Ahojte rada by som vedela, ako mám postupovať v prípade, ak mi zamestnávateľ nezaplatil mzdu. Konkrétne ide o mzdu za mesiac december 2017. V pracovnej zmluve nemám uvedený konkrétny výplatný termín, len že mzda je splatná najnejskôr k poslednému dňu za predchádzajúci mesiac, t.j. za december 2017 najneskôr do 31.01.2018, ústne sme mali dohodnuté, že výplata bude k 15temu dňu v mesiaci. Minulý týždeň ma ubezpečoval že do konca mesiaca mi peniaze pošle ale dnes je už 01.02. a stále nič a vraj budeme to riešiť budúci týždeň - akože už ma to nebaví čakať, čo mám žiť zo vzduchu???
A ešte druhá vec... v tej firme už nepracujem... bola som tam totiž ešte v skúšobnej dobe, tretí mesiac, a bohužial 01.01.2018 som mala úraz /poškodená rohovka v oku ale to je nepodstatné/ a bola som nútená ísť na PNku a akonáhle sa dozvedel, že som PN začal vyhlasovať že on PNku netoleruje a už vôbec nie v skúšobnej dobe... a 12.01.2018 mi prišlo rozviazanie PP v skúšobnej dobe od 15.01.2018, podpísané to bolo 09.01.20018 a to som ešte bola na PNke, ukončila som ju 12.01.2018 s tým že od pondelka môžem už nastúpiť a po návrate od dr kedy som si našla v schránke tú výpoveď... Mal na to právo? Ale skôr ma trápia tie nevyplatené peniaze... Prácu už mám novú, dúfam že tentokrát sa už nepopálim...
nevypatenie mzdy je trestný čin,takže podat trestné oznámenie. I inšpektorát práce by mu vedel stupit na krk. Mám skusenosti ohladom vymáhania penazí. Zájdi si dnes na políciu,neboj nič,si v práve. A tiež pošli oznam na inšpektorát práce.
no tak toto by som si veru nenechala a bud by to slo po dobrotky alebo by som ho asi jednoducho udala. nemoze ti len tak predsa neposlat vyplatu
@alenah31
@taodsusedov ďakujem pekne za odpoveď skúsim ten inšpektorát práce a keď tak zájdem aj na políciu
Ešte by som do zajtra rana počkala, možno poslal 31.1. večer z inej banky.
pockaj este aspon do zajtra, mozno este pridu ak nic tak to treba riesit, napisat mu mail alebo c nech mas dokaz, ze si pisala, ak neodpise tak normalne podat trestne oznamenie
@zlevysavam
@janulicka24 ked jej sám povedal, že to budú riešiť budúci týždeň, tak pochybujem, že jej ich poslal
@janinka007 aj ja pochybujem, ale radsej ist na istotu
@yuppy97 počas skúšobnej doby je možné dať výpoveď zamestnancovi aj počas trvania PN s tým, že prac. pomer končí dňom ukončenia PN. Čo sa týka nevyplatenej mzdy - ak nie je v prac. zmluve dohodnuté inak je povinný zamestnávateľ vyplatiť mzdu vo Vašom prípade za 12/2017 najneskôr do 31.1.2018. Ústne dohody sú neplatné. Ak Vám mzdu nevyplatil a suma prevyšuje 266€ môžete ísť túto vec riešiť aj na políciu trestným oznámením - uvidíte ten fukot ako Vám peniaze rýchlo pošle na účet😀 Ak to nechcete riešiť cez nich podajte podnet na inšpektorát práce. Potom je tu ešte možnosť domáhať sa mzdy cez občiansko-právne konanie.