Zapisnica z porady

20. apr 2024

Pracujem v jednej sukromnej firme ako sekretarka a mavame aj porady vedenia, vyhotovuje sa z nich zapisnica. Je to pre mna velmi namahave lebo je tam cca 20 veducich a vsetko pisem rucne alebo na pc. Po zaslani zapisnice sa jeden veduci stazoval mojmu sefovi ze to co som tam ja napisala nie je pravda, ze on to tak nepovedal a nezachytila som tam vsetko. Pritom som Po porade tomuto dotycnemu aj poslala na kontrolu co som zachytila u neho ale nereagoval az ked to bolo vonku sa stazoval. Hrozne ma tato aktivita stresuje, rozmyslam ze dam vypoved.

pribinak
20. apr 2024

Nemizes sk urobiť nahrávku a podľa toho to spísať?

ivka225
20. apr 2024

nebolo by riešením nahrať si priebeh schôdze a záznam vymazať až keď nebudú žiadne pripomienky?

autor
20. apr 2024

@ivka225 toto uz moje predchodkyne chceli a vedenie nesuhlasilo lebo sa tam aj finanxne veci riesia atd

luccija
20. apr 2024

Prepis zápisnicu a hotovo, ale mal reagovať, keď ju dostal k precitaniu

gelifil
20. apr 2024

A tvoj sef na tej porade nebol?

autor
20. apr 2024

@luccija lenze uz ju podpisal samotny riaditel a to by musel podpisovat znova...proste su s tym len komplikacie

autor
20. apr 2024

@gelifil bol a ze on nevie ako to uz presne bolo a ze to mam pisat poriadne slovo od slova...ale to sa neda baby, ja to fakt nestiham vsetky slova zachytit

gelifil
20. apr 2024

tak to je dobry vol...jasne, ze sa to neda slovo po slove...nie si stenografka, predpokladam

autor
20. apr 2024

@gelifil to veru nie

eeffka
20. apr 2024

Co vlastne chcu? Doslovny zapis alebo obsah? My sme mali taku sekretarku co ani po 3r nerozumela o com sa bavime, take perly zapisala ze sme jej uz hovorili toto nie do zapisu. Teraz mame mladu kocku zapis ma 1 A4 obsah zachyteny, doslova netreba.

haraburdova
20. apr 2024

Podla mna mozes urobit nahravku aj tak, prepisat si to a potom ju vymazat. Kolegyna to tak robila tiez, riaditelka jej to nedovolila, ked sa pytala ale robila to aj tak len bez dovolenia a potom tie nahravky mazala lebo naco by jej boli. Hlavne ked ta porada trva 2 hodiny a ty mas mat nastrazene usi na 100% ... Neriesila by som to dovolenie.

autor
20. apr 2024

@haraburdova minule porada trvala 6 hodin s dvoma 10 min prestavkami

slavkadi
20. apr 2024

Nahrať, zapísať pomocou transkriptora a po podpise originál vymazať. Nie si predsa robot, aby si stihla zapísať od slova do slova. U nás si zápis z dôležitých porád robí sám šéf. Už je aj aplikácia s umelou inteligenciou, čo urobí zápis z porady, ale to som ešte neskusala, len som o tom počula.

gelifil
20. apr 2024

presne nahravajna mobil, nenapadne to je

megg1
20. apr 2024

ale ty máš posielať zápisnicu svojej nadriadenej, nie jemu...tvoja nadriadená to posúdi, doplní a pošle sa to ďalej

melanta
20. apr 2024

O tomto sa porozprávaj s tvojim nadriadeným. Zápisnicu necg pred odoslaním kontroluje jediné tak on. Absolútne by som ako sekretárka nesúhlasila s tým, aby ju pripomienkovali účastníci. Keď som v minulosti bola zamestnaná, ja som mojej asistentke zápisnice vôbec nekontrolovala. Mala som asistentku, ktorej som verila. Absolútne nevidím dôvod, aby to pripomienkovali účastníci. To si dohodni so šéfom. Jedine žeby si ozaj nerozumela či riešia a nevedela tie zápisnice písať. V takom prípade je to spätná väzba pre teba na zlepšenie.

melanta
20. apr 2024

Tie, ktoré píšete, že má tajne nahrávať, to vážne jej radíte niečo, čo by mohlo byť dokonca trestným činom? Už len samotné nahrávanie bez súhlasu všetkých nie je povolené. A ak by napr. nahrávala diskusie, ktoré obsahujú údaje, ktoré sú chránené gdpr či iným zákonom, tak sa dopustí ešte aj trestného činu. A je úplne bezpredmetné, že by to potom vymazala. To sú mi teda fakt blbé rady.

sima338
20. apr 2024

@melanta Pozri, máš pravdu, ale...Je to jej robota, aktuálne s tým má problém a toto je najjednoduchšie riešenie, ktoré tu vzniká, hoci áno, je problematické. Autorka, aj ja som robila zápisy a teda na začiatku je veľmi ťažké si vyselektovať, čo je dôležité, čo nie, čo je small talk, čo už vec podstatná a pod. Ja som si to tiež nahrávala, samozrejme, hneď potom som to vymazala a v živote danú nahrávku nezneužila, ale niekedy sa nedá si pomôcť inak. Každopádne, skús sa o tom pobaviť so svojim nadriadeným, možno nahrávanie prostredníctvom Teams, to všetci vidia, že sa nahráva, vedia sa voči tomu vopred prípadne ohradiť a vieš si tam nastaviť platnosť nahrávky. Každopádne, zlepšenie príde aj časom, keď sa naučíš selektovať info, trochu zrychlíš písanie a budeš si písať vo svojich skrátkach, ktoré potom oficiálne upravíš.

haraburdova
20. apr 2024

@autor tak to uz duplom by som nahravala bez ich dovolenia. vyzadovat taketo sustredenie na kazde slovo a este to vediet vyfiltrovat od omacok a zapisovat to po taku dlhu dobu .. 🙄 nenazyvaju nahodou jeden druheho sudruhovia ? 🫣

iveta7677
20. apr 2024

A ako ste poslali zápisnicu na kontrolu tomu dotyčnému mailom? Keď áno, tak máte dôkaz.

petamich
20. apr 2024

kvoli jednemu dementovi sa stresovat 🙂 by som sa v praci rucala kazdy den, ked by som si pripustala ludi, ktory maju obcas vacsie ego ako IQ 🤷‍♀️ nadriadena ako zareagovala?

beznem zapisujem na porade a nie vsetko zachytim, zapis kolegom poslem s komentarom, ze som zapisovala ako som stihala, prosim o kontrolu v termine do xy a ak nepridu pripomienky beriem to tak, ze to povazuju za akceptovane a v poriadku a ak sa niekto ozve po termine a este so zdrbom je to jeho vizitka a nie moja

a nie v ziadnom pripade prosim ta nenahravaj bez ich vedomia a obzvlast nie ak riesite citlive firemne informacie, to je tak na vyhadzov (v lepsom pripade)

minto3
20. apr 2024

Nie je to náhodou firma v Považskej Bystrici? 😀

dada2610
20. apr 2024

@minto3 presne toto som šla napísať 😂

minto3
21. apr 2024

@dada2610 iniciály PZ ? 😀

jana621
21. apr 2024

@minto3 ja som tam tiež robila 🙈😄

dada2610
22. apr 2024

@minto3 jasné 😄

dadis
22. apr 2024

hladala by som si inu pracu..

minto3
22. apr 2024

@jana621 @dada2610 ..myslím, že tam sa vystriedalo veľmi veľa ľudí. Ja som tam bol hneď po VŠ pred skoro 3 rokmi. Vydržal som 2 týždne 😏😀.

dada2610
23. apr 2024

@minto3 Tss! to je nič 😅 ja som tam bola skoro 7 rokov