Zamestnávateľ mi nechce podpísať výpoveď.

25tiger1
4. aug 2019

Ahojte kočeny
Mám problém a potrebovala by som poradiť. Dala som výpoveď v jednej firme s výpovednou lehotou 1 mesiac. Vedúci je čistý idiot, doteraz ju nepodpísal, je položená na pulte v práci. Ignoruje ma, nedvíha telefón. Taktiež čakám na svoju výplatu od 31. 7, každý deň mi klame, že mi ju donesie a nič. Viem, že ak ju nepodpíše, tak je neplatná, aj keď zo zákona to musí podpísať.

evittam
4. aug 2019

@25tiger1 Mala si dat podpisat prevzatie na personalnom, sekrerarke, uctovnicke. Mas svedka,ze ju ma na stole? Ak ano je to v poriadku-PP konci poslednym dnom vypovednej doby. Nemas výplatu za jún ci jul? Poslat pisomne s doručenkou vyzvu o uhradu.

25tiger1
autor
4. aug 2019

@evittam v živote som nevidela tú jeho sekretárku, a áno, mám svedkov-dispečerov- ktorý ju tam vidia

evittam
4. aug 2019

@25tiger1 Tak ved stačilo trvať na tom nech ti podpise prevzatie....

25tiger1
autor
4. aug 2019

@evittam on to má na háku, ignoruje ma a keď sa náhodou objaví na prevádzke, zdrhá, a ak ho náhodou odchytím, povie že dobre a odíde

ceklis
4. aug 2019

@25tiger1 kedy si mu ju dávala? :( ak koncom júla, asi mu nedokážeš prevzatie s tým, že pp skončí k 31.8, čiže jedine poslať doporučene a tým budes mat doklad o doručení.

queen_mary
4. aug 2019

Presne. Poslat doporucene.

evittam
4. aug 2019

@25tiger1 Co dobre?! Tu máš pero a sem sa podpis a dátum, kopia je tvoja.

25tiger1
autor
4. aug 2019

@ceklis ale už je neskoro odoslať, lebo je nový mesiac, a na September by som nastúpila do novej práce

laila22
4. aug 2019

@25tiger1 tak nastup. Co Ti môže urobiť?

queen_mary
4. aug 2019

@25tiger1 tak v seotembri do novej prace tazko nastupis. Najskor 1.10.

alexandraalexandrova
4. aug 2019

@queen_mary a ked nastupi tak co? Co jej mozu urobit?

queen_mary
4. aug 2019

@alexandraalexandrova ved je zamestnana este inde. Inde za nu odvadzaju odvody. Nemozes si len tak povedat ze hm, od dnes idem do druhej prace. Haloo

kaia
4. aug 2019

@25tiger1, posli ju postou.

alexandraalexandrova
4. aug 2019

@queen_mary Lenze tu nikto "si len tak nepovedal" ze zo dnana den odide, ved citaj diskusiu. A neopdovedala si na moju otazku...ake ona z toho bude mat problemy ak odide? Realne problemy. Lebo to ze zacnes pracovat inde, znamena ze za teba zacne platit novy zamestnavatel, cize ten stary asi dalej platit nebude, ci? Nemyslis vazne ze len preto ze ti zamestnavatel robi napriek a nepodpise tvoju vypoved, budes u neho trcat dokedy sa mu uraci to podpisat....a este k tomu ani vyplatu nevyplaca...

25tiger1
autor
4. aug 2019

@queen_mary ako to? Výpoveď som dala minulý mesiac s výpovednou lehotou August

queen_mary
4. aug 2019

@25tiger1 a mas niekde potvrdenie, ze tu vypoved prijali?

queen_mary
4. aug 2019

@alexandraalexandrova ja citam, dokonca s porozumenim. Nemozes si len tak odist. Ale to vychodnarom oxividne nevysvetlim

alexandraalexandrova
4. aug 2019

@queen_mary nie som z Vychodu, to poprve. A stale si neodpovedala na moju otazku, to podruhe. Takze sa asi fakt nedozviem co sa stane cloveku ktory sa rozhodne odist bez suhlasu zamestnavatela. Bud to nevies, alebo nerozumies ani mojej otazke. Ja sa pytam co realne sa takemu cloveku stane? Bude platit pokutu do socialnej poistovne, zavru ho do vazenia? Alebo co?

25tiger1
autor
4. aug 2019

@queen_mary nie, lebo on na to zvysoka serie, len jeho ústny súhlas mám......ale už viem ako to spravím.....ak príde, odchytím si ho a neodíde, pokým to nepodpíše a rovno si spravim kópiu, keďže tam máme tlačiareň

queen_mary
4. aug 2019

@alexandraalexandrova precitaj si zakonnik prace, oet me google it for you

alexandraalexandrova
4. aug 2019

@queen_mary čiže nevieš sama...myslela som si

queen_mary
4. aug 2019

@alexandraalexandrova je to nezakonny odchod, moze ju dat na sud a mozu jej vycislit skodu, ktoru mu odchodom sposobila. To len tak na zaciatok. A milion dalsich veci. Ale to taku ocividne jedoduchu osobu ako teba ani len nenapadne. Boze 🤭

queen_mary
4. aug 2019

Dalsia vec je, ci ju vobec niekto dalsi zoberie, ak takto poskodzuje byvaleho zamestnavatela, o com sasamozrejme dozvedia, ked ju budu prihlasovat na urady, atd atd

25tiger1
autor
4. aug 2019

@queen_mary nijak ho nepoškodzujem, neodchádzam kedy si zmyslím, to on poškodzuje mňa, keď sa takto správa ku svojmu zamestnancovi

queen_mary
4. aug 2019

@25tiger1 boze ani, ale ak si len tak odides, tak ta moze zazalovat a pozadovat nahradu usleho zisku. Citaj s porozumenim.

alexandraalexandrova
4. aug 2019

@queen_mary Vies, ja na rozdiel od teba ked nieco neviem, tak sa pytam. A netvarim sa ze som zozrala vsetku mudrost sveta. A keby si nemala potrebu sa tu predvazdat, tak mi odpoved napises hned a zarovno a nemusime sa tu dotahovat cez niekolko komentarov. A o tom kto koho poskozduje by sa dalo diskutovat. To autorka temy by tiez mohla dat zamestnavatela na sud za to ze ju nevyplaca, takze asi tak...

queen_mary
4. aug 2019

@alexandraalexandrova ved ano. A? Nech to spravi. A tebe by tiez trvalo 2 minuty, spraviť si maly resers, nez sa nieco spytas a ides sa hadat.

25tiger1
autor
4. aug 2019

@queen_mary chápem, ale ak nepodpíše výpoveď, on porušuje zákon, ja si počas výpovednej lehoty odrobím svoje a tým som uňho skončila

queen_mary
4. aug 2019

@25tiger1 nie neskoncila, lebo je to slovo proti slovu, ze si vypoved odovzdala. Pochybujem, ze kolegovia sa do tohto zapoja.

ceklis
4. aug 2019

@25tiger1 neporušuje zákon :( ty si nedala výpoveď podľa zákona, čiže on je v práve, žiaľ...