Ahojte, prosim o radu. Do buduceho roku som na RD. Od buduceho mesiaca som prijata na nove pracovne miesto, jedna sa o administrativu ale-je to spolocnost kde vsetci zamestnanci pracuju na zivnost. A teraz-kedze som na RD,neplatim odvody ale plynie mi rok bez odvodov ako keby som RD nemala?Ako je to napr.s dovolenkou?Ked som na zivnost tam asi nic take platene nie je vsak?Meni sa nieco po skonceni rodicaku aj ked este ten rok kedy som oslobodena neubehol,?Zatial som aj zamestnana, ale so zamestnavatelom som dohodnuta na ukonceni PP.Musim teda rozviazat pracovny pomer pred zacatim zivnosti?Dakujem 🙂 viem ze je toho vela ale mam chaoz totalny z toho.Zamestnavatel mi sice info da, ale poznate to, ked vtacka lapaju...🙂
ten tvoj budúci "zamestnávateľ" je dobre vychcaný špekulant..."zamestnanci" so živnosťami čo takto makajú pre niekoho sú v dobrej nevýhode ...stačí vidieť napr murárov ako makajú pre niekoho odrobá robotu a nedostanú zaplatené bo bosíček nakoniec nič...a chudáci potom nemajú ani zaplatené a ani z čoho zaplatiť odvody si...
A môžem ostať ako zamestnanec na RD a popri tom byť niekde inde szco?
zamestnanci pracuju na zivnost? ked niekto pracuje na zivnost, tak nie je zamestnanec daneho podnikatela, ale jeho obchodny partner
na tvojom mieste ostanem na RD, a hladam si normalnu pracu
ako zivnostnik nemas narok na ziadne vyhody ako ma zamestnanec, lebo na zivnostnika sa nevztahuje ZP