Zamestnávateľ chce vidieť moje predchádzajúce zmluvy

3. mar 2023

Ešte som sa s niečím takým nestretla, tak prosím o radu. Môj potenciálny budúci zamestnávateľ chce, aby som preukázala doterajšiu prax. Teda mám priniesť ukázať zmluvy a ich ukončenia.
Nemám s tým problém, ale ešte som sa s tým nestretla a neviem či má na to právo.
Ďakujem za rady.

micusa2222
3. mar 2023

keď nemáš s tým problém, tak čo riešiš ? Veď v pracovných zmluvách nie je štátne tajomstvo..

lyci
3. mar 2023

nesluzia na to zapoctove listy?

viestta
3. mar 2023

Nemá na to právo. Co tam chce študovať? Plat, pozíciu, dôvody ukončenia PP? Do toho ho nič. Máš zápočtový list, to mu musí stačiť.

autor
3. mar 2023

@lyci Áno alebo chce vidieť započtové listy.

autor
3. mar 2023

@micusa2222 Pretože som sa s tým ešte nestretla.

lyci
3. mar 2023

tiez som musela kazdy relevantny opisat kvoli zapocitaniu praxe a vypocitaniu zaradenia a platu podla tabuliek. nie je to verejna alebo statna sprava?

autor
3. mar 2023

Chápem započtový list z posledného zamestnania, ale on chce všetky, aj 10 rokov staré.

autor
3. mar 2023

@lyci Nie, nie je. Ide o Domov dôchodcov.

viestta
3. mar 2023

A nepotrebuješ dokladovať prax v odbore?

autor
3. mar 2023

@viestta Prax v obore nemám žiadnu, to vedia.

viestta
3. mar 2023

Tak potom stačia zápočtový listy

autor
3. mar 2023

@viestta A k čomu mu budú? Ešte to od mňa nikdy nikto nechcel.

viestta
3. mar 2023

Musíš sa spýtať ich co s nimi chcu

autor
3. mar 2023

@viestta Chápem že chce z posledného zamestnania, ale aj z roku 2010 mi príde divné. Preto sa pýtam. Ďakujem.

panonia
3. mar 2023

Zápočtovy list je dokument, ktori slúži pre nového zamestnávateľa najmä na kontrolu vykonaných zrážok napr. exekučných, alebo poskytuje informácie o bývalom zamestnávateľovi zamestnanca, o forme ukončenia pracovného pomeru a pod. Tak niekto ma zapoctovy list jeden a niekto 50...aj zamestnávateľ ma právo vedieť koho ide zamestnať.

autor
3. mar 2023

@panonia To viem, len som sa ešte nestretla s tým, že by niekto chcel všetky započtové listy.

zaba21
3. mar 2023

Domov dôchodcov môže patriť do verejnej správy, ktorá používa tabuľkové platy. Vtedy môžu vyžadovať preukázanie predchádzajúcich zamestnaní, na základe čoho určitú časť rokov praxe môžu započítať. Ale v zásade by mali postačovať zápočtové listy. Ja som dokladovala všetky zápočtové listy , išlo o verejnú správu.

panonia
3. mar 2023

Aby vedel kde si pracovala čo je na to take divné. Ja mam sice len 2 a chceli po mne 2....

lucik194
3. mar 2023

zmluvy by som urcite nepriniesla, je tam uvedena vyska platu a do toho ho nic nie je, nie je povinnost, nech Ti povie na zaklade akeho zakona chce zmluvu vidiet.

co vsak sa dokladuje, je zapoctovy list, ten mozu pytat, je to v podstate potvrdenie ze si v danej praci pracovala.

autor
3. mar 2023

@lucik194 Áno, dám započtové listy. Ale asi z dvoch zamestnaní úplne prvých po škole, mi chýbajú. Čo s tým? Mám doniesť ukončenie? Je tam od - do, tá firma už nie je, presťahovala sa do Rumunska.

kaktusik007
3. mar 2023

cim skor si ich vybavis, tym lepsie pre teba --- ved tieto dokumenty budes potrebovat k dochodku

lucka_ke
4. mar 2023

muž si vyžiadal výpis zo Sociálnej poisťovne a toto predkladal zriaďovateľovi ZŠ, kde chcel učiť, zápočtové listy tiež nemal všetky, výpis postačoval za zápočet praxe

macekovam
4. mar 2023

Si zdravotník? Potrebuje zápočty.. Ak sa tvoj plat odvíja od počtu odpracovaných rokov tak to musíš v dokladovať... Z každého predchádzajúceho zamestnania ho máš doma.. Tak len to chce.. Asi..