Zamestnávateľ ma nechce púšťať na vodičský kurz

27. okt 2020

Ahojte začala som chodiť na vodičský len mam taky problém ze zamestnávateľ mi nechce dovoliť chodiť tam lebo vraj ten deň co ho mam nemá ma ,,vraj kto v robote zastúpiť " som a toho na nervy. Viete mi poradiť koľko môžem najviac dni vynechať na teorii ? Nerada by som kvôli robote nebola pustena k skúškam. Ďakujem.

fokuska
27. okt 2020

Ved to sa musis opytat v autoskole, ze ake maju podmienky. Ako mame my vediet ako mate rozlozenu teoriu, kolko hodin ju mate, ako casto a ake mate podmienky?

bettie
27. okt 2020

Skoda, ze si to neriesila vopred so zamestnavatelom. Potom su aj autoskoly, ktore maju kurzy tak, ze sa prisposobia, ked nemoze klient vymeskat zo zamestnania.

stanulienkat
27. okt 2020

My sme mali podvecer,po praci.

bavlnka92
27. okt 2020

my sme museli aspoň polovicu teórie. s tým že na ktorých hodinách sme chýbali sa nikto nestaral či sa to naučíme alebo nie. na skúšky sme to ale všetko museli vedieť.

birika
27. okt 2020

zamestnavatel nie je povinny uvolnovat na autoskolu, ak vodicske opravnenie nie je potrebne na vykon prace...a autoskoly byvaju aj poobede a da sa s nimi dohodnut urcite na vsetkom

sissy27
27. okt 2020

Ak ti nenariadil zamestnávateľ spraviť si VP, tak nie je povinný ťa uvoľniť z práce. Buď si presuň hodiny na mimopracovný čas, alebo si požiadaj o dovolenku alebo sa skús dohodnúť s kolegyňou na výmene.

papi30
28. okt 2020

No na teórii ako aj na jazdách sa pipa elektronická kartička, z ktorej údaje idú do tvojej zložky. Ci to niekto kontroluje ci nie, netuším, ale nemala by si teóriu vynechať, je povinná ako aj počet povinných jázd, aby ta pustili ku skúškam. U nás to školiteľ proste žiakovi, ktorý neprišiel kvôli nejakému padnemu dôvodu, pipol sám. Ale to oni neradi, lebo kontrola môže prísť barskedy počas vyučovania a potom ma pruser. Skus sa nejako dohodnúť s niektorým kolegom, že by si pre zmenu potom ty zastúpila jeho, alebo si požiadaj o dovolenku. Žiaľ zamestnávateľ ti nemusí vyjsť v ústrety.

sense
28. okt 2020

Ja som robila vodiča pred x rokmi ale vtedy sa dalo dohodnúť ze teóriu som vynechala..
Resp sa učila doma... . Robila som len trenažér, neviem ci sa ešte robí a jazdy... Skúšky som robila všetky...

lauriema
28. okt 2020

No ved máš niekoľko možností vodičku teda teórii ta najlacnejšia je ze teóriu aj jazdu máš vtedy keď povie autoškola, ďalšiu máš s príplatkom a to ze ty si určujes kedy môžeš mať jazdu, niesom si istá a tou teóriou ci sa vedia tebe za riplatok osobne venovať, ale komunikuj s autoškolou... Každá môže mať iné pravidlá na rovinu povedz ze zamestnávateľ ta nechce púšťať že či sa viete nejak dohodnúť a hotovo

luciakovacova0603
28. okt 2020

Nedavno som dokoncila teoriu.od instruktora dostanes mail,kde je link na e-learning.to je pre tych,ktori sa nezucatnia celej teorie.precitas si ucivo a potom spravis test.test musis urobit na 9/10 alebo 10/10 bodov.mozes ho opakovat x-krat,ked nespravis,ale az po 12h Ti vezme dalsiu odpoved(zarata). Pred aprilom sa takto dalo spravit 30% teorie,teraz je to uz 50.opytaj sa na kurze na ten e-learning.musis mat urobene ale vsetko do skusok