Ešte som sa s niečím takým nestretla, tak prosím o radu. Môj potenciálny budúci zamestnávateľ chce, aby som preukázala doterajšiu prax. Teda mám priniesť ukázať zmluvy a ich ukončenia.
Nemám s tým problém, ale ešte som sa s tým nestretla a neviem či má na to právo.
Ďakujem za rady.
nesluzia na to zapoctove listy?
Nemá na to právo. Co tam chce študovať? Plat, pozíciu, dôvody ukončenia PP? Do toho ho nič. Máš zápočtový list, to mu musí stačiť.
@lyci Áno alebo chce vidieť započtové listy.
@micusa2222 Pretože som sa s tým ešte nestretla.
tiez som musela kazdy relevantny opisat kvoli zapocitaniu praxe a vypocitaniu zaradenia a platu podla tabuliek. nie je to verejna alebo statna sprava?
Chápem započtový list z posledného zamestnania, ale on chce všetky, aj 10 rokov staré.
@lyci Nie, nie je. Ide o Domov dôchodcov.
A nepotrebuješ dokladovať prax v odbore?
@viestta Prax v obore nemám žiadnu, to vedia.
Tak potom stačia zápočtový listy
@viestta A k čomu mu budú? Ešte to od mňa nikdy nikto nechcel.
Musíš sa spýtať ich co s nimi chcu
@viestta Chápem že chce z posledného zamestnania, ale aj z roku 2010 mi príde divné. Preto sa pýtam. Ďakujem.
Zápočtovy list je dokument, ktori slúži pre nového zamestnávateľa najmä na kontrolu vykonaných zrážok napr. exekučných, alebo poskytuje informácie o bývalom zamestnávateľovi zamestnanca, o forme ukončenia pracovného pomeru a pod. Tak niekto ma zapoctovy list jeden a niekto 50...aj zamestnávateľ ma právo vedieť koho ide zamestnať.
@panonia To viem, len som sa ešte nestretla s tým, že by niekto chcel všetky započtové listy.
Domov dôchodcov môže patriť do verejnej správy, ktorá používa tabuľkové platy. Vtedy môžu vyžadovať preukázanie predchádzajúcich zamestnaní, na základe čoho určitú časť rokov praxe môžu započítať. Ale v zásade by mali postačovať zápočtové listy. Ja som dokladovala všetky zápočtové listy , išlo o verejnú správu.
Aby vedel kde si pracovala čo je na to take divné. Ja mam sice len 2 a chceli po mne 2....
zmluvy by som urcite nepriniesla, je tam uvedena vyska platu a do toho ho nic nie je, nie je povinnost, nech Ti povie na zaklade akeho zakona chce zmluvu vidiet.
co vsak sa dokladuje, je zapoctovy list, ten mozu pytat, je to v podstate potvrdenie ze si v danej praci pracovala.
@lucik194 Áno, dám započtové listy. Ale asi z dvoch zamestnaní úplne prvých po škole, mi chýbajú. Čo s tým? Mám doniesť ukončenie? Je tam od - do, tá firma už nie je, presťahovala sa do Rumunska.
cim skor si ich vybavis, tym lepsie pre teba --- ved tieto dokumenty budes potrebovat k dochodku
muž si vyžiadal výpis zo Sociálnej poisťovne a toto predkladal zriaďovateľovi ZŠ, kde chcel učiť, zápočtové listy tiež nemal všetky, výpis postačoval za zápočet praxe
Si zdravotník? Potrebuje zápočty.. Ak sa tvoj plat odvíja od počtu odpracovaných rokov tak to musíš v dokladovať... Z každého predchádzajúceho zamestnania ho máš doma.. Tak len to chce.. Asi..
keď nemáš s tým problém, tak čo riešiš ? Veď v pracovných zmluvách nie je štátne tajomstvo..