Započítanie vysokoškolského štúdia do odpracovaných rokov

anika303
17. apr 2015

Dobrý deň,

prepáčte, že ruším, ale neviem si poradiť s jednou vecou.
Totiž - nepozdáva sa mi počet započítaných rokov na mojom dekréte od zamestnávateľa. Myslím, že mi nezapočítal roky vysokoškolského štúdia. Poraďte, prosím, čo s tým? Na koho sa obrátiť?
Ešte uvediem, že mám ukončené 2 vysokošk. štúdiá: magisterské štúdium (absolv. v r.2004) a na druhej VŠ bakalárske štúdium (absolv. v r.2006). Neviem však, či sa nezapočítava len jedno vysokoškolské štúdium.

Ďakujem Vám za radu.
anika

trgypadl
17. apr 2015

@anika303 studium sa nezapocitava do odpracovanych rokov

usacek79
17. apr 2015

@anika303 denne vysokoskolske studium sa zapocitavalo do konca roku 2003, takze by sa ti malo zapocitavat takmer cele magisterske studium 🙂
Od 1.1 2004 sa uz nezaratava nikomu ziadne 🙄

anika303
autor
18. apr 2015

Trgypadl a Usacek79, dakujem Vam za odpovede🙂 Ale neviete preco je tomu tak - ze sa uz nezapocitava? Kvôli tomu , ze pribudlo tolko roznych VŠ - teda aj absolventov s nejakym diplomom?
Poradi niekto ? Je tu nejaky "znalec" v oblasti pracovneho prava+legislativy?? 😲
Dakujem.

trgypadl
18. apr 2015

@anika303 vies si predstavit,ze by niekto studoval dajmetomu dve vysky po sebe,realne nema nic odrobene a zapocita sa mu 8 rokov...tak to by bolo xy ludi
zapocitane odpracovane roky a pritom ziadna prax

petrouchka
18. apr 2015

Kedysi sa to zapocitavalo, jamsom to nastastie stihla a potom, len zial neviem presne kedy to zrusili. Aneste viem, ze sa kedysi zapocitavalo bud cele, alebo vobec nic. Ak niekto zacal studovat a nedokoncil, tak mal smolu.

usacek79
19. apr 2015

@anika303 nemyslim si, ze zakony su takto podrobne zdovodnovane beznemu ludu, ze preco nieco robia... mnoho "socialnych" vyhod sa zmenilo, zrusilo atd, tak toto bude jedna z nich.
Ale urcite je to preto, ze dnes ma VS aj vratnik v JZD, uz je pomaly viac ludi s VS, ako bez nej, to kedysi neexistovalo 🙄

anika303
autor
20. apr 2015

Hm, dakujem Vam pekne. To su teda veci.... 😲