Zamestnanie cez personálny leasing a materstvo

petrowna
21. máj 2014

Ahojte,vyzna sa niekto ako je to s personalnym leasingom ? Potrebujem poradit,som zamestnana v jednej firme cez pers.leasing na dobu urcitu(v zmluve bez datumu)a od jula nastupujem na matersku.Budem aj nadalej zamestnana v agenture? alebo mi daju vypoved?A ako je to s materskou?budem ju dostavat ak som cez pers.leasing zamestana od jula min.roku a pred tym som bola zamestnana v inej firme nie cez agenturu?dakujem za rady...

anatalia77
21. máj 2014

@petrowna pracovnu zmluvu musis mat uzatvorenu na dobu urcitu,alebo neurcitu.
Tak ako to mas?

petrowna
autor
21. máj 2014

@anatalia77 na dobu urcitu ale nemam datum ,ze do kedy v tej zmluve

anatalia77
21. máj 2014

@petrowna v tom pripade zmluva nema vsetky nalezitosti,a je defacto neplatna.

petrowna
autor
21. máj 2014

@anatalia77 neplatna? :O to hadam nie...

anatalia77
21. máj 2014

@petrowna robila som aj cez agenturu,a zmluvu som mala aj na dobu urcitu a VZDY tam bol datum do kedy!
Najdi si na nete nejake pracovne pravo,alebo zakonnik prace..a tam mas definovane ako ma vypadat pracovna zmluva.

petrowna
autor
21. máj 2014

@anatalia77 ja sa pytam rpeto,lebo tam mam napisane,ze som pridelena firme do casu kedy ma budu potrebovat...

anatalia77
21. máj 2014

@petrowna to mas len takzvany dodatok k zmluve! Ty musis mat uzatvorenu zmluvu s agenturou/je tvoj zamestnavatel/,a v tej mas zadefinovane,do kedy plati!
Pohladaj,urcite najdes.

jamelia
21. máj 2014

Ale je platna 🙂 mas tam, ze do ukoncenia uzivatelskych prac alebo take cosi, ze? - cize dokedy ta budu potrebovat - da sa povedat, ze je to na dobu neurcitu. Mozu ti dat vypoved hocikedy, resp. ti poslu dohodu o ukonceni pracovnej zmluvy, ze ten, pre koho ta prenajimaju, ta uz nepotrebuje. Personalne agentury maju rozne vynimky v zakone. Tiez som robila pod jednou. Normalne som bola na materskej, dokonca mi vysla este aj druha materska, kedze som mala jedno dieta po druhom. Potom so mnou ukoncili pracovnu zmluvu, pretoze povodny zamestnavatel s nimi ukoncil zmluvu. Ale nedali mi vypoved hned, resp. dohodu, az po nejakej dobe, ked to v agenture riesili - co s nami na materskej - bolo nas viac. 🙂 A dokonca, ked som povedala, ze im nic nepodpisem, lebo s tym nesuhlasim, potiahli to so mnou este par mesiacov naviac 🙂 Prehodnotili to. Ved uvidis 🙂 ale nemaju dovod s tebou rusit zmluvu.

petrowna
autor
22. máj 2014

@anatalia77 ja mam len pracovnu zmluvu a dohodu o docasnom prideleni zamestnanca na docasny vykon prace k inej alebo pravnickej osobe,a mam tam ze nasla som si v zakoniku prace podla paragrafov co mam v zmluve ze : v dobe, keď je zamestnankyňa tehotná, keď je zamestnankyňa na materskej dovolenke, keď je zamestnankyňa a zamestnanec na rodičovskej dovolenke alebo keď sa osamelá zamestnankyňa alebo osamelý zamestnanec starajú o dieťa mladšie ako tri roky,
Tak som hned spokojnejsia 🙂)