Zamestnanie sa cez program úradu práce

3. sep 2024

Dobrý deň. Som na úrade práce evidovaná už dlhšiu dobu a dnes volali starostke že či by ma nemohla zamestnať ako uchádzacku evidovanu zamestnat na pol roka cez nejaký program co ma urad prace.. viete prosím vás čo to je.

januska12323
3. sep 2024

Prečo sa neopýtaš na úrade?

domka222
3. sep 2024

Nie sú to aktivačné práce?

qsookie
3. sep 2024

Asi ide o jeden z Národného projektu: https://www.puchovskenoviny.sk/urad-prace-socia...
Neviem, ktorý spĺňaš. Zdá sa mi ale, že aktivačné práce (zametanie atď.) pod to nespadajú.

autor
3. sep 2024

@qsookie ano to je ono... zatiaľ mi len starostka hovorila ze jej volali ešte kí neprišlo nič z uradu.. myslite ze keby mi niečo príde môžem odmietnuť? Ďakujem

autor
3. sep 2024

@qsookie ja s8 chcem robiť kurz cez Urad prace a otvoriť si potom živnost

lukbe
3. sep 2024

Ja by som neodmietala. Kurz si môžeš robiť aj popritom.

autor
3. sep 2024

@lukbe prečo by ste neodmietala?

autor
3. sep 2024

@lukbe ja sa len bojím keďže som na úrade prace že je to povinné a nebudú aa ma pýtať ci chcem ci nie..

lukbe
3. sep 2024

Prečo? No ved vždy je lepšie nejaká práca ako žiadna.

lukbe
3. sep 2024

No aj to, ak odmietnete, možno vás môžu vyradiť, neviem toto presne.

autor
3. sep 2024

@lukbe ved to ze ci sa to da vôbec odmietnut... áno vyradili by ma ale bojím sa ci sa ja k tomu môžem vôbec vyjadriť aj keby ma vyradiť.. ze ci ro není len že mi príde že nastupujem do toho projektu vtedy a tam

domka222
3. sep 2024

Však choď zajtra na ÚP a opýtaj sa rovno tam

autor
3. sep 2024

@domka222 ano pôjdem chcela som ísť aj dnes ale moja úradníčka nerobila

jana005
3. sep 2024

Kľudne tam choď pracovať.
Je to iba na štyri hodiny.
Určite budeš robiť nejaké pomocné práce, zakladať poštu a tak.
Neboj sa toho.

autor
3. sep 2024

@jana005 starostka mi hovorila ze by som mala 1000 euro v hrubom.. pochybujem ze by mi dali taky plat v tomto projekte len za 4 hodiny prace

jana005
3. sep 2024

Tak potom budeš osem hodín.
A prečo vlastne tam nechceš ísť?

alickapusinka
3. sep 2024

čo však teraz to je len ako sociálna dávka plus aktivačna činnosť kamarátky tak chodia odrabať pre mesto.A dostanu na mesiac to bud robiš 10 dni 8 hodin alebo potom 20 dni 4 hodiny a dostavaju za to 176 eur na mesiac. Takže 1000 eur snívaj.Toto je navyšena sociálna dávka.Ak nebudeš chcieť chodiť odmietneš zastavia TI poberanie SD.Robia všeličo chodia ľudom pre obedy, pomahaju v DD,jedna upratuje na miestnom úrade.Potom chodia na zberny dvor ale o takej sume snívaj.Všetko čo potrebuju občania o všetko sa starajú.

autor
3. sep 2024

@alickapusinka ja nepoberam sociálnu dávku..

alickapusinka
3. sep 2024

a čo či sa uchadzaš o zamestanie do 25 rokov.

autor
3. sep 2024

@jana005 myslite ze kebyodmietnem tak ma vyradia?

eleanor2510
3. sep 2024

Este ani raz si neodpovedala, preco to chces odmietnut. Ved ani nevies, co je to za pracu, prijem nemas, a chces odmietat? Chces si robiť kurz, co ak sa to podarí o pol roka? Dovtedy budes necinne doma sediet?

jana005
3. sep 2024

Určite ťa vyradia ak odmietneš.
Asi máš inú prácu, však?
Lebo ináč mi nejde do hlavy, prečo by si odmietala prácu, ktorú máš tak blízko

michelle567
3. sep 2024

Veď ešte nevieš aká práca. Možno ťa dá niekde na úrad, do kultúrneho domu alebo niekde... Za 1000 v hrubom ti nedá zametať cesty.

dancingqueen321
2. okt 2024

Pozri, najprv treba ist na pohovor alebo nieco kam ta poslu. To by som neodmietla. Tu asi nema vyznam ist na pn, ale napr mozes mat deti, ktore v ramci pracovnej doby by si nestihala vyzdvihnut, pripadne mas zdravotny problem, ktory ti nedovoluje vykonavat urcitu cinnost alebo smennost lebo… pripadne mas chorych rodicov, atd. Alebo nebodaj studujes a nestihala by si v tych casoch pracu. Mna tak poslali z UP na pohovor a proste chceli na smeny, no povedala som, ze s tymto druhom prace nemam skusenosti, a mozem chodit okrem 2dni v tyzdni, lebo piatky soboty mam skolu- mimo mesta. Tak som uz nebola vhodny kandidat. Tak ci onak, prinajhorsom, nikto nema rad, ak novy zamestnanec hned taha pnku za pnkou… no 🙂