Ahojte, chcem sa opýtať, či sa sviatky započítavajú do fondu odpracovaných hodín, alebo nie, a musia sa nadrabat?
Dakujem za odpovede.
U nás sa započítavajú do fondu. V bývalej robote s nami "v.jebavali" a nezapočítavalo sa to...
Práve to mi nejde do hlavy..
Aj nám to v predchádzajúcej robote započítavali, a teraz som prišla do novej a tu sa to vraj nepočíta, tak som z toho prekvapená. Preto sa pýtam.
Neexistuje nejaký zákon na to? 🤨
@edithp zapocitavaju sa podla toho, ako mate nastaveny fond a rozvrhnute pracovne dni.
Ak tvoj bezny pracovny den (aj ked robis v prevadzke a striedaju sa ti rozne pracovne dni) pripadne na statny sviatok, tak sa zapocita do odpracovaneho casu. Musi sa. Je to v zakonniku prace.
Ak mas rozvrhnutu pracovnu dobu na rozne dni a sviatok sa vyskytne v den, kedy by si v praci aj tak nebola, tak sa nezapocitava. Nie je dovod. (To akoby bol statny sviatok cez vikend pre bezneho pracovnika, ktory robi pond-pia).
Ak si v den statneho sviatku mala mat pracovny den a neostala si doma, ale aj cez ten sviatok sla do prace, normalne sa ti zapocita ako odpracovany, plus navrch prislusne priplatky.
zákon je postaveny tak že platí to aj to
čiže môže ti ho započitavat do fpč alebo nemusí ti ho započitavat do fpč
ale častejšie je vzorec že sa ti nezapočitava do fpč a pekne si to nadrabaš
porušovanie zákona to nie je
@edithp Zakonnik prace §122 ods.3
A?