Ahojte zienky, ma niektora z vas skusenosti zo svojho okolia, ake zamestnanie si volia ludia po 40-ke, ked su uz vyhoreti zo svojho povodneho zamestnania, konkretne ide o pracu vo viacerych korporaciach od skoncenia VS. Momentalne byvam v krajskom meste, v ktorom ale nemam takmer ziadne znamosti ani rodinu (sme pristahovani), teda niekoho, kto by mi vedel dohodit vhodnu pracu, ak to takto na SVK funguje🙄Mam takmer 9r. syna, o ktoreho sa uz 4 roky tu v meste staram sama okrem kazdeho druheho vikendu u jeho otca a raz zaz za cas u mojich rodicov. Dakujem vopred za akekolvek inspirativne a podnetne nazory a skusenosti😉 Ivana
@reanda suhlasim, otazka je potom, aké sú možnosti nájsť si takúto prácu, ja som bola vždy vedená k tomu, čo by sa malo a nie k tomu, čo ma naozaj baví a napĺña, kariéra bola pre mňa dôležitá možno vtedy, keď som si chcela dať patričné skúsenosti do CV, v súčasnosti je pre mňa dôležitý v prvom rade uspokojivý rodinný a súkromný život, na čom stále pracujem a od toho sa potom odvíja všetko ostatné vrátane práce, ktorá má byť v ideálnom prípade nielen zdroj príjmu ale ako aj píšeš miesto, kde sa dá zmysluplne realizovať a mať aj pocit naplnenia a zároveň byť schopná vedieť zosúladiť osobný a pracovný život a zachovať si pritom v rámci možností osobný pokoj a pohodu😉🧡🤗
@iivanah moznosti su neobmedzene 🙂 .. dolezite je, si ich dovolit a nenechat sa prave obmedzovat skusenostou a tym, co clovek vidi okolo seba a co sa ponuka ako jedine realne moznosti.. ked si budes stat za tym, ze chces len pracu, ktora splna tie podmienky, co si opisala, tak sa ti ta moznost ukaze, ci dokonca vytvori.. musi 🙂 tak to prirodzene funguje.. dolezite je to uznat a nespochybnovat .. potom sa to moze zrealizovat 🙂
ja sa nad tym rovnako zamyslam, kvoli šikane v praci chcem odist, ale rozmyslam, ze po tych xy chabo ohodnotenych pracach, ze uz nechcem niekde robit otroka od 7-16, ze by som skusila nieco z domu, len si to musim poriadne premysliet
Ja mám v 39 rokoch namierené školstva. Totálne samovražebná misia, ale fest ma to tam ťahá 🤣🤪. Ja mám tri deti, pracovala som v inej oblasti. Ja mám skúsenosti aj s dobrovoľníctvom rôzneho typu, toto môžem odporučiť aj tebe. Cez dobrovoľnícke aktivity často ľudia objavia, čo by ich napĺňalo.
po rokoch v komercnom prostredi som presla do verejnej/statnejnspravy
za mna si pochvalujem
ani sa ti nečudujem že si vyhorela v korporáte, bola som tam pár rokov a nikdy viac . Nie je to oblasť práce pre mňa. Plány, tabuľky , zisk, marža , renta., pojeb za neplnenie a takto dokola som dlho neydržala . V 30+ som začala podnikať, začiatky boli náročnejšie ale dnes som spokojná , pomaly zvolňujem a delegujem veci na podriadených .
@mamina7070 verejná správa by bola napríklad moja smrť 🙂
@iivanah na mňa to prišlo ešte pred 40tkou,ten pocit absolútnej akoby bezmocnosti,nepotrebnosti,atď,cítila som sa zle v práci aj doma.Dala som si pauzu,urobila kurzy a išla robiť opatrovateľku.A tak spokojná a šťastná som asi ani nebola za tých skoro 20 rokov dovtedy.No aj tak,prišli nejaké zdravotné problémy ja aj dcéra,inak by som to nenechala a pracujem z domu.Ako tu niekto písal,dobrovoľníctvo je výborná skúsenosť ak ta netlačia financie.Zmení ťa to veľmi,k lepšiemu a získaš úplne iný pohľad na život.
@iivanah ja si teraz prechadzam niecim obdobnym, vypoved v sufliku napisana, uz len odniest, tiez uz mam vsetkeho plne zuby, uz ma nebavi byt vo firme kde si ma nikto nevazi, za "good job"si nic nekupim, a mame tam zopar jedincov s ktorymi sa skratka neda, chodit kazdy den s pocitom kolko som toho nestihla lebo stale nieco riesit za inych, potom len nasrata nervozna, este sa ucit s detmi ale kolko krat idem taka vypluta ze som tak akurat schopna kukat do blba. Nikdy som nebola, pn, ocr, vsetko max sHo.Povedala som si dost... davam vypoved a pojdem si na par mesiacov oddychnut, hrajkat sa v zahrade a venovat sa konecne sama sebe. A to mam 2 deti hypo atd...
@zuzulkazu skusala si v praci povedat nie, alebo maju pocit, ze mozu na teba nalozit a vsetko bez slova urobis? Ak ti mozem poradit, vyskusaj, ak si rozhodnuta podat vypoved, nemas co stratit a mozno zistis, ze si svoje potreby v praci mala odkomunikovat uz skor;) Drzim palce;)
@iivanah u nas je to komplikovane, hr nefunguje ako ma ani zdaleka, a nemas absolutne za kym ist alebo s. Kym to riest, sefka moja konci tiez, viem si predstavit co nastane a niesom ochotna to znasat. Riaditel je ten typ cloveka ktory nikoho neprehovara a nikdy si neprizna chybu, uplne sa mu to rozpada lebo vsetci schopni utekaju
z okolia mam skusenosti, ze dost ludi po styridsiatke (a casto aj pred styridsiatkou 🙂) zacina prehodnocovat svoj zivot a davaju sa na cestu 'osobneho rozvoja', ktorej sucastou je aj uvedomenie si, ze praca ma byt nieco, co vychadza zo skutocnych schopnosti a danosti cloveka a clovek ju robi preto, lebo ho bavi, tesi, naplna a ma radost z toho, ze tym prospieva aj svetu.. ze praca nema byt len prostriedkom k uziveniu sa.. takze potom nemoze dojst ani k vyhoreniu.. a k takym moznostiam prace potom aj dospievaju, u kazdeho je to nieco uplne ine, ale urcite uz si pracu nehladaju sposobom, 'kde sa da dobre zarobit', 'kde ma zamestnaju v mojom veku s mojimi skusenostami', 'kto mi nieco dohodi' a podobne