Dobrý deň. Som na úrade práce evidovaná už dlhšiu dobu a dnes volali starostke že či by ma nemohla zamestnať ako uchádzacku evidovanu zamestnat na pol roka cez nejaký program co ma urad prace.. viete prosím vás čo to je.
Nie sú to aktivačné práce?
Asi ide o jeden z Národného projektu: https://www.puchovskenoviny.sk/urad-prace-socia...
Neviem, ktorý spĺňaš. Zdá sa mi ale, že aktivačné práce (zametanie atď.) pod to nespadajú.
@qsookie ano to je ono... zatiaľ mi len starostka hovorila ze jej volali ešte kí neprišlo nič z uradu.. myslite ze keby mi niečo príde môžem odmietnuť? Ďakujem
@qsookie ja s8 chcem robiť kurz cez Urad prace a otvoriť si potom živnost
Ja by som neodmietala. Kurz si môžeš robiť aj popritom.
@lukbe prečo by ste neodmietala?
@lukbe ja sa len bojím keďže som na úrade prace že je to povinné a nebudú aa ma pýtať ci chcem ci nie..
Prečo? No ved vždy je lepšie nejaká práca ako žiadna.
No aj to, ak odmietnete, možno vás môžu vyradiť, neviem toto presne.
@lukbe ved to ze ci sa to da vôbec odmietnut... áno vyradili by ma ale bojím sa ci sa ja k tomu môžem vôbec vyjadriť aj keby ma vyradiť.. ze ci ro není len že mi príde že nastupujem do toho projektu vtedy a tam
Však choď zajtra na ÚP a opýtaj sa rovno tam
@domka222 ano pôjdem chcela som ísť aj dnes ale moja úradníčka nerobila
Kľudne tam choď pracovať.
Je to iba na štyri hodiny.
Určite budeš robiť nejaké pomocné práce, zakladať poštu a tak.
Neboj sa toho.
@jana005 starostka mi hovorila ze by som mala 1000 euro v hrubom.. pochybujem ze by mi dali taky plat v tomto projekte len za 4 hodiny prace
Tak potom budeš osem hodín.
A prečo vlastne tam nechceš ísť?
čo však teraz to je len ako sociálna dávka plus aktivačna činnosť kamarátky tak chodia odrabať pre mesto.A dostanu na mesiac to bud robiš 10 dni 8 hodin alebo potom 20 dni 4 hodiny a dostavaju za to 176 eur na mesiac. Takže 1000 eur snívaj.Toto je navyšena sociálna dávka.Ak nebudeš chcieť chodiť odmietneš zastavia TI poberanie SD.Robia všeličo chodia ľudom pre obedy, pomahaju v DD,jedna upratuje na miestnom úrade.Potom chodia na zberny dvor ale o takej sume snívaj.Všetko čo potrebuju občania o všetko sa starajú.
@alickapusinka ja nepoberam sociálnu dávku..
a čo či sa uchadzaš o zamestanie do 25 rokov.
@jana005 myslite ze kebyodmietnem tak ma vyradia?
Este ani raz si neodpovedala, preco to chces odmietnut. Ved ani nevies, co je to za pracu, prijem nemas, a chces odmietat? Chces si robiť kurz, co ak sa to podarí o pol roka? Dovtedy budes necinne doma sediet?
Určite ťa vyradia ak odmietneš.
Asi máš inú prácu, však?
Lebo ináč mi nejde do hlavy, prečo by si odmietala prácu, ktorú máš tak blízko
Veď ešte nevieš aká práca. Možno ťa dá niekde na úrad, do kultúrneho domu alebo niekde... Za 1000 v hrubom ti nedá zametať cesty.
Pozri, najprv treba ist na pohovor alebo nieco kam ta poslu. To by som neodmietla. Tu asi nema vyznam ist na pn, ale napr mozes mat deti, ktore v ramci pracovnej doby by si nestihala vyzdvihnut, pripadne mas zdravotny problem, ktory ti nedovoluje vykonavat urcitu cinnost alebo smennost lebo… pripadne mas chorych rodicov, atd. Alebo nebodaj studujes a nestihala by si v tych casoch pracu. Mna tak poslali z UP na pohovor a proste chceli na smeny, no povedala som, ze s tymto druhom prace nemam skusenosti, a mozem chodit okrem 2dni v tyzdni, lebo piatky soboty mam skolu- mimo mesta. Tak som uz nebola vhodny kandidat. Tak ci onak, prinajhorsom, nikto nema rad, ak novy zamestnanec hned taha pnku za pnkou… no 🙂
Prečo sa neopýtaš na úrade?