Zamestnávateľ nesúhlasí s dátumom výpovede

8. jan 2024

K 15.1. mi končí rodičák.Na jeseň som posielala do práce žiadosť o ukončenie PP dohodou.Ale uviedla som cca koncom januára.Vtedy som ešte predpokladala,ze pôjdem na úrad,ale nastupujem hneď 16. do novej práce a rada by som výpoveď k 15.Sef nesúhlasí,že predtým som ich informovala k inému datumu.Mam napísať výpoveď k 15.1. a jednoducho neprísť?Výpovedna lehota počas rodičovskej neplatí alebo ako to je?Dakujem

tahomi
8. jan 2024

Vypovedna lehota plati aj pocas rodicovskej. Ak neprides, tak mas absenciu.

lucka_ke
8. jan 2024

poslala si žiadosť o vyjadrenie ale samotnú výpoveď si nepodala?

alex49
8. jan 2024

takže výpoved k určitému dátumu si nedala? áno výpovedná lehota je aj počas rodičáku.

melanta
8. jan 2024

Ak si dala žiadosť o ukončenie PP dohodou, zamestnávateľ nie je povinný s tým súhlasiť. Takže ak nesúhlasí, musíš dať výpoveď. Tú si nedala podľa toho, čo píšeš. Ak ju dáš teraz v januári, výpovedná doba ti začne plynúť od 1.2. a PP skončí 31.3. Neexistuje nič také, že dáš výpoveď k 15.1. Môžeš požiadať o ukončenie PP dohodou k 15.1. Ak nesúhlasia, tak výpoveď a tam je 2 mesačná výpovedná doba, ktorá začína plynúť až od nasledujúceho mesiaca. Veľmi neskoro si sa spamätala. Mimochodom, to, že proste neprídeš, neznamená automaticky, že ti dajú absenciu a skončia s tebou PP.

tykat
8. jan 2024

A zamestnávateľ súhlasil, že skončíš 31.1.? Máš to písomne?

autor
8. jan 2024

@melanta nie že nespamätala,ale nemohla som vedieť,že si nájdem lepšiu prácu.
@tykat áno.Odpisali mi na mail,že súhlasia a mám prísť koncom januára podpísať.Ibaze naskytla sa mi táto nova práca a tam zas nechcú čakať s nástupom k 1.2.

autor
8. jan 2024

@lucka_ke výpoveď ako takú nie,poslala som žiadosť o ukončenie PP dohodou,odpísali mi obratom,že súhlasia.Ide iba o to,že by som potrebovala PP ukončiť skôr a bohužiaľ

ikonica
8. jan 2024

No ved aky problem? Ved mozes mat aj dve prace, pr. vztahy. V tej starej nech ti vykazu dovolenku, ak nejaku mas spred RD a v novej normalne nastupis od 16.1.

tykat
8. jan 2024

A dovod maju aky? Nutne ta tam potrebuju aby si v plnom nasadeni tych 13 dni robila? Alebo sa len uctovnicke nechce koncit prac.pomer v strede mesiaca?

A ta práca kde nechcú počkať tých 13 dní je aká?

Akoze vsetko sa da napr. mozes byt doma ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov veku, treba to nahlasit na ZP a mozno UPSVaR, bola som tak pred viac ako 10timi rokmi, neviem co vsetko sa odvtedy pomenilo ale sikovna mzdarka ti poradi. Mozes byt na OCRke, tam ani kontroly nechodia, je viac možností ako z toho vykľučkovať.

autor
8. jan 2024

@ikonica veď to,dovolenku mi chcú celú preplatiť.
@tykat trafila si,lebo personálu je žalostne malo,pracujem v zdravotníctve.Fuha,behat kvôli 2 týždňom takto po uradoch,do toho sa mi moc nechce.Maly bude v škôlke,to by mi neprešlo.OCR je dobrý nápad-budem za neserioznu mrchu

ikonica
8. jan 2024

No ved financne im moze byt jedno ci ti ju preplatia pri cerpani alebo ako nevycerpanu... Stale to bude ta ista suma... Snazim sa pochopit o co im ide...

luliu
8. jan 2024

Tak sa dohodni na vyčerpaní dovolenky

tykat
8. jan 2024

@luliu to prave jej neumoznia kedze ju potrebuju aby pracovala, uz ju asi aj na smeny napisali kedze januar uz bezi

autor
9. jan 2024

Este ma napadlo,je to tak,že nemôžem byť súbežne v dvoch či viac pracovných pomeroch keď je náplň práce rovnaká alebo konkurenčná?Vie niekto presné znenie ideálne konkrétny paragraf? Neviem to nájsť a možno sa aj mýlim.

nelca0510
9. jan 2024

Musíš v zmluve pozrieť konkurenčnú dolozku

autor
9. jan 2024

@nelca0510 to nemáme