Neviete niekto koľko môže zarobiť divadelná herečka iba za hranie v divadle? Za predpokladu, že hrá hlavné úlohy, cca každý druhý deň predstavenie. V Bratislave. Zaujímalo by ma, že keby som na jej mieste koľko by som zarábala 😄 snívam trošku 😂
niekto to tuším z tých hercov aj spomínal že nič moc.Preto berú hlavne serial a film.No ja by som nechcela robiť ani jedno ani druhé😀
Tzv. rokovné je iba privilégiom SND…v iných divadlách môžu o peniazoch za každé predstavenie len snívať. Hovorím aj o spevákoch. Takže je len klasicky plat za mesiac beh ohľadu na počet odohraných predstavení… nebudem sem radšej písať plat interného zamestnanca, ktorý odohrá/odspieva napr. 10 predstavení za mesiac…myslím, že by to nikto nechcel robiť. A ešte byť cieľom kritikov, obecenstva, venovať tomu roky štúdia a hodiny, hodiny cvičenia.
Oprava: Rolovné
@popoluskaxy prečo by to nikto nechcel robiť? Veď to predsa robia... Podľa mňa je to taká práca, že Ťa musí baviť.
Autorka, praca ich iste bavi, ale len z divadla by boli chudobni ako herci...
Áno, samozrejme, že to robia. Hovorím o tých, ktorí si myslia aké super jednoduché a úžasne musí byť toto povolanie (nemyslím konkrétne teba). Bežní ľudia nemaju predstavu, čo všetko to obnáša. 😉 Ale keď im dáš do ruky partituru, text vo francúzštine a povieš o dva mesiace to musíš vedieť naspamäť…mávnu rukou a idú si po svojom.
Kolegynin zat hra v TT divadle. Ma popri divadlu aj inu fyzickú pracu, lebo by neuzivil rodinu.
Preto herci odchadzaju z internych stavov divadiel, aby mali cas na film, serialy, reklamy, dabing. Lebo z platu interneho divadelneho herca by proste nevyzili. A to sa netyka len tych v lokalych, ale aj v BA. Clen SND Je prestiz, ale z tej sa nikto nenaje.
Kazda tolko, kolko si vyjedna.
V Bratislave neviem povedať. Videla som rozhovor s herečkou Lujzou Garajovou Schramekovou keď hovorila koľko herečky ktoré hrajú v divadle zarábajú. Herečka ktorá skončila školu zarába v bežnom divadle okolo 600 eur. Herečky ktoré hrajú dlhšie zarábajú viac. Spomína to vo videu Fakty o hercoch
Myslím že v SND zabrábaju viac.
No nie je to žiadna pálka. Tí herci často hosťujú. Ak sa neuchytí v seriáli, filme, tak z divadla do divadla. Aby sa z toho dalo žiť. Známy má angažmán v Martine a častokrát po predstavení ide na ďalšie alebo na skúšku do BA. On len jazdí a hrá.
z platu len za predstavenia by si nevyzila