Zamestnanie po 10 rokoch doma

kalerabka99
12. mar 2023

Ahojte, mám 2 deti (7 a 9 ročné). Keďže v meste, kde bývame nemáme nikoho, kto by bol s deťmi v prípade chorôb, dištančného, prázdnin,... sme sa s mužom dohodli, že budem doma a on bude pracovať. Lenže sa mi teraz naskytla pracovná príležitosť, ktorá mi vyhovuje (miesto, pozícia, čas)a mám obavy, ako to bude s deťmi v prípade chorôb, atď. Mala by som nastúpiť budúci týždeň. Chcela by som sa opýtať, ako to máte s vozením deti do a zo školy/krúžky... ja by som mala pracovať od 7,00 do 15, 16, 17,... že podľa práce, koľko budem mať. Veľmi by som nechcela hneď brať očr (teda ani neviem, či na to budem mať nárok) .
Aký máte režim, keď prídete zo školy? Varíte každý deň? Robíte úlohy? Kedy upratujete? Zatiaľ mám v pláne, že ráno nachystám deťom desiatu, raňajky, zobudím ich, ja pôjdem do práce a muž ich odvezie a ja ich vyzdvihnem, keď pôjdem z práce a odveziem na krúžky ak budú mať.
Napadla mi situácia, že keď niekdy budem musieť ostať do 17 v práci a muž nebude stíhať prísť z ba pre nich do školy, či ste niekto využili možnosť poslať pre deti do školy taxík, ktorý by ich odviezol domov (tu cca 1-2 hodiny doma by vydržali sami) (peši je to ďaleko). Ako vykrývate prázdniny, keď nemáte blízko babky, dedkov, ujov, tety,... moji rodičia tiež ešte chodia do práce, takže tam ísť na 2 mesiace ísť nemôžu.
Doma zas celý deň byť nemôžu a denné tábory na celé prázdniny z finančného hľadiska tiež nie. Ďakujem za rady 💜

lesana25
12. mar 2023

OČR si zo začiatku vezme manžel, kým budeš v skúšobnej dobe. Starostlivosť o deti si delíme, ja vozom ráno, muž vyberá, naučí sa so synom, ja prídem a poriešim ostatné. Je to v podstate jednoduché, ak ste na to dvaja.

matullienka
12. mar 2023

Očr sme si pri staršej striedali, teraz mám našťastie možnosť Home Office tak mi to uľahčuje situáciu, keďže deti majú 7 a 9 tak predpokladám, že už nie sú každý mesiac doma choré ako pri nástupe do škôlky. Prázdniny no ty už tiež budeš mať nárok na dovolenku tak prípadne niečo prestiredat s mužom, prípadne poprosiť babku dedka s jednej druhej strany či by nebolo ochotní vziať si po týždni dovolenky a vziať deti na prázdniny. Prípadne pár dní potom denný tábor tie nie sú finančne náročné

pribinak
12. mar 2023

Však ste dvaja. Nie si osamelá matka.

Prázdniny vyriešiš dennými tábormi, potom dovca ty, potom dovca muž a možno pôjdu k babke

Zo skoly taxíkom? Nedá sa ísť busom ak je to ďaleko? Nechodí viacero deti naraz aby šli spolu?

kalerabka99
autor
12. mar 2023

@pribinak autobus od ich školy nechodí a spolužiakov z nášho smeru nemá nikoho. Muž už rodičov nemá.

lucik194
12. mar 2023

tak najvyssi cas aby sa naucili chodit mestskou dopravou, pozeram ze byvate v BA, v case o 16:00 je este svetlo, budu chodit spolu, co je problem?
zostanu do 16:00 v druzine a potom pojdu spolu domov.

diamand2326
12. mar 2023

@kalerabka99 Nemáte školu v mieste bydliska? To je veľký handicap. Ja ráno a poobede vôbec neriešim už od cca tretieho ročníka, nachystam svačinu a idem do práce, deti majú školu 5 minút pešo, poobede detto, idú sami. Prípadne ich naučiť na spoj, a na taký, ktorý ide, aby časovo stíhali...

pribinak
12. mar 2023

@kalerabka99 sorry sle však ste z BA, veď ty nemáš škôlkarov, neverím že štvrták nevie prejsť 50 metrov na zastávku

pribinak
12. mar 2023

@lucik194 presne, je už dlho svetlo, v Ba mame hustú sieť MHD

kalerabka99
autor
12. mar 2023

@lucik194
@diamand2326
@pribinak
@pribinak nie, nie dievčatá, sme z Pezinka.

kalerabka99
autor
12. mar 2023

@diamand2326 čiže ich ani ráno nebudíš? Zobudia sa sami na budík?

lucik194
12. mar 2023

@kalerabka99 tak potom primestska , vsak chodi po racianskej zazdych 15 minut, mojej mladej x spoluziakov chodi ten smer zo skoly, ale to maju uz 10 rokov

diamand2326
12. mar 2023

@kalerabka99 Zobudia, ale volám im o 7.00 pre istotu 🙂

pribinak
12. mar 2023

@kalerabka99 ja som takto so synom bola dohodnutá, že ráno ku volám či už je hore.

kalerabka99
autor
12. mar 2023

@pribinak
@diamand2326 to je super, verím, že aj ja sa budem môcť na deti za chvíľu spoľahnúť

luccija
12. mar 2023

@kalerabka99 a ako bude chodiť syn na krúžky?
Úlohy si môžu spraviť v družine a doma si to len prebehnete, s tým odvozom skôr by som sa spýtala nejakej mamy spolužiakov a prispievala jej.
Ako by museli ísť, ak by išli autobusom?
No zmení sa všetko človek si ani neuvedomi, keď je doma aké je všetko jednoduchšie.Prazdniny denné tábory, rodina, a veľa ľudí ani nemá dovolenku spolu s mužom, lebo každý ťahá iný týždeň s deťmi.
Pre teba bude ideál nájsť si študentku, dôchodkyňu tej zaplatiť cestovné príde pre ne do školy a zoberie domov skontroluje, najedia sa a prídete vy a hodíte ju domov či pôjde sama.Mas ešte malé deti, aby z Ba chodili busmi kade tade.

@pribinak 9 r je tretiak väčšinou...a deti možno idú cez križovatku na Račianske atď...ale tak chápem každému sa dobre radi pri cudzích deťoch🙂

luccija
12. mar 2023

@kalerabka99 aj deti sa naučia, že režim doma sa mení a budú zodpovednejšie samé sa vychytať, zobudiť ..

pribinak
12. mar 2023

@luccija na racianskom sú semafory zo všetkých strán, nemusia sa báť že sa nedostanú na druhu stranu

Čo si myslíš? Že moje dieťa malo komorníka, ktorý ho vodil zo školy
A do školy? Alebo že ráno 7 sluhov skákalo okolo neho?

Nie, sám musel, lebo aj ja a aj muž sme často odchdzali do prace skôr ako on vstával

Sama sebe sa čudujem že ti vôbec odpisujem, ty väčšinou neporadis nič, ale rýpať to ti ide

Ani mi už nepis, nebudem na teba reagovať

pribinak
12. mar 2023

@kalerabka99 neboj, na začiatku to bude trochu ťažké, ale potom sa deti rýchlo zabehnu

Ešte máš čas, mizes ísť ráno s nimi busom a aj poobede, aby si to vyskúšali, ak máte väčšiu križovatku tak ich nechaj samých prejsť a ty len z diaľky sleduj

floki1994
12. mar 2023

@kalerabka99 už máš velke deti takze v pohode...najdete si system 🙂 na prazdniny a choroby si skus najst nejaku studentku/aktivnu dochodkynu ktora ti vie decka postrazit na par hodin denne..uz budete mat dva prijmy cize vas to nezruinuje financne 🙂

jana_eyre_2
12. mar 2023

Ja som si z tohoto dôvodu našla prácu len na ranné zmeny.. vstávam veľmi skoro, ale zato uz o 11tej som doma.. môj muž robí z domu, síce nemôže byť s deťmi keď sú choré, je aspoň v dome a tých pár hodín vydržia kým prídem z práce, muž je zavretý v pracovni.. keď sú zdraví, najstarší už nemá družinu, takže o 12-13twj je doma, chodí s ním domov pešo aj mladšia dcéra ak nemá flautu.. najmladšieho mám predskolaka, ten býva v škôlke do 15tej.. ráno chodia autobusom, keď bude teplo tak na bicykli.. poobede je každý deň nejaký krúžok - chodia na dva športy a školáci majú aj ZUŠ (syn výtvarnú a dcéra flautu) takže poobedia sa učíme a ak je treba ideme na krúžok - podľa vzdialenosti sa prejdeme alebo idú na biku a ja prídem po nich peši s najmladším..

Ocr som si z tohoto dôvodu ešte nemusela brat, pretože hoci bývajú dosť chorí, toto vieme dobre vykryť.. tak plánujem fungovať aj cez letné prázdniny.. niečo máme dovolenku, niečo proste ráno počkajú kým prídem - predpokladám že budú aj tak dlho spat takže im nebude nič chýbať.. jeden denny tabor, dve spoločne dovolenky a ostatné na mňa počkajú a urobíme si program..

Ja si veľmi chválim polovičný úväzok, kým sú deti takéto malé, tak mi to úplne vyhovuje, aj pracujem, aj som s nimi.. varim každý deň, lebo syn a muž má HIT, upratovanie je väčšia bieda ale snažím sa.. skúsila by som sa spýtať či by ti polovičny neumožnili.. ak nie, tak sa budete striedať s mužom na OCR.. hoci už sa potykam s takými nepríjemnými otázkami, "prečo len na polovucny" ale nikto nám s tými deťmi nechce pomôcť, tak netuším prečo ich to tak trápi ako to máme doma zariadené 😅 najprv som bola zlá že som doma, teraz som zase zlá lebo pracujem krátko.. furt niečo..

kalerabka99
autor
12. mar 2023

@jana_eyre_2 praveze aj cv s mailom som posielala, ze hľadám na polovičný, aj oni mali napísané, keď hľadali, ze na polovičný. Preto som sa tešila, ze budem o 13 doma. No, ponúkli mi pracu na jednodňovej chirurgii a ze niekdy sú tam pacienti aj do piatej. A myslím, ze je to dobre odd, preto som súhlasila aj na dlhší čas ako polovičný uvazok

kalerabka99
autor
12. mar 2023

@luccija bývame v pk, aj školu tu majú, muž chodí do ba do práce. Majú krúžky o 16, to by možno 2x do týždňa stíhal muž a ja tiež nebudem každý deň do 17, len personalistka vravela, že niekedy majú pacienta do 17, preto ten čas do 17, nebolo by to denne, ale len raz za čas. Je to súkromná klinika, preto by som bola rada, ak by som sa tam uchytila.

luccija
12. mar 2023

@pribinak ty tu v poslednej dobre prskas na každý príspevok pomaly si nepamätám od teba normálnu odpoveď k čomukoľvek... sú cesty do školy a cesty...niekde z paneláku prejsť cez mini cestu 5 min do školy je iné ako opisuje autorka.
Vôbec ma nezaujíma ako chodil tvoj syn do školy.

evkamotka
13. mar 2023

Asi by som deti zapojila do obety aj z ich strany. Tzn na tento sk rok im kruzky zrusila. Hadam nepridete o cely jeden prijem kvoli tomu, aby male deti mohli chodit "na karate". Nie je to dokonale ale odpada vam problem s logistikou

Ocr si prestriedate s muzom. Hadam nie su chori kazdy druhy tyzden.

Pracujuci rodicia - poprosiť ich, ci si tiez nevezmu kazdy tiez po tyzdni dovolenky. Ocr si moze zobrat aj stary rodic na vnuca

Cvc v pezinku ma denne tabory za skvelu cenu

Dohodnut studentku na vypomoc

kalerabka99
autor
13. mar 2023

@evkamotka áno, mam mojich rodičov v zálohe a aj brata, ze by pricestoval v prípade chorob (vie robiť z domu). A krúžky bohužiaľ zrušiť nevieme, lebo chodia na hokej, keby im zrušíme tréningy, tak spoluhráčov uz nedobehnu. Tam rýchlo deti napredujú.

tarvika
13. mar 2023

@kalerabka99 v ramci pezinka nevedia prejst aj peso zo skoly? nie je to az take velke mesto. aj busy nejake chodia, aspon kusok ze by sa odviezli, mozno by sa dalo nieco vhodne najst.
ja sice pracujem z domu a nemam muza, takze ina situacia. ale normalne rano vstaneme, nachystam desiatu, ranajky, zanesiem dieta do skoly. vratim sa domov, pracujem, ked skoncim idem po dieta, alebo medzitym pride samo domov a niektore dni rozvazam na treningy. do upratovania je zapojene aj dieta, cize za jeden vecer, pripadne sobotu doobedu jedna dve hodinky a tyzdenne upratovanie je vybavene. ale samozrejme co treba upratujem ja aj dcera priebezne.
podla mna je dolezite teraz ked budes pracovat, zapojit do starostlivosti o domacnost aj ostatnych clenov. aj ked to nebude dokonale, aspon sa to decka naucia a budes mat viac casu.

evkamotka
14. mar 2023

@tarvika autorka spominala, ze chodia do skoly ci na treningy do ba ak som správne pochopila

tarvika
14. mar 2023

@evkamotka aha chapem. ok. inac z pezinka chodia celkom dobre busy (a aj vlaky) do ba. ale chapem ze same 10r dieta to asi este nezvladne. Viem ze moja by sa bala. tak autorke drzim palce.

evkamotka
14. mar 2023

@tarvika tiez som z pk. Spoje su vyborne, no deti male. 7 a 9 ešte nie je dost na cestovanie do ba