Zamestnávateľ ma nechce pustiť robiť inde

27. feb 2023

Ahojte momentalne som sa chystala vratit do prace po druhom pôrode. V manzelovej praci sa naskytlo volne miesto kde je plat raz taky ako ten moj aktuálny. Dnes na porade sef hovoril v manzelovej praci ze volal do mojej aktualnej prace a na personalnom oddeleni mu bolo povedane ze pred 12 rokmi vznikla nejaka zmluva ze si tieto firmy ktore su v 1 zone nebudu navzajom preberat zamestnancov a ze preto ma zrejme neprijme. Ze ma prosto nepustia z firmy kde robim do tej kam chcem ist.. ja normalne som ztoho uplne v depke.. ja som dokonca aj v praci kde mam zmluvu bola na pokec s veducim a vravela som mu ze tam idem na pohovor. Ci mi nemoze zvysit plat a ostala by som samozrejme ze nie ..... O ubohosti mojho platu sa ani nechcem vyjadrovat mam cez 600 eur a som Ing. .. robila som tam len pol roka a nasledne 4 roky doma na materskej teraz sa naskytla tato dobra ponuka zajtra idem do posledneho kola a v podstate ma ani nevezmu pre nejaku 12 rocnu zmluvu... Stalo sa to uz niektorej

eeffka
27. feb 2023

Ano viem o tqkych dohodach . Riesenie je dat vypoved. Aa nasledne sa zamestnat u 2.firmy ak su ochotni na teba pockat.ak ides na pohovor,normalne sa opytaj.

petamich
27. feb 2023

ano take dohody existuju, buduci zamestnavatel o tom mohol vediet a nemusel tam zbytocne volat, bezne sa to totiz robi tak, ze sa povie, ze ty si sa aktivne uchadzala o miesto a vtedy im nik nic nemoze

kazdopadne daj vypoved alebo sa dohodni a nech na teba pockaju

micusa2222
27. feb 2023

dať výpoveď..pokiaľ ti budú robiť problém, tak dať šéfa k súdu...ale pred tým by som si dala dobre "poprekladať" zmluvu, ktorú si uzavrela s firmou, od ktorej chceš odísť..aby tam fakt nebola nejaká klauzula o "nemožnosti" odísť

olimuc
27. feb 2023

Ano existujú take zmluvy o nepreberani zamestnancov, osobne som sa s tým stretla. Da sa to obísť ale je otazka či budú chcieť čakať napr byt 1 deň nezamestnana …

laila22
27. feb 2023

Mala si ísť na pohovor, uvidela by si či tá príjmu. V pôvodnej práci dať výpoveď a nikomu neoznamovat kam nastupujem do práce. Akože čo teraz 12rokov musíš byť zamestnana v pôvodnej firme? Nerozumiem načo tam ten šéf z druhej firmy telefonoval...

loginexistuje
27. feb 2023

ano existuje to da sa to vyriesit bud UP akebo inou pracou ale teda nerobi sa to vacsinou pri zamestnaniach s minimalnou mzdou

autor
27. feb 2023

@laila22 presne.. nechapem naco tam volal.. zajtra je posledne kolo a oznamia teda ci ma beru ale on uz teda oznamil ze ma aj tak nevezme lebo personalna ho oboznamila s touto zmluvou.. hlavne ze tolko robotnikov uz preslo ku nim.. praveze taku sprostu tazko najdu ze im bude robiť za take peniaze odbornu pracu.. zvysia mi na 700 .. naco tam volal boooze
Akoze mam ukoncit pomer nastupit do inej prace tam byt den napriklad a potom ku nim 🤦🤗 casovo nemozne kedze v aprili sa nastupuje na to miesto a ja som si myslela ze odídem dohodou... Ale tymto telefonatom ma v podstate odpisal sam

jaden
27. feb 2023

Podľa mňa už má na toto miesto niekoho iného, a toto urobil, aby mal argument prečo ťa neprijať. určite vie, ako sa to dá obísť... By na zaujímalo či aj pri tých robotnikoch takto volal

beata_k
27. feb 2023

Vypoved ani nedavaj. Druha firma ta nevezme. Take dohody existuju, o "nekradnuti" si zamestnancov navzajom.

lesana25
27. feb 2023

Zase, reálne si pracovala pol roka, potom si šla na par rokov MD+RD, takže prax dokopy žiadna, veľmi by som nevystrkovala rožky. Ukáž najprv, že na tu prácu máš a potom pýtaj viac alebo choď inam.

autor
27. feb 2023

@lesana25 ano realne som sa bola porozpravat ze ako to so mnou vidi do buducna moj pan zamestnávateľ.. tak ten mi povedal ze realne od neho nikdy nedostanem ine zaradenie ako robotnicka..thp zaradenie mi nikdy neda ako mi vravel.. cize z mojej strany nastane vystup tak ci tak..je to neadekvatne ohodnotenie aj pre robotnika.. a do prace nastupujem o pol roka skor.. este som mohla byt na rd.. cize budem hladat a hladat

modrykonik33
27. feb 2023

To ti zvýšili na 700€ v hrubom?

autor
27. feb 2023

@modrykonik33 jasne ze sa bavime o čistom.. na vychode vyzera aj takto zvysenie platu 🤷😏

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. feb 2023

@dreamss uz som odpovedala pisem v cistom

autor
28. feb 2023

1000 v hrubom mi da

modrykonik33
28. feb 2023

Akoze 1000 € je fajn plat pre ešte absolventa s polročnou praxou, ja som mala o dosť menej

milanemila
28. feb 2023

@modrykonik33 vobec to nie je fajn plat pre absolventa VS s Ing. titulom. Ja som koncila pred vyse 6 rokmi a mala som nastupny plat 1400e 🤷🏼‍♀️ a teda doba je uplne inde teraz aj ceny aj platy.

duunlo
28. feb 2023

Si Ing. tak sa im na plat 1000€ v hrubom zvysoka vys…Dnes na vychode s Ing. titulom by som ani pod 1300-1400€ ako absolvent nenastupil. To ti da kazda vacsia firma, neviem teda odkial si ale taketo platy uz v pohode davaju.

modrykonik33
28. feb 2023

@milanemila a kde si našla takú ponuku? Na profesii je minimum práce pre absolventa s takým platom

aneetra
28. feb 2023

Ale nevies, ci tam ozaj volala a ci vobec takato zmluva existuje. Ved ak ta zavolaju na druhe kolo, tak tam chod, podla mna by ta tam nevolali, ak by o tomto vedeli

milanemila
28. feb 2023

@modrykonik33 presne na profesii, su tam uvedene minimalne platy na danu poziciu. Nebolo to nic specialne relativne jednoducha praca s datami klientskymi, spravovanie toho systemu a uprava informacii v nom a teda trebalo mat perfektnu anglictinu 🤷🏼‍♀️

autor
28. feb 2023

Tak dnes vam dam vediet idem tam o 13 teda na posledne preskúšanie... Zevraj mi bude zmluva ukazana.. uz co bude to bude

@modrykonik33 nikde nepisem ze som absolvent robila som v inom meste kontrolora kvality, nasledne som vzala toto miesto laboranta lebo sme sa vzali a zacala som zit v inom meste.. plat nieje adekvatny a je to vyhliadka na niekolko rokov nie na par mesiacov zevraj toto je moj strop.. chcela som riesit tu zmluvu medzi podnikmi tu ci ma niekto skusenost.. nie plat .. tem viem aký je preto chcem odist

ankare
28. feb 2023

Držíme palce!

portret7
28. feb 2023

Ak ty nemáš v zmluve konkurenčnú doložku, tak nastúpiť mozes. Ak majú firmy medzi sebou nejakú dohodu, tak z tvojej strany iniciatíva je tiež akceptovateľná. Držím palce😀

autor
28. feb 2023

@ankare dakujem
@portret7 ziadnu konkurencnu dolozku v zmluve nemam pozrela som si ju 10 krat asi teraz 😄 cize musim zabojovat dnes posledny krat o miesto 🤞

autor
3. mar 2023

Takze verdikt.. boja sa ma zobrat koli tejto zmluve medzi podnikmi, lebo chcu od tohto konkurencneho podniku kde pracujem prenajat ich halu. Mam dat vystup zamestnat sa inde na jeden den oni dovtedy pripravia dalsiu kancelariu a vezmu ma. Takze to nevyslo kedze niesom prijata teraz, ale aj vyslo

lucia147852
3. mar 2023

Ale veď načo takéto škrabanie cez 3 strany. Si na RD, mala si oznámiť, že sa do práce nevracias. Evidovať sa na Up a potom ťa mohli prijať aj 20x. Nechápem ani "nového zamestnávateľa" načo to akože takto riešil.

autor
3. mar 2023

@lucia147852 to ja uz ovplyvnit nemôžem.. oni potrebujú cloveka ihneď.. ja teda ihned nemozem kedze musim dat vypoved plus problem s konkurencnou dolozkou .. v podstate som aj tak spokojna kedze pracu dostanem