Zaradenie do platovej triedy

8. okt 2024

Od septembra pracujem na zakladnej ako vychovavatel+asistent (2v1 150% uvazok) s ukoncenou strednou pedagogickou skolou. Vysoku skolu mam tiez ale mimo sfery, v ktorej som pracovala niekolko rokov pred nastupom do skolstva. Zaciatok bol nastupom zaciatku roka do ms kde som nestihla absolvovat ani adaptacne a odisla som(islo o sukromnu matersku skolu). Tam som bola v 5ke platovej. Teraz teda ostavam v soku, platovy dekret nemame stale ani kolegyne nemaju, to fakt mozem byt teraz v 4.tej platovej? Adaptacne mam mat rok. Dostanem aspon nieco za to? Nejake adaptacne?
Dakujem

matullienka
8. okt 2024

Áno ako začínajúci nekvalifikovany si v 4 platovej triede, patrí ti príplatok začínajúceho pedagóga, u nás je 3 mesiace, potom by si mala ísť do 5 platovej triedy

autor
8. okt 2024

@matullienka to fakt? Lenze az rok robim adaptacne...to potom cely rok vychadza 4ka?

kamoska ktora so mnou studovala strednu a ma vysoku manazment jej uznali na zaciatku 5ku a po adaptacnom 6 pretoze uznali aj vysku neped.smeru

palicka
8. okt 2024

Je si nekvalifikovaná, si začínajúci PZ s úplným stredoškolským vzdelaním. Škoda toho pokusu v stej MŠ, mohla si mať ako prv pracovný pomer v školstve uznaní na 4 roky aj VS a doplniť si vzdelanie. Do sa týka asaptacneho, patrí ti príplatok začínajúceho PZ, čo je 6-% z platovejna pracovnej triedy, v ktorej si zaradená.

autor
8. okt 2024

@palicka a teda ked to kamoske uznali rovno ako 5 a mala potom 6, budem mat aspon po adaptacnom to,ze prejdem zo 4 do 5? A potom az po 1.atestacii pojdem o 100 € vyssie

palicka
8. okt 2024

Po ukončení adaptacneho pôjdeš o triedu vyššie, teda do 5., avšak prídeš o príplatok začínajúceho. Odporúčam dorobiť si DPS, kým ukončia adaptačné, a tým pádom budeš samostatný PZ ale s VS, teda pôjdeš do 6.PT

autor
8. okt 2024

@palicka dps?

autor
8. okt 2024

Dievcata a este info ak mozete pre kamosku, ktora si dorobila skolu ale v ms uz pravovala ako upratovacka tak ona pravuje od septembra takisto ako ucitelka, ma vs neped.smer, robi adaptacne, tak ona bude aka trieda? Pracuje v rovnakej ms kde pracovala. Zmluva je nova

1ryba
8. okt 2024

VŠ nepedagogického smeru uznali nesprávne. Keď im príde kontrola, budú mať problém.

gomak
8. okt 2024

Aj ked má Vs nepedagogického smeru stále ju to posúva o jednu triedu vyššie. Takže ano, máš byť v 5 ke.

palicka
8. okt 2024

Doplňujúce pedagogické štúdium.

palicka
8. okt 2024

@1ryba nemáš celkom pravdu. Pokiaľ ide o prvý zamestnanecký pomer pedagogického zamestnanca, môže dostať výnimku a do 4 rokov si dokončiť potrebné vzdelanie. Dobrej doby sa na ňu hľadí ako kvalifikovanú. Pokiaľ by neukončila, je to dôvod na okamžite rozviazanie pracovného pomeru.

palicka
8. okt 2024

Záleží od toho, ktorý stupeň VS ma a či teda ide o prvý pracovný pomer pedagogického zamestnanca

autor
9. okt 2024

@palicka mam titul inzinier. Ale bola som od januara zamestnana viac ako pol rok v sukromnej materskej skole

palicka
9. okt 2024

Pokiaľ to nie je prvý zanestnanecky pomer, výnimku nemôže zamestnanvatel uplatniť

1ryba
9. okt 2024

@palicka ja píšem, že nie je možné uznať VŠ nepedagogického smeru. Jedine, ak by jej kamoška mala DPŠ. Ak DPŠ nemá, hľadí sa na ňu ako na nekvalifikovanú.