ahojte baby . Chcem sa spytat ci vas zamestnavatel vam ponuka dake akcie pre deti napriklad daky prispevok na lyzovanie alebo plavanie alebo dake poukazy v urcitej hodnote.Ja si napriklad pametam ze nasi rodicia furt mali daco z roboty jasne ze sme daco doplacali ale v ponuke vzdy mali daco.Z ocovej roboty sme isli na 1 den busom sa lyzovat daco zaplatili nasi a cast ocova firma.Funguje nieco take este v dnesnej dobe?lebo v mojej firme nic ale svagrina ide s detmi na lyzovacku ponuka z jej prace ze cast je zaplatia .
u nas nie
V manzelovej firme su akcie na Mikulasa a na Den deti.
@alietam v byvalej robote sme to mali. Urcitu financu ciastku a tu sme.mohli vyuzit,ak sme si vybrali daky pobyt cez urcitu cestovku. Mohla ist za to cela rodina,vyuzit to na viackrat alebo na jedenkrat a doplacali sme.len pripadny zvysok ak cena pobytu bola drahsia,nez ten prispevok.
nie je to povinne zo zakona, v malych firmach to vacsinou nie je vobec...
zvycajne sa to riesi vo firmach socialnym fondom (ktory sa povinne vytvara urcitym percentom z hrubych miezd), avsak v mensich firmach ho vacsinou pouzivaju len na doplatok ku stravnym listkom.
mnohe vacsie firmy, najma tie ktore maju odbory, urcite vyhody pre deti/zamestnancov ponukaju - treba sa informovat priamo u zamestnavatela...(najma o moznostiach cerpania socialneho fondu) - moze byt dana forma ze napr preplacaju sportove/kulturne/wellnes aktivity do urcitej sumy na zamestnanca, niektori davaju mikulaske balicky, niektore firmy poukazky na rozne pobyty a pod, niektore robia aj vylety pre deti ci tabory, ale takych je v dnesnej dobe malo.
dakujem baby sme dost velka firma na celom slovensku su pobocky no buduci tyzden sa budem informovat o tom som zvedava nie ze by sme nemali na vylet ale ked tak pocuvam ze inde firmy daju aspon par euro tak preco to nevyuzit?no som zvedava ze co mi povedia dakujem velmi pekne baby
no u nás sa riešia takéto veci cez odbory 🙂