Zamestnanie v zahraničí - matka s dieťaťom

syslik01
9. jún 2016

Ahojte baby,viete mi poradiť,či sa dá zamestnať v zahraničí(najlepšie v nemecky hovoriaci krajinách) aj s malým 4-roč. dieťaťom? Napadlo ma opatrovanie,ale sú vôbec rodiny,ktoré dokážu akceptovať,že opatrovateľka tam má so sebou aj dieťa? Prípadne,viete aj o inej možnosti ako sa tam zamestnať aj s malým dieťaťom? Prosím vás poraďte mi a vopred vám ďakujem za akúkoľvek radu.

steffi22
9. jún 2016

Ahoj,ja som už niekde počula,že nejaká maminka si brávala dieťa so sebou,keď opatrovala v Rakúsku,ale nič bližšie ti ku tomu už neviem povedať.

warholette
9. jún 2016

@syslik01 stvorrocne dieta pojde v zahranici do skolky a hotovo, zamestnat sa mozes potom hocikde...

syslik01
autor
10. jún 2016

@warholette no neviem,ale mám dojem,že také jednoduché to nie je s tou škôlkou a navyše,čo viem,bývajú dosť drahé a to neviem,či by som si môhla dovoliť.

henikav
10. jún 2016

@syslik01 to len jaslicky byvaju drahe, skolky uz byvaju zadarmo, teda platis len nejaku druzinu a stravu, ale to si pre istotu este vyzisti presnejsie podla krajiny kam sa chystas 😉 Akoze pracovat cele dni a mat dieta zo sebou, take malicke to si teda neviem predstavit

vroni
10. jún 2016

Skolky v Rakusku rozhodne pausalne zadarmo nie su. Niekde a za urcitych podmienok statne skolky mozu byt len za stravne (okolo 70€ mesacne), ale o miesta je "bitka", takze take, ze pridem a mam patri do kategorie snivajte s nami. Opatrovanie s dietatom si neviem dost dobre predstavit, svokra mala opatrovatelky, ale s dietatom by to nebolo mozne (viem, ze kazdy pacient je iny, ale kto potrebuje len "spolocnicku" na par hodin do dna si nebude brat (a platit) 24 hodinovu starostlivost..)