učím nové veci, beriem to ako príležitosť posunut sa vpred. Ale, keď mi na poslednej porade dal sefko otázku, ohľadom jedného konkrétneho projektu, no mala.som dosť. Čakal kompletnú odpoveď. No, uvidím ako to ďalej pôjde

titla
31. jan 2023

Prv, ako sa pustis do debaty so sefom, urobi si prehlad. Spis si na papier zoznam uloh, ktore mas na stole s terminmi. Stare projekty, ktore musis dotiahnut (a presne rozpisat co sa v nich musi dokoncit) a rozsah uloh v novych projektoch.
Ked to bude mat takto cierne na bielom a konkretne popisane pred sebou, tak ma hned inu predstavu, ako ked povies "mam toho vela..."

autor
31. jan 2023

@titla super, ďakujem