Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.
Len vás prosím nezačnite to nahlasovať. A adminov prosím aby to nezrušili. Ja mám naozaj takýto problém. Tak dajme hlavy dokopy, možno na niečo prídeme. Ja som zúfalý.
@kvietok2012 to bolo to prvé čo som skúšal. Tam sa uvoľní miesto raz za 10 rokov keď niekto ide na dôchodok alebo dá výpoveď čo nieje často. Kamaráti dvaja bratia tam išli ale mali protekciu.
To je ten hlavný problém že v takýchto firmách je to stabilné. Nábory robia len velké fabriky, logistické centrá, obchodné domy, kde je presne to čo som písal.
@thunderdome nahlasovania sa myslím nemusíš báť. Položil si normálne slušne otázku čo ma hlavu a pätu. Akú máš školu, co iné okrem zbierania plechovic vieš robit
@thunderdome komunikuj s uradom prace, nech ti poradia, ak mas ozaj diagnozu, treba vybavit aspon TZP aby ta tak zamestnavatel aj bral a ty si mal nejaku tu ochranu...
@thunderdome tak skus dokladača v tescu, v kauflande...pomaly, velmi pomaly idú vianoce, budu potrebovat brigadnikov...
Napríklad také pracovné ponuky ako vrátnik keď som im reagoval na pracovnú ponuku, ani sa neozvali. Ale do tých fabrík a logistík mi agentúry samé vyvolávajú aj 2x za týždeň či nepotrebujem prácu.
@thunderdome Neviem , odkial si, ale ja som sa v stave zufalstva zamestnala vo firme, kde sa rozbijaju lahucke plasty/ svetla z aut/ a potom sa to hadze do lisu. Taku pracu by si zvladol. Je to pri Trencine a maju tam chronicky nedostatok ludi. Ja som tam vydrzala 2 tyzdne, preto, ze ta monotonnost ma ubijala. Aj to bolo celkom dobre zaplatene.
@thunderdome koľko máš rokov ? Máš niečo podrobené ? Navstiv psychiatra aby ti spravil diagnostiku. Potrebuješ stanoviť diagnózu . Ísť na sociálku so správami od lekára. Vybaviť aspoň čiastočnú invalidku. Zťp preukaz ak máš ozaj problémy ja s chalanom skús testy intelektu. Potom by sa dalo riešiť zamestnanie v chránenej dielni. Autizmus mali rodičia riešiť už keď si bol dieťa nie až teraz.
Je to náročné no :( lebo určite sú práce ktoré by si zvládal ale asi je možné že tam sa im nahlási aj niekto, koho si vyberú skôr ako teba lebo má možno viac skúseností alebo zo životopisu vidia u neho väčšiu stabilitu v predošlých zamestnaniach..
@monillia ako neviem prečo ale mažú mi témy a obviňujú ma z trollingu. Aj keď sa vám to zdá neuveritelné ale naozaj existujú takýto ludia. Osobitná škola + učňovka tiež osobitná.
Tak viem pomocné práce, presne také aké robia buď dobrovolníci alebo brigádnici. Také na TPP niesu.
@martinkatinka to sa ako dá? Poradíš prosím. Lebo práveže ma tak neberú a dosť hrubo sa somnou tie úradníčky bavia.
@thunderdome ale co si vyuceny? Vodicak mas?
No tak buď aspoň brigádnik, to je lepšie ako nič.. aspoň pár stovák
@rusalkablack a ja zase presne také monotónne viem robit. Avšak som daleko od Trenčína. Takže keby niečo tak Bratislava, Trnava, Senec, Nové Zámky, Šaľa, Sereď… Do týchto miest mám spoj. Žijem v Galante. Tam je len Samsung z ktorého ma už 6x vyhodili.
Amazon, Jaguar Landrover, Stellantis (bývalý PSA), Volkswagen, Samsung… Z týchto ma už niekolkokrát vyhodili. Tam už asi nie.
@thunderdome Príspevky od teba som tu už čítala a mne proste hlava neberie, že človek s tvojím písomným prejavom by bol až taký neschopný. Na mňa pôsobíš, ako normálny, priemerne inteligentný človek.
Skús mestské služby v tvojom meste,moji bratia tak robia zbierajú odpad po meste,vytrhávanie občas burinu,zametajú,v zime odhrnaju sneh,keď sú mestské akcie aj tam robia poriadok a zarobia si veľmi slusne
Upratovať? Upratovačky berú často.
@30katrusa40 chodím k psychiatrovi a mám diagnostikovaný autizmus. V detsve sa tomu venovali. Preto ma preradili do osobitnej školy, bol som viackrát na liečení v pezinku aj v bratislave na psychiatrii, neodviedli ma na vojnu kvôli tomu (modrá knižka), len ako som dospel sa na to nejako zabudlo. A po skoncení strednej začali tieto problémy.
@buberova presne tak.
@thunderdome ved ak mas lekarske spravy, tak poziadaj niekoho, komu verus, aby ti pomohol vypisat ziadost. Na kazdom urade sa aspon jedna ochotna pani najde.
@h2 presne ten pravopis,resp.stilizacia ma zaráža.
@h2 presne o tom je autizmus. V jednej veci som ako ostatní ba aj vynikám a v kope inych veciach zaostávam. Neviem reagovať v panických situáciách, pomalšie chápem veci, celý život všade ma šikoanovali a tam je to tak že za obeť si vyberajú takých zaostalých a mne sa to nestalo len raz ale kdekolvek som sa ocitol v kolektíve už od mala som bol vždy šikanovaný - pre niečo si ma vybrali. Niekde je na mne vidieť že som iný.
su aj rozne skupiny na fb https://www.facebook.com/groups/1363266297120791i, skus tam, urcite ti poradia......
@aduskalac už som odpovedal inej že sa tam neviem dostat. Inak by som to bral. Tam nerobia nábory cez 10 agentúr ako automobilky.
@monillia tak si prečítaj odpoveď pre h2
@martinkatinka áno mam len lekárske spravy ale neviem ako sa ide dalej.
@terezka1947 takisto precitaj odpoved pre h2
Pozri, zamestnať sa chceš, nechceš byt bezdomovec..skús napriklad v Technických službach v meste kde žiješ...alebo niekde v sklade...