Zamestnávateľ nechce vyplatiť výplatu môjmu manželovi

viki113
16. aug 2021

Ahojte vedel by mi niekto poradiť manžel.bol v Neme ku pracoval tam no zamestnávateľ mu nechce vyplatiť peniaze má vypnutý mobil dá sa niečo a stým urobiť riešiť to cez políciu dá sa niečo stým urobiť potrebujeme tie peniaze a teraz sme bez príjmu vedel by mi dať niekto nejakú radu vopred ďakujem 😞

miskamicha
16. aug 2021

@viki113 mal podpisanu nejaku zmluvu alebo len nacierno? Resp..vyplacal mu minimalku a zvysok naruku??

1aduliatko1
16. aug 2021

ak mal zmluvu a dostával peniaze na účet, dá sa to riešiť, ak pracoval na čierno, asi smola

viki113
autor
16. aug 2021

@miskamicha práve že povedal že poslal zmluvy na sociálku no nič tam nieje oklamal ho

ivkazba
16. aug 2021

Zamestnávateľ je nemecký alebo slovenský? To je prvá veľmi podstatná vec. Následne... mal pracovnú zmluvu a bavíme sa o oficiálnej mzde dohodnutej v zmluve?
@viki113

ivkazba
16. aug 2021

@viki113 nie je teraz podstatné, či zamestnávateľ poslal zmluvy do poisťovne, ale či ju tvoj muž mal podpísanú a má jeden originál. A teda že zamestnávateľ je slovenský.

1aduliatko1
16. aug 2021

@viki113 na sociálku? ach jaj...ja by som nepracovala u nikoho bez toho, aby som mala podpísanú zmluvu...potom sa stávajú takéto veci

viki113
autor
16. aug 2021

@ivkazba zamestnávateľal odniesť zmluvy na socialku no nič neodniesol takže ho oklamal nič s toho už nebude ???

miskamicha
16. aug 2021

@viki113 ale ved manzel.pri uzatvarani prac.pomeru musel podpisat zmluvu...jedna pre manzela a druha pre zameatnavatela. Ak nieco podpisoval musi mat predsa nejaku doma.

lucka_ke
16. aug 2021

upresni - tvoj muž podpísal nejakú zmluvu? s kým? má kópiu?

ivkazba
16. aug 2021

@viki113 skús odpovedať na otázku, ktorú som ti položila. Podpísal manžel zmluvu? Nepýtam sa na sociálku. Podpísanie zmluvy so sociálkom nič nemá, najprv sa podpisuje zmluva, až potom zamestnávateľ prihlasuje zamestnanca. Takže ešte raz... podpísal muž zmluvu?

viki113
autor
16. aug 2021

@ivkazba nema nič proste ho oklamal tvrdil že to pošle on

alexandra2468
16. aug 2021

@viki113 to moze povedat kazdy a tvarit sa “ved ja som nevedel, ze to bolo na cierno”.

Baby sa pytaju jasne, ci mal manzel podpisanu pracovnu zmluvu. Ak ano, tak jeden exemplar ma on a jeden zamestnavatel.

lucjja
16. aug 2021

@viki113 ale ma podpisanu zmluvu??

ivkazba
16. aug 2021

@viki113 odpovedz, podpísal alebo nepodpísal zmluvu muž? Už sa ťa to pýtam tretí krát a nielen ja. Áno podpísal alebo nie nepodpísal. Furt neodpovedáš na otázky, tak ako chceš poradiť?

luccija
16. aug 2021

@lucjja nemá...
@viki113 áno, oklamal ho a ani sa nečudujem, keď tvoj muž robil bez podpísanej zmluvy.Do budúcna má ponaučenie

lucjja
16. aug 2021

@luccija nuz ked nema zmluvu, tak s tym nic nenarobia 🤷🏼‍♀️ ale sak to je asi kazdemu jasne

viki113
autor
16. aug 2021

Nie nič ešte nepodpísal ..

alexandra2468
16. aug 2021

@viki113 ked nic nepodpisal, tak preco sa tvaris, ze “zamestnavatel slubil manzelovi, ze posle zmluvy na socialku a neposlal, oklamal ho”
Ved co tam mal poslat, ked manzel nic nepodpisal.

ivkazba
16. aug 2021

@viki113 Takže muž nepodpísal pracovnú zmluvu a napriek tomu pracoval. Tým pádom pracoval načierno a pracoval tak dobrovoľne. Snáď mu zamestnávateľ nedržal pištoľ pri hlave, že musí pracovať bez zmluvy. Bez zmluvy nemá čo urobiť s tým, že mu nezaplatil. Navyše, ešte aj tvoj muž môže mať problém, keďže úmyselne pracoval na čierno. Čiže ponaučenie do budúcna. Za hlúposť sa platí. Nenastúpim do práce bez toho, aby som mala podpísanú zmluvu a mala 1 originál.

lucjja
16. aug 2021

@viki113 nuz peniaze podla mna neuvidite, aj je to SK zamestnavatel, mozte podat podnet na inspektorat 🤷🏼‍♀️ a nepracovat bez zmluvy preboha 🙈

miskamicha
16. aug 2021

@viki113 preco isiel pracovat bez toho aby mal v ruke zmluvu? Tak nezmozes nic, nemas dokaz...ledazeby s nim boli v partii viaceri ktori maju tento problem, tak by to šlo riešit.

ivkazba
16. aug 2021

@lucjja podnet by som nepodávala, nakoľko aj jej muž urobil priestupok tým, že pracoval načierno.

lucjja
16. aug 2021

@ivkazba tiez pravda 🤷🏼‍♀️ otazka je ako by to brali, ale hej no, nemozu ta prinutit pracovat...

lucka_ke
16. aug 2021

no ešte môže byť rád, že ho nechytili v Nemecku kontrolóri, mohol mať z toho poriadne problémy, poučenie do budúcna - nepracovať bez zmluvy! nikdy!!!

simca06022011
16. aug 2021

@viki113 a preco by mal zamestnavatel niest zmluvy na socialku? zmluvu mal dostat tvoj muz do ruky este pred tym ako zacal pracovat...

no bohuzial, treba sa trochu povzdelavat v tejto oblasti, inak pri kadejakych podvodnikoch ostanu len oci pre plac. Zakonnik prace nie je taky dlhy, sup precitat... to bolo povinne citanie kazdeho mojho kolegu, ktory nastupil do "prvej prace".

ninusa221
16. aug 2021

Mojmu ocinovi tiez takto nevyplatil jeden v nemecku… riešil to s právničkou ktoru si plati kazdy mesiac… keby daco… ona s neho potom vytrieskala aspon dake peniaze…

nafka0483
16. aug 2021

@ninusa221 Tvoj ocino pracoval bez akejkolvek zmluvy a jeho pravnicka vytrieskala od "zamestnavatela" nejake peniaze? To ako?

ivkazba
16. aug 2021

@nafka0483 to by aj mňa zaujímalo. Viem si predstaviť vytrieskať peniaze, ak bola pracovná zmluva. Ale robiť načierno a vytrieskať z toho peniaze. A tiež ma zaujíma, kto z ľudí, ktorí robia na čierno, si bežne platia mesačne právnika.
@ninusa221

nafka0483
16. aug 2021

@ivkazba Preto sa pytam, lebo ak nejaky pracovny vztah vznikol a zamestnavatel neprihlasil zamestnanca tam kde mal, tak chapem, ved to sa aj u nas normalne riesi. Ale aby niekto uplne bez zmluvy vytrieskal peniaze, tak o tom som este nepocula, preto som chcela vediet viac.

ninusa221
16. aug 2021

@nafka0483 nerobil na čierno neviem s kade to mate ja tu vidim že ho tiež nevyplatili.