ahojte žienky,potrebujeme surne pomoct ak sa niektora z vas do toho rozumie.Moj manzel ma problem.Jeho zamestnavatel mu porusil 2 krat pracovnu zmluvu a to 1. pracuje tam od septembra,pred velkou nocou mali vypadok prace a dal im aby isli na dovolenku.chcem sa opytat aky mali narok lebo im zaplatil len 7 a zbytok sedeli zadarmo.este sme to nechali tak
2, pred cca dvoma mesiacmi odpracoval 18 nocnych zmien od vecera 9 do 8 rana, ak sa nemylim mal to mat ohodnotene priplatkami, co sa zial nestalo. problemom je ze manzel si nasiel novu pracu a zamestnavatel mu neprijal vypoved,dokonca sa vyhraza ze to zoosobny (usly zisk firme)ak odijde.moja otazka je ma nato narok? vo vypovedi sme jasne uviedli ze odchodza z dovodu nedodrzania podmienok,inac on ma v zmluve ze ma 60 dni vypoved.lehotu,ale tyka sa to aj vtedy ak ju porusil zamestnavatel?dakujem
@0604katka bez pracovnej zmluvy sa tazko radi.....velmi zavisi od druhu jeho prace, od toho ako ma stavanu zmuvu, pozor aj na kolektivnu ak sa viaze k tej pracovnej....
s tou dovolenkou v bode 1 to upresni, pochybujem ze niekto pochpi co si chcela vetou povedat 🙂
zamestnavatel ak si nie je vedomy svojich poruseni, ak vobec nejake boli, tak taku vypoved nikdy nepodpise, lebo by podpisal, ze si je vedomy toho, ze nieco porusil 🙂
ak to chcete riesit, dajte pozriet zmluvu pravnikovi a poradte sa aky druh vypovede by bol pre manzela najvhodnejsi.
ak sa vam do toho nechce nech da vypoved dohodou, alebo z osobnych dovodov napr.
HN online.sk Tam nájdeš poradňa. Na tejto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov.