Ahojte, mám možnosť ísť pracovať ako súdna zapisovateľka. Plat nič moc, ale mám tu niekoho kto v tejto oblasti pracuje alebo pracoval a vedel by mi poradiť či ísť do toho alebo nie? Výhody/nevyhodySom na vážkach. Ďakujem
@lenca886 záleží na aké oddelenie sa dostaneš a hlavne akého sudcu/VSÚ vychytáš..to čo spomína
@kiki68 je trestné oddelenie. Napr. ja som na civilnom..viac menej sa to točí okolo poisťovní a tak..proste spory o peniaze. Ale ako vravím záleží na akého sudcu natrafíš..ja mám takého čo sa moc nepretrhne tak mám viac menej pokoj, iné kolegyne dostanú denne aj 20 spisov čo musia urobiť. Niektoré si zvyknú, iné odídu po 3 dňoch...ako hlavnú výhodu by som vypichla hlavne ten flexibilny pracovný čas.
@lenca886 aky mas strojopis? Lebo to je tam uplny zaklad. Moja byvala spoluziacka so strednej pracovala isty cas ako zapisovatelka na sude a hovorila, ze jedine ju zachranila znalost strojopisu zo strednej. Pokial nepises dostatocne rychlo 10-prstovou metodou, tak sa o tu pracu ani neuchadzaj. Lebo to proste nebudes stihat zapisovat ani prepisovat to kvantum textu,co sa na teba moze navalit kazdy den.
@lenca886 nie na civile nebýva. Pojednávanie sa nahráva, sudca buď diktuje alebo advokát prednáša reč a tú musíš stíhať zapisovať. A tu tiež záleží od sudcu či chce mať všetko do detailu napísané, alebo stačí stručne čo ti on nadiktuje. Zažila som aj takých a takých.
@muchotrafka298 nemusí ovládať strojopis, ja tiež nepíšem všetkými 10imi. Stačí písať rýchlo.
@muchotrafka298 tak ja dvomi prstami rozhodne nepíšem 😏 to by ma asi nezobrali kebyže tam ďobem ako ďateľ
Vravím len že nemusí striktne ovládať strojopis - teda mať ruku/prsty nastavené na konrétnych písmenách
@1sally12 ja som to nemyslela na teba, pochopila som to tak, ze nemas striktny prstoklad, proste nepises tak, ako by sa malo po spravnosti, ale si dost rychla na to, aby si to zvladala aj bez 10-prstovej metody.
Ja som si pozrela par inzeratov na taketo miesta a tam bolo vyznacene a podciarknute tucnym pismom, ze minimalne 200 cistych uderov je podmienka. Cize ak to niekto nesplna uz na zaciatku, tak tam nie je cas na cvicenie.
@lenca886 moja teta robila roky presne toto. Uz je prvy rok doma na dochodku. Viem, ze mavala vela pohotovosti, cize musela kedykolvek prist a dostavit sa, ked potrebovali rychlo vziat niekoho do vazby a pod. Niekedy sa modlila ked mali oslavu, nech nemusi prec na styri hodiny. Co viem, tak velmi trpela na ruky, bolesti v rukach a chrbte. Vyhoda bola ta, ze to mala blizko, cista praca, mala dobre vztahy v tej praci. Hlavne robila pre niektorych sudcov a sudkyne tak nejak, ze mali na seba spolah a brali si tak aj sluzby. Mimo tych pohotovosti mala fixny pracovny cas. Hlavne ju to bavilo, pocuvala tam kopec pribehov ludi. Samozrejme mala aj strach sem tam, ked tam mali roznych mafianov a vrahov. Niektori sa tam totiz vsetkym vyhrazali na tom sude.