Ahojte som na Epeenke uz skoro mesiac a moj zamestnavatel ju v systeme nevidi.
Neviete kde sa stala chyba ? Zajtra musim ist k lekarovi a vyriesit to. Uz pri prvej peenke mi robili ťažkosti .....
Ďakujem za pomoc
@daniela1911 ochh to snad nie 😏 chodim aj na kontroly kazde 2tyzdne
@stannuska skús sa opýtať najprv v SP či ju oni evidujú, vedia aj preveriť či ju vystavil lekár,ale niekde na medziceste sa stala chyba. Najskôr by som to cez nich riešila a až potom odkomunikovala s lekárom. Ak chodíš na kontroly, lekár aktualizuje termíny kontroly, to by si za mesiac isto všimol,že niečo je zle
@stannuska ja som mala toto iste ale nebola som tak dlho pn. Mne aj doktorka vytlačila potvrdenie že ju vystavila tak som si myslela že je to dobre ale z prace má informovali že ju nevidia. Nakoniec to doktorka zle nahodila a volala na nejakú info linku a oni to opravili. Pokial ešte PN nie je ukončená tak sa to dá opraviť.
Ešte je možnosť,že ti lekár vystaví odpis ePN, ten zanesieš do SP a oni to vedia tiež doriešiť
@natalis1998 som pn od 17.1. A pnka pokracuje dalej. Ďakujem ach dufam to vyriesim. A prosim ta ked to tam zada a uz to bude v poriadku, tak ja uz nemusim nic ? Myslim tak ze uz mi neda ziadne tlaciva a ja budem vypisovat a dokazovat zamestnavatelovi ze to je ok ?
@stannuska skúste si zavolať na SP na nemocenské, či evidujú Vašu ePn. A potom riešte ďalej...lekára, a potom treba ešte oznámiť zamestnávateľovi. Zamestnávateľ ePN nevidí automatocky. Účtovník sa musí nalogovať do schránky firmy na PN. Povinnosťou zamestnanca stále ostáva PN hlasiť zamestnávateľovi.
@stannuska no mne to potom opravili a už to zamestnávateľ videl. Ak sa vieš prihlásiť do elektronického úctu na sociálke tam si vieš pozrieť či je pn nahodena. Ja som napríklad tým argumentovala že to tam nie je a je potrebné to nahodit ešte raz. Mne nedali žiadne tlačiva a normálne to opravili a v ten deň mi dali z prace ešte vedieť že už to vidia.
@natalis1998 nemam praveze ten ucet na socialnom, ale do buducna si to vybavim. Tak ďakujem za radu
Lekar ju zle vystavil. Škoda, že sa zamestnávateľ nespamätal skôr.
Je možnosť, že ti lekar výpise papierovú PN so spätným dátumom. Aj keď do januar neviem, či ti ju už vystaví.
A určite treba riešiť prečo lekár zle vystavil PN, či ste menovci, alebo pod.