ahojte zienky,chcem sa spytat tie ktore pracujete na skrateny uväzok 5hod.denne -25hod.tyzdenne.Kolko vam to urobi sumu(eur) po stiahnuti odvodov?dakujem🙂
@havana_frost aha tak 336v hrubom stoho 1eur sa stahuje za str.listky:)
278 €, aj s 2 daň. bonusmi
http://openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/vypocet-...
@havana_frost ďakujem pekne,bonus ako za deti?
A ešte som podpisovala vyhlásenie za daň .Nerozumiem tomu veľmi ,keďže ja nebudem musieť podávať daňové lebo mi nepresiahne tu Max.sumu ročnú tak sai nebude strhávať daň?
@havana_frost dakujem za link prehliadla som to🙂super
Ja som začala len vo februári takto pracovať, takže som mala len prvú výplatu. Ak si si u zamestnávateľa podala žiadosť o to aby ti nestrhali daň, že si uplaňuješ to nezdaniteľné minimum, tak každý mesiac. Ak by ti tú daň strhali každý mesiac, tak ti ju potom vrátia na druhý rok v zúčtovaní daní.
@ala76 No tak budeš mať o tú nestrhnutú daň vyššiu čistú mzdu, ako ja. 😉Záleží na zamestnancovi ako sa rozhodne. Niekto uvíta, že mu daň nebudú strhať a mesačne bude mať viac, alebo ju strhajú a potom ju jednorázovo vrátia. Dôležité je, aby si zamestnanec, ktorému to neurobia automaticky, a nevie že taká možnosť je, aby si o to požiadal u zamestnávateľa najneskôr do konca mesiaca v ktorom nastúpil do zamestnania.
tak to bude záležať od príjmu 🙂 odvodové zaťaženie je rovnaké ako pri plnom úväzku