Ahojte kočeny
Mám problém a potrebovala by som poradiť. Dala som výpoveď v jednej firme s výpovednou lehotou 1 mesiac. Vedúci je čistý idiot, doteraz ju nepodpísal, je položená na pulte v práci. Ignoruje ma, nedvíha telefón. Taktiež čakám na svoju výplatu od 31. 7, každý deň mi klame, že mi ju donesie a nič. Viem, že ak ju nepodpíše, tak je neplatná, aj keď zo zákona to musí podpísať.
Presne. Poslat doporucene.
@25tiger1 tak v seotembri do novej prace tazko nastupis. Najskor 1.10.
@queen_mary a ked nastupi tak co? Co jej mozu urobit?
@alexandraalexandrova ved je zamestnana este inde. Inde za nu odvadzaju odvody. Nemozes si len tak povedat ze hm, od dnes idem do druhej prace. Haloo
@queen_mary Lenze tu nikto "si len tak nepovedal" ze zo dnana den odide, ved citaj diskusiu. A neopdovedala si na moju otazku...ake ona z toho bude mat problemy ak odide? Realne problemy. Lebo to ze zacnes pracovat inde, znamena ze za teba zacne platit novy zamestnavatel, cize ten stary asi dalej platit nebude, ci? Nemyslis vazne ze len preto ze ti zamestnavatel robi napriek a nepodpise tvoju vypoved, budes u neho trcat dokedy sa mu uraci to podpisat....a este k tomu ani vyplatu nevyplaca...
@queen_mary ako to? Výpoveď som dala minulý mesiac s výpovednou lehotou August
@25tiger1 a mas niekde potvrdenie, ze tu vypoved prijali?
@alexandraalexandrova ja citam, dokonca s porozumenim. Nemozes si len tak odist. Ale to vychodnarom oxividne nevysvetlim
@queen_mary nie som z Vychodu, to poprve. A stale si neodpovedala na moju otazku, to podruhe. Takze sa asi fakt nedozviem co sa stane cloveku ktory sa rozhodne odist bez suhlasu zamestnavatela. Bud to nevies, alebo nerozumies ani mojej otazke. Ja sa pytam co realne sa takemu cloveku stane? Bude platit pokutu do socialnej poistovne, zavru ho do vazenia? Alebo co?
@queen_mary nie, lebo on na to zvysoka serie, len jeho ústny súhlas mám......ale už viem ako to spravím.....ak príde, odchytím si ho a neodíde, pokým to nepodpíše a rovno si spravim kópiu, keďže tam máme tlačiareň
@alexandraalexandrova precitaj si zakonnik prace, oet me google it for you
@queen_mary čiže nevieš sama...myslela som si
@alexandraalexandrova je to nezakonny odchod, moze ju dat na sud a mozu jej vycislit skodu, ktoru mu odchodom sposobila. To len tak na zaciatok. A milion dalsich veci. Ale to taku ocividne jedoduchu osobu ako teba ani len nenapadne. Boze 🤭
Dalsia vec je, ci ju vobec niekto dalsi zoberie, ak takto poskodzuje byvaleho zamestnavatela, o com sasamozrejme dozvedia, ked ju budu prihlasovat na urady, atd atd
@queen_mary nijak ho nepoškodzujem, neodchádzam kedy si zmyslím, to on poškodzuje mňa, keď sa takto správa ku svojmu zamestnancovi
@25tiger1 boze ani, ale ak si len tak odides, tak ta moze zazalovat a pozadovat nahradu usleho zisku. Citaj s porozumenim.
@queen_mary Vies, ja na rozdiel od teba ked nieco neviem, tak sa pytam. A netvarim sa ze som zozrala vsetku mudrost sveta. A keby si nemala potrebu sa tu predvazdat, tak mi odpoved napises hned a zarovno a nemusime sa tu dotahovat cez niekolko komentarov. A o tom kto koho poskozduje by sa dalo diskutovat. To autorka temy by tiez mohla dat zamestnavatela na sud za to ze ju nevyplaca, takze asi tak...
@alexandraalexandrova ved ano. A? Nech to spravi. A tebe by tiez trvalo 2 minuty, spraviť si maly resers, nez sa nieco spytas a ides sa hadat.
@queen_mary chápem, ale ak nepodpíše výpoveď, on porušuje zákon, ja si počas výpovednej lehoty odrobím svoje a tým som uňho skončila
@25tiger1 nie neskoncila, lebo je to slovo proti slovu, ze si vypoved odovzdala. Pochybujem, ze kolegovia sa do tohto zapoja.
@25tiger1 Mala si dat podpisat prevzatie na personalnom, sekrerarke, uctovnicke. Mas svedka,ze ju ma na stole? Ak ano je to v poriadku-PP konci poslednym dnom vypovednej doby. Nemas výplatu za jún ci jul? Poslat pisomne s doručenkou vyzvu o uhradu.