Zamestnávateľ mi chce zmeniť pracovnú dobu a ja nesúhlasím. Čo robiť?

jaja20
3. jún 2016

Ahojte,vcera som sa dozvedela,ze zamestnavatel nam ide zmenit pracovny cas ( konkretne zaciatok a koniec pracovnej doby ) na taky,ktory mi vobec nevyhovuje,co mam robit,ked s tym nesuhlasim? V pracovnej zmluve nemame presne napisanu pracovnu dobu,len tyzdenny pracovny cas.Pracujeme kratky-dlhy tyzden,koli nepravidelnym vikendom.Len mi to oznamil a ja neviem ako to riesit.Nechcem tak robit,ponukla som mu rozviazanie pracovneho pomeru dohodou,ale nesuhlasi...mam podat normalnu vypoved s 2 mesacnou vypovednou lehotou?Ale ako budem pocas nej robit,ked sa nam to ide menit uz od 1.jula a ja v takom pracovnom case nechcem tie 2 mesiace robit???
Dakujem za vase odpovede.

cawes
3. jún 2016

Tak podla mna je rozdiel ci tak robit nechces alebo nemozes. Ak nechces tak ho chapem preco chce 2mesacnu vypovednu lehotu ak nemozes lebo napr nemas kam dar deti tak to je ine.

stastnablcha
3. jún 2016

podla §43 ZP (2) zamestnávateľ v pracovnej zmluve uvedie okrem náležitostí podľa odseku 1 aj ďalšie pracovné podmienky, a to výplatné termíny, pracovný čas...
takze by som sa pozrela preco to v zmluve nemate...
ak je uvedeny dlhy a kratky tyzden, mali by ste ostavat dopredu rozpis zmien.. predpokladam ze ani take nemate... V tomto pripade by som povazovala svoj obvyklí pracovny cas - na zaklade dochadzky - za dohodnuty pracovny cas. V mojom ponímaní týmto dochádza k zmene prac. podmienok, s ktorými by st mali súhlasit..
pracovny pomer by som nerozvezovala a cakala by som ako sa to vsetko vyvŕbi..

radsej_knihu
4. jún 2016

Hladat si novu pracu.

tajka1986
4. jún 2016

Tak ked nechces,odpoved jednoducha. Daj vypoved s 2mes.vypov.lehotou a hod sa na PN dovtedy 🙂

bluka2
4. jún 2016

@tajka1986 Si tam niekde vycitala, ze je chora? Viem, ze mi neodpovies, lebo otazka. Ale pocestna rada kazdopadne...