Zamestnávateľ mi nevyplatil plnú mzdu. Dostala som výplatu v rovnakej výške ako kolegyňa, ktorá odpracovala o niekoľko dní menej ako ja. Príplatky za soboty a nedele vraj nemajú z čoho vyplatiť, že ich dostaneme budúci mesiac. Okrem plnej výplaty nemám ani stravné lístky a výplatnú pásku, nakoľko zamestnávateľ nevedel zabezpečiť ani to. Ako náhradu mi ponúkli dva dni voľna, ktoré bude musieť za mňa odpracovať kolegyňa. Stále tvrdia, že nemajú peniaze. Na koho sa mám obrátiť?
@desore píšeš o faktúrach, čiže asi nie si zamestnanec ak dávaš faktúry. To nemožno porovnávať. Zamestnanec je zákonom chránený inštitút ak to tak môžem nazvať. A na druhej strane, nesúhlasím s argumentom, že je ťažká doba, tak trochu trpezlivosti. Tiež som podnikateľ, ak niekto nemá na to, aby mi uhradil faktúru, tak nech si moje služby neobjednáva.
@desore nie nechápem to, pretože nemám toto sprosté slovenské zmýšľanie. Že niekto nezaplatí mne, tak nezaplatím ani ja ďalej. Keď niekto nezaplatí mne, ja zaplatím zo svojho vrecka. Taký je správny postup niekoho kto je finančne a podnikateľsky gramotný. A ak nemám svoje vrecko, tak nebudem podnikať. Pretože neexistuje, aby som nezaplatila niekomu. Preto na Slovensku množstvo veci vyzerá ako vyzerá. Že ospravedlňujeme to, že niekto neplatí faktúry, že sú ľudia ochotní pracovať pre zamestnávateľov ktorí porušujú zákonník práce atď.
Tomuto nechápem, prácu vykonávaš, zarábaš mu, o on nemá na výplatu a sľuby, že však potom doplatí, to nech si nechá pre seba, keďže ty ich potrebuješ teraz
@sage338 Ja viem, ze to nie ospravedlnenie, ale ja cakavam aj 3 mesiace, kym mi vyplatia faktury.
Momentalne je situacia pre niektore odvetvia zla a bude este horsia. Trochu trpezlivosti.