Ženy, stretli ste sa vo svojom pracovnom živote s tým, že zamestnávateľ vám pri nástupe oznámi, že neakceptuje žiadne priepustky k lekárovi a očr ? Riešili ste niečo podobné? Ďakujem
by som sa opýtala či môžme dýchať...😉
Nie. To kde pracuješ? Tak snáď zákon je na tvojej strane. To že on niečo neakceptuje, je jeho problém. Nech ti to dá na papieri a ty si to už ďalej vybavíš. Na ďalší deň by som si to just hneď vyskúšala. 🙂
@daniela2202 tak mu treba vysvetliť, že zákon platí pre všetkých, bez výnimky.. A zákon OCR aj lekára pozná!!!
@daniela2202 hneď by som mu povedala že jasné, akceptujem, ale najskôr sa zbehnem opýtať na Národný inšpektorát práce, či mu to budú aj oni akceptovať. U takého človeka určite nepracuj, to je už od počutia vydriduch. Taký ten čo by ťa postupne nahováral až ideš na živnosť, nech nenesie za teba už absolútne žiadnu zodpovednosť.
to bude nejake podnikatelske drze tupelo predpokladam, nahraj si ho nabuduce a podaj to na inspekciu, urcite hladat inu pracu
Na priepusky máš nárok podľa zákona. Veď na budúce ti môže oznámiť ze neakceptuje žiadne dovolenky počas roka. Xi xi. Nepracovala by som takej firme. Zožeň si nejaké dôkazy a kľudne toho zamestnávateľa nahlas na inšpektorát práce.
a to ti len tak povedal alebo si sana to pytala hned pri nastupe?
@daniela2202 dala by som podnet na Inspektorat prace.
Pýtaj si to písomne.
@annelise17 presne toto sa stalo kamaratke. Najprv neakceptuje Pcka, potom OČR, vyhodil baby co si dovolili po roku od nastupu ist na OČR ked sa inak nedalo a nakoniec ju donutil do zivnosti, pritom robila predavacku. Pan podnikatel 🤮
@daniela2202 by ma pobavilo keby si napisala jeho inicialy a bol by to on 😂
Stáva sa… hlavne ak je to práca na zmeny - niektoré dni máš voľné. Pčko si máš naplánovať na voľný deň. Neraz som sa s tým stretla 😏 čo sa týka očr, tak to nie je reálne dodržať, či si máš choré dieťa zobrať do práce? 🙈 daj si to vystaviť písomne a obrať sa na inšpektorát práce…
@daniela2202 tak to by som si dala podobne a potom smer inspektorat prace
Zo zákona máš na to právo. A ak to zamestnávateľ neakceptuje tak ho porušuje. Určite by som u takéhoto človeka nepracovala. Dávať podnety na inšpektorát práce je už len hrotenie situácie. Pokiaľ si na začiatku tak hľadaj niečo iné,hlavne ak máš malé dieťa.
u nás tiež neakceptuje ALE s tým že ak viem že je to na presný dátum tak v ten deň je možnosť mať od majiteľa "dovolenku" ktorá sa nestrhne s normálnej ktorú mám zo zákona na rok. čiže tak pomimo máme deň voľný. ale ak je to počas smeny že sa niečo udeje alebo niekto pracuje aj chorý a musel by lekárovi odísť vtedy sa to berie z normálnej dovolenky lebo nie je doma na PNke..
k lekárovi máš právo ísť, ale pozor zákon nedefinuje dobu, ale len ospravedlnenie na nevyhnutne nutný čas. A tu už môžu vznikať trenice, čo je to tá nevyhnutná doba u lekára.
OČR na ňu máš právo, ale či si ťa potom ponechá zamestnávateľ je už otázne.
@daniela2202 nie, u takého by som ja nepracovala.