Zamestnávateľ a zamestnanec

18. okt 2022

PN zamestnanca ukončená 4.10
5.10 list s ukončením pn +list s prosbou o ukončení tpp s vyplatením zvyšnej dovolenky a vstupných prehliadok
9.10 mail zamestnávateľovi s tou istou prosbou
17.10 poslal zamestnávateľ list okamžite skončenie pracovného pomeru hrubé porušenie disciplíny
Absencia od.
5.10 do 14.10
Zamestnávateľ oboznámený s tým že zamestnanec už do práce nenastúpi .
Je to naschvál že tu absenciu tak natiahol? Prepalacaju sa vstupné prehliadky?

brembo
18. okt 2022

určite to natiahol naschcál,nakolko za absenciu Vám nemusí vyplatit nárok na mzdu.

autor
18. okt 2022

@brembo mysleli sme si keď 9.10 bol napísaný aj mail a vieme kedy doporučený list prevzal

melanta
18. okt 2022

Čo to je prosba o ukončenie PP? Dáva sa buď výpoveď alebo sa žiada o dohodu. S tou zamestnávateľ nemusí súhlasiť. A nie je žiadny predpis, ktorý zamestnávateľovi prikazuje, koľko absencií môže zamestnancovi tolerovať. Kľudne aj celý mesiac ak sa rozhodne. Dokonca nie je povinný zamestnávateľ dať zamestnancovi ukončenie pracovného pomeru pre hrubé porušenie. Má nárok, ale nie povinnosť.

patka06
18. okt 2022

TPP sa neukončuje prosbou, ale žiadosťou o ukončenie podľa pracovnej zmluvy .
Okamžite ukončiť TPP môže len ak je v skúšobnej dobe.
Inak má výpovednú dobu - prípadne sa so zamestnávateľom dohodne - zamestnávateľ musí súhlasiť.

zmrzlinka2021
18. okt 2022

Ale ved nemozes len tak ukoncit "prosbou", máš určitú výpovednú lehotu, ak teda nie si v skúsobnej.

sonnenshein
18. okt 2022

Zamestnavatel postupoval v sulade so zakonnikom prace.

autor
18. okt 2022

Vstupné prehliadky tiež nemusí preplatiť?

zuzanka.zuzu
18. okt 2022

no aby ešte neprišla výzva na úhradu tebe... čo presne si poslala? prosbu? alebo ako si to formulovala?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domireb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
18. okt 2022

A to si sa po ukonceni PN ani neobtazoval/a zavolat do prace, ze tam neprides a ocakaval/a, ze ti vyplatia dovolenku a vsetko ako si rozkazes?

Ak este nemas preplatene vstupne prehliadky tak by som pivedala, ze si asi v skusobnej a vtedy si mal/a podat ukoncenie PP v skusobnej dobe podla podpisanej zmluvy. Alebo po skusobke Dohodu o ukonceni PP, ale to musi suhlasit aj zamestnavatel.

Pokial si poslal/a "prosbu" a uz sa viac neobtazoval/a o nejaky kontakt a sucinnost, ani sa nedivim, ze ti ukoncuje PP pre hrube porusenie - absencie...

vroni
18. okt 2022

No radosť mat takých zamestnancov. Zamestnávateľ postupoval správne, nemusí vyplácať nič, dokonca môže v špecifických prípadoch požadovať od zamestnanca pokutu.

mogaa
18. okt 2022

tvoja prosba o skončenie PP nič neznamená.....evidentne zamestnávateľ s Dohodou o skončení PP nesúhlasil a teda bola neplatná, takže postupoval sprvne ak ti písal absenciu....Možno by postupoval inak ak by si s ním komunikovala osobne a vysvetlila mu dôvod prečo chceš hneď ukončiť PP...už keď ti ukončil PP tak vstupné prehliadky ti nemusí preplatiť a ani nepreplatí.....inak tie vstupné prehliadky celkom nechápem, veď to si bola v skúšobnej lehote a tam môžeš PP ukončiť zo dňa na deň....bola si ešte v skúšobnej dobe, či už po?

autor
19. okt 2022

A keď zamestnávateľ do mňa sotil

patka06
19. okt 2022

vieš to dokázať, máš svedkov?

autor
19. okt 2022

@patka06 kamerový záznam s firmy dnes sa to stalo plus vyhrážky že má zbije

luccija
19. okt 2022

Takto sa neukoncuje PP.Si predstav, ze si ucitelka, predavacka...kto mal namiesto teba nastupit?ten kamerovy zaznam bude ulozeny kolko 24 hodin ?ako sa k nemu dostanes?sotil do teba az teraz PP si ukoncovala predtym a uplne nerozumne

kitycat
19. okt 2022

Tak uz sa riesi napadnutie a nie Prosba? Prosim ta, vyjadruj sa jasne.. A napadnutie je separe od tvojej vypovede

zuzanka.zuzu
19. okt 2022

pri napadnutí sa predsa volá polícia a nevytĺka kapitál "udám ťa ak mi nepreplatíš prehliadky" alebo niečo podobné kam si asi chcela smerovať otázky 🙈 to nemá spolu nič spoločné

vroni
19. okt 2022

On ta z firmy vyhodil a ty tam už nemas co hľadať. Bud rada, že ťa nedal vyviesť sbskou, ty kamerový záznam. Ty povieš, že ta sotil, on povie, že si neoprávnene vznikla na pozemok firmy, aha, kamerovy záznam a smola bude výhradne na tvojej strane.

autor
19. okt 2022

@vroni bol som odniesť veci montérky atď za bránu ma ani nepustil a drgol do mňa pred bránou firmy pred priateľkou a dieťaťom

liloastitch
19. okt 2022

Dnes to už tvoj zamestnávateľ nebol keďže ti pp skončil skôr. O skončenie pracovného pomeru sa neprosí. Treba postupovať podľa pracovnej zmluvy. Takto sa to nerobí. Nemôžeš si len tak zo dňa na deň zmyslieť, že sa mu doslova v*serieš na robotu ak si nebol v skúšobnej dobe.

loginexistuje
19. okt 2022

pockaj uved riadne info kedy si nastupil do prace kolko si odrobil a kolko si na PN

loginexistuje
19. okt 2022

inak dovolenku ti mohol aj pokratit proste treba napisat cele info ale uz by som to neriesila najdi si inu pracu a normalne pracuj

vroni
19. okt 2022

Veď ja nevravím, že je tvoj zamestnávateľ etalon slušnosti a dobrého správania. Ale jednoducho sedí na dlhšom konári. Proste shit happens.