Ahojte maminky, poprosila by som vas o radu, predtým ako som ostala tehotná som pracovala vo fitness centre, keď som otehotnela oznámila som to zamestnávateľovi a dala výpoveď, no on ju neprijal, na koľko na mňa poberal príspevok z UPSVaR. JA som si myslela, keďže to bolo ešte v roku 2013, že sme to uzavreli ako sme boli dohodnutí a po skončení poberania príspevku, ktorý na mna bral zamestnavatel sa uz neevidoval ako svojho zamestnanca, na kolko som mu povedala, že už sa nevrátim. Ešte keď som bola tehotná založila som si živnosť a pracovala v poisťovni. Dnes mi bývalí zamestnávateľ telefonoval, že predal firmu a potrebuje môj podpis pre sociálku, že ho naháňajú. Neviem síce načo a prečo. Nestretli ste sa s tým niektorá? Ďakujem
zistila by som si, ci nie som dlznik socialnej poistovne, ked nie, byvaleho zamestnavatela by som uplne vypustila z hlavy.
nema preco od teba chciet nejaky podpis.
tvoju vypoved prijat musel, neviem si inak rpedatvit, akym inym pracovno-pravnym vztahom ste pokracovali, ked sa az doteraz neozval.
Nie je to o tom, ze zamestnavatel na teba poberal prispevok aj ked si tam uz fyzicky nebola. A teraz potrebuje podpis k rozviazaniu prac.pomeru, aby ta aj zo soc.poistovne odhlasil? A mal tak zavazky voci soc.poistovne vysporiadane?
Zamestnávateľ nemôže "neprijať" výpoveď, nakoľko ide o jednostranný právny úkon, ku ktorému absolútne nepotrebuješ súhlas ani stanovisko zamestnávateľa. Takže ťažko povedať o čo medzi vami ide/išlo.
Aký podpis potrebuje do SP si neviem ani domyslieť, lebo zamestnanec do SP nič nepodpisuje. Jedine že by to nejak uhral na dohodu o skončení prac. pomeru a teraz potrebuje podpis na tú dohodu, aby mal doklad, že pracovný pomer už netrvá.