Nastupila som do skoly kde je denne studium. Platim si ho z penazi ktore ako tak naskrabem z vyplaty. Bola som za sefom s papiermi a on mi povedal, ze mi nebude vychadzat v ustrety a to je pre mna problem. Kedze cast mame prednasky a cast prax na ktorej musim byt. Neviem ako to riesit. Dovolenku uz nemam, jedine robit nadcasy aby som si nahnala hodiny lenze to neni realne tahat same 12 aby som tym vykrila prax. A sef mi nebude ochotny platit nadcasy. Neviem co robit. Ake mam este moznosti? Som zufala, len tak tak, ze sa uvolnilo miesto aby som mohla nastupit, uz som zaplatila skolne a teraz neviem co robit? Poradte mi co mozem urobit? Odist z prace moc nechcem lebo s mojim vzdelanim ani nemam kam a nikto mi nebude vychadzat v ustrety len preto, ze studujem.
@koniarova pretoze tu skolu potrebujem aby som mohla nastupit do druhej roboty kde mi drzia miesto
@koniarova a navyse to je povolanie kde skoro vobec neni dostatok ludi a ked si ho spravim , mozem si este vyberat
No tak bohužiaľ budeš len študovať a v práci dáš výpoveď.
Aká je to škola a odbor, kde denný študent platí školné? Súkromná?
tak sa zamestnaj v drujem robote a tam ti vyjdu v ustrety kedze studujes kvoli nim. necudujem sa zamestnavatelovi. vela moznosti nemas
Takze zamestnavatel ti ma vyjst v ustrety, aby si mohla studovat a ist potom do inej prace?🤣
Ak ta na vzdelavanie nevyslal zamestnávateľ, nie je absolutne povinny nijako ti vyjst v ústrety. Aj keby si mala dovolenku, rozhoduje o nej zamestnávateľ, takze by ti ju vobec nemusel dat v case, ked ti chces. Ale na to bolo treba mysliet skor, jedina moznost je dat vypoved.
A aké nadčasy chces aby ti platil? Veď ty budeš odrabat iba to, čo by si bola mimo práce. To nie je nadcas. Ja neviem, čo čakáš...mať teba ako zamestnanca je fakt výhra
To by bol ten zamestnávateľ blbý, aby ti vychádzal v ústrety, ak chceš študovať a už ti držia miesto inde? To koľko rokov ti budú to miesto držať?
Teraz si vo mne vzbudila zvedavosť. 😁😁 Aká je to škola?
akoze a co si cakala? ze ty sa rozhodnes studovat a podriadi sa ti cely svet?
tiez som sa rozhodla studovat, ale teda mne bolo hned jasne ze sefka mi skor polena pod nohy hodi ako by mi mala co len raz vyjst v ustrety.... Takze ci som chcela ci nie, nova praca, nizsi plat - ale studujem a zamestnavatel mi vychadza v ustrety. Za mna brutalna podpora ;)
So zamestnávateľom si sa mala dohodnúť pred nástupom do školy. nemá povinnosť ti vyjsť v ústrety.
Ako jedinú možnosť vidím výpoveď, ale aj to nebude zo dňa na deň
Tipujem, že je to nejaká zdravotná škola
Je to studium osetrovatelstva. Zamestnavatel o tom vedel. A navyse ja som vzdy robila navyse, nikdy som nepovedala nie. Dovolenku som nemala 4 roky co len zastupujem druhych takze si myslim, ze by teraz mohol vyjist v ustrety aj mne. Ja nehovorim, ze stale ale len na dni kedy mam skusky ak by vysli zrovna na tyzden inak by to boli vykendy a plus prax k tomu
Zatial mi vychadza vsetko online vyucba a prax zacina koncom dalsieho mesiaca
Nie je to náhodou externé štúdium, keď budú skúšky cez víkendy?
@patka06 ja som sa s nim aj dohodla. Vedel o tom rok dopredu a povedal, ze nieje problem
@ibrunova nie je to denne
Dovolenku si nemala 4r a na tento rok uz mas vycerpanu? To sa ako da
Ktoré denne štúdium má školu aj cez víkendy?
Keď nemáš dovolenku, ostáva jedine si čas nadrobit. Vari si si naivne nemyslela, že nebudeš chodiť do práce a budú Ti platiť mzdu.
Jedine neplatene volno a jedine keď zamestnavatel bude chcieť. Čo nechce. Denne studium ta ako napadlo,že to bude sklbitelne?
Cize dovolenka za minimalne 3 roky ti prepadla? Ved predsa prenesenu dovolenku z predosleho roka, napriklad z roku 2022, ak ti ju nenariadi vycerpat do juna 2023, tak v druhej polovici roka si cerpanie urcujes ty a zamestnavatel nemoze nesuhlasit. Ako je mozne, ze si nemala dovolenku?
@anjelicek26 baby tak chodia a neni s tym problem. Len mne sef to sam navrhol lebo potrebuje vrchnu a mne chyba len papier. Tak som si to zistovala a toto bolo najjednoduchsie. Lenze teraz zmenil nazor tak ja neviem
@martinka13 nie som blba ja som mu navrhla, ze tie hodiny co mam navyse odrobene nech mi da za to volno do skoly, ze nemusi mi to preplacat ale to mi odmietol
@eleanor2510 lebo vsetku dovolenku mi pominal on. Vzdy mi v danom mesiaci dal napriklad den volno alebo 5 a stiahol mi to z dovolenky a takto mi to pominal
Najst si inu pracu, ktora sa da sklbit so studiom?
Cize realne si tu dovolenku mala ci nemala? Velmi zmatocne to pises. Ak si realne nepracovala a mala si napísanú dovolenku, tak potom si predsa dovolenku mala. Ak si realne pracovala a pritom mala na rovnaky den napísanú dovolenku, je to na inspektorat prace a nechápem, ze si to 4 roky neriešila
@eleanor2510 nie mala som vzdy v danom tyzdni 1 den volna kazdy mesiac. Nikdy som nemala, ze tyzden dovolenka alebo 2. Vtedy som to neriesila lebo som potrebovala peniaze
Čo ťa to vôbec napadlo, veď si zamestnaná? Dať sa na denné štúdium .🤦Nechápem 🤷🤷 nemáš žiadne možnosti.