Zamestnaná v dvoch prácach po ukončení RD, je to OK?

ayreen
19. sep 2019

Zdravim, mam nasledujuci problem: Momentalne som na rodicovskej dovolenke, ktora mi konci 6.10.2019. V mojej práci dostanem k tomuto datumu vypoved, lebo nemaju pre mna miesto, ja som si vsak nasla novu pracu, kde nastupujem 1.10.2019. Neviete mi niektora poradit, ci je problem, ze tych sest dni budem zamestnana v svoch firmach? alebo mam radsej dat v starej praci vypoved ja?

queen_mary
19. sep 2019

@ayreen alebo si s nimi dohodni dohodu o ukonceni k 30.9

fokuska
19. sep 2019

@ayreen Nebude to problem. Mozes pracovat aj pocas RD a mozes mat tolko pracovnych pomerov kolko len chces (a stihas).
Ale ak nechces aby sa to krylo, tak sa mozes v praci dohodnut, ze PP skoncite k 1.10.
Pozri si ale ci a na ake odstupne mas narok, ked ti daju vypoved oni - aby si o neho neprisla, ale aby ste ho zahrnuli aj do tej pripadnej dohody.

eliskadad1
19. sep 2019

@fokuska ale dve práce na plný úväzok v dvoch firmách predsa nemôže mať, či?

fokuska
19. sep 2019

@eliskadad1 Pokojne aj 10 ;) preco by si nemohla?

eliskadad1
19. sep 2019

@fokuska neviem, pýtam sa, keďže v tomto moc znalosti nemám. no neviem prečo som si myslela, že môžem mať iba jeden úväzok na plno a potom už len dohodu. ale ok, aspoň som zas o niečo múdrejšia.

fokuska
19. sep 2019

@eliskadad1 Je to obmedzene jedine tym co budes realne stihat a co je u zamestnavatela definovane ako plny uvazok.
Cisto teoreticky: Mozes mat pracu, do ktorej realne ides kazdy den na 8 hodin. Mozes mat dalsiu zmluvu, kde napriklad kazdy den ides do kancelarie na 2 hodiny a zvysnych 6 hodin si v terene a zhanas si klientov. A mas to flexi, cize nemusis kazdy den mat v terene presne 6 hodin, ale pokojne cez vikend odrobis 14.
A mozes mat k tomu dalsiu, kde napriklad robis preklady, nemas fixnu pracovnu dobu, robis pocas dna/v noci kedy mas cas.
Alebo pokojne aj zmluvu, kde budes mat plny uvazok, ale realne potrebujes odrobit za mesiac zopar hodin a zvysok si napr. "v pohotovosti". Moznosti je veeeela.

tasticka59
19. sep 2019

Ale ona ak som tomu spravne pochopila nechce pracovat v dvoch pracach.....Mozes mat aj 2 prace. Vsak do tej jednej nepojdes a na rodicovskej pracovat mozes, takze v sumare, podla mna tych inkriminovanych 6 dni nebude nikomu vadit

fokuska
19. sep 2019

@tasticka59 Ved ona ani pracovat realne nebude v oboch. Lebo v prvom PP bude na RD a pocas toho nastupi do druheho PP. Cize realne nebude mat problem zladit to casovo.
Chcela len vediet, ci je mozne aby jej 6 dni bezali sucasne 2 zmluvy a odpoved je, ze ano 🙂

A dodam vseobecne: V pripade PN, materskej, OCR a pod. ak su z viacerych alebo vsetkych PP splnene podmienky, tak sa aj davky ziadaju z kazdeho ;)

simca06022011
19. sep 2019

Nie nebude