Zaradenie do platovej triedy Mš

renikar
19. jún 2023

Ahojte dievčatá...Brázdim na nete a vždy sa neviem dopátrať správnej odpovede...Mám ukončenú SOŠ Pedagogickú a 1.stupeň VŠ .Bc sociálna práca. Do akej platovej triedy ma zaradia? Nikdy som ešte v školstve nepracovala, čiže by som bola nesamostatný učiteľ bez praxe. Čo ma pomýli stále je to, či zaváži aj VŠ nepedagogického smeru, alebo je mi tu úplne zbytočná...nakoľko veľa krát čítam, že s Mgr nepedagogického smeru začínajú v 5-6 platovej triede?! Ďakujem krásne.

aaadkaaa
19. jún 2023

Pokial dobre ratam, v 4.budes. ten bc ti je nanic

renikar
autor
19. jún 2023

@aaadkaaa mmm...ano tak som myslela aj ja...len nechápem prečo keď ma niekto 2 stupeň, tak automaticky ide do vyssej triedy? Ďakujem za odozvu!

aaadkaaa
19. jún 2023

@renikar ano, ked spravis adaptacne, pojdes do 5.triedy a tak dalej bc.,mgr., 1.atest.,2.atest.

h233
19. jún 2023

@renikar keď ma niekto 2.stupen tak automaticky ide do vyššej triedy ale 1. a 2.stupen v odbore predskolska a elementárna ped(bc.) a predškolská ped(Mgr.)

renikar
autor
19. jún 2023

@h233 no kamoška somnou koncila strednu...vychodila Mgr manažment čiže nie pedagogicky smer a automaticky ju brali s nástupom v 6-ke...preto som neako z toho jeleň. Tieto triedy dáva zriaďovateĺ alebo riaditeĺ?

h233
20. jún 2023

@renikar platové triedy sú dané štátom, resp. Ministerstvo školstva, čiže uznáva ich zriaďovateľ. V dnešnej dobe je všetko možné, aj to, ak niekto, kto nemá vyštudovanú pedagogiku učí v MS, čiže môže to byť, že jej to uznali, ale je to protizákonné, pretože v zákone o ped.zamestnancoch si môžete pozrieť, podmienky zaradenia do jednotlivých platových tried

renikar
autor
20. jún 2023

@h233 nuž tak teda ďakujem...uvidím ako zaradia mňa.