Od septembra pracujem na zakladnej ako vychovavatel+asistent (2v1 150% uvazok) s ukoncenou strednou pedagogickou skolou. Vysoku skolu mam tiez ale mimo sfery, v ktorej som pracovala niekolko rokov pred nastupom do skolstva. Zaciatok bol nastupom zaciatku roka do ms kde som nestihla absolvovat ani adaptacne a odisla som(islo o sukromnu matersku skolu). Tam som bola v 5ke platovej. Teraz teda ostavam v soku, platovy dekret nemame stale ani kolegyne nemaju, to fakt mozem byt teraz v 4.tej platovej? Adaptacne mam mat rok. Dostanem aspon nieco za to? Nejake adaptacne?
Dakujem
@matullienka to fakt? Lenze az rok robim adaptacne...to potom cely rok vychadza 4ka?
kamoska ktora so mnou studovala strednu a ma vysoku manazment jej uznali na zaciatku 5ku a po adaptacnom 6 pretoze uznali aj vysku neped.smeru
Je si nekvalifikovaná, si začínajúci PZ s úplným stredoškolským vzdelaním. Škoda toho pokusu v stej MŠ, mohla si mať ako prv pracovný pomer v školstve uznaní na 4 roky aj VS a doplniť si vzdelanie. Do sa týka asaptacneho, patrí ti príplatok začínajúceho PZ, čo je 6-% z platovejna pracovnej triedy, v ktorej si zaradená.
@palicka a teda ked to kamoske uznali rovno ako 5 a mala potom 6, budem mat aspon po adaptacnom to,ze prejdem zo 4 do 5? A potom az po 1.atestacii pojdem o 100 € vyssie
Po ukončení adaptacneho pôjdeš o triedu vyššie, teda do 5., avšak prídeš o príplatok začínajúceho. Odporúčam dorobiť si DPS, kým ukončia adaptačné, a tým pádom budeš samostatný PZ ale s VS, teda pôjdeš do 6.PT
@palicka dps?
Dievcata a este info ak mozete pre kamosku, ktora si dorobila skolu ale v ms uz pravovala ako upratovacka tak ona pravuje od septembra takisto ako ucitelka, ma vs neped.smer, robi adaptacne, tak ona bude aka trieda? Pracuje v rovnakej ms kde pracovala. Zmluva je nova
VŠ nepedagogického smeru uznali nesprávne. Keď im príde kontrola, budú mať problém.
Aj ked má Vs nepedagogického smeru stále ju to posúva o jednu triedu vyššie. Takže ano, máš byť v 5 ke.
Doplňujúce pedagogické štúdium.
Záleží od toho, ktorý stupeň VS ma a či teda ide o prvý pracovný pomer pedagogického zamestnanca
@palicka mam titul inzinier. Ale bola som od januara zamestnana viac ako pol rok v sukromnej materskej skole
Pokiaľ to nie je prvý zanestnanecky pomer, výnimku nemôže zamestnanvatel uplatniť
Áno ako začínajúci nekvalifikovany si v 4 platovej triede, patrí ti príplatok začínajúceho pedagóga, u nás je 3 mesiace, potom by si mala ísť do 5 platovej triedy