Zamestnanie v občianskom združení a stravné lístky

tatmamina
27. aug 2023

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, či je tu niekto kto pracuje v občianskom združení, ktoré realizuje projekt vďaka podpore EÚ fondov, teda je to platené z EÚ. Dostávate stravné lístky, príp. finančný príspevok na stravu? Mne povedali, že je to neoprávnená položka. Ďakujem za odpovede.

zaba21
27. aug 2023

@tatmamina
Napíšem môj názor. Pokiaľ máš oficiálnu pracovnú zmluvu s občianskym združením, ako zamestnanec máš VŽDY nárok na SL alebo FP na stravovanie. Problém je zrejme v tom, že zdrojom financovania mzdových nákladov sú prostriedky EÚ. Pracujem v organizácii, kde máme tiež veľa rôznych projektov a každý projekt má svoje pravidlá. Čiže z projektu u vás sa zrejme nedajú financovať náklady na stravu zamestnancov. V takom prípade je zamestnávateľ povinný poskytnúť SL zo svojich vlastných zdrojov a to môže byť problém.

tatmamina
autor
27. aug 2023

@zaba21 áno, mám riadnu pracovnú zmluvu. Asi to bude tak ako píšeš.... a zamestnávateľ zo svojho určite nič nedá, ďakujem za info

zaba21
27. aug 2023

@tatmamina
No keď by mal kontrolu z inšpektorátu práce, dostal by pokutu.

tatmamina
autor
27. aug 2023

@zaba21 vďaka, ale asi s tým nič neviem urobiť.

zaba21
27. aug 2023

@tatmamina
Tak jedine hľadať inú prácu. Je možné, že naozaj nemajú iné zdroje na vyplatenie. Ešte otázka, pracuješ viac ako 4 hodiny denne?

tatmamina
autor
27. aug 2023

@zaba21 áno, plný úväzok, na 8 hod