Založenie živnosti - povinnosti

28. júl 2024

Manžel si založili živnosť minulý týždeň . Stále má pritom riadnu pracovnú zmluvu, len sa mu naskytla dobrá možnosť privyrobiť si. Aspoň sa takto vyjadril. Teraz som našla papiere pri upratovaní. Ide ma šlak trafiť. Vraj mu nič nepovedali, možno sa ani nepýtal. Kam všade to musí nahlásiť? Na jednom mieste som čítala že musí na daňový úrad, inde že nie.

di1234
28. júl 2024

Z daňového úradu potrebuje DIČ. Zo živnosti bude riadne odvádzať dane a pozor, ručí celým svojím majetkom. Skús si pozrieť tento článok https://www.startsro.sk/povinnosti-pri-zivnosti/

autor
28. júl 2024

@di1234 tu sa píše že netreba

di1234
28. júl 2024

To som si nevšimla. Robia to už teda ex offo. Tak si aspoň pozrite ďalšie povinnosti 🙂

autor
28. júl 2024

@di1234 si si istá že ďalšie údaje v článku sú aktuálne? Googlit viem aj ja len čo keď natrafím má protichodné informácie

di1234
28. júl 2024

Tak si to vygoogli a keď natrafíš na protichodné informácie otvor si slov-lex a v ňom vyhľadaj živnostenský zákon.

autor
28. júl 2024

@di1234 😂😂😂

di1234
28. júl 2024

Neviem čo ti je také smiešne 🙂 tebe a mužovi by na tom malo záležať najviac tak si k tomu poriadne sadnite a hľadajte.

autor
28. júl 2024

@di1234 sorry ale najprv sem dáš link plný neaktuálnych údajov potom keď ťa na to upozorním tak ma pošleš študovať zákony. MM pošlem za účtovníčkou.
Kopec ľudí je szčo. Myslela som si že má niekto usmerní kto to v poslednom období absolvoval. Má zmluvu na dodávku konštrukcie hodnote 1500€ možno iné ani nebude fakturovať, riadne chodí do práce ani čas na to nemá. Odovzda daňové priznanie zaplati čo treba hádam ho za 1500 nezavrú

user62056819
28. júl 2024

Ja som zakladal cez firmaren.sk Stalo ma to 1e a nic som neriesil. Myslim ze na tej stranke su aktualne clanky co treba.

mojenko23
28. júl 2024

Bude musieť ísť na daňový úrad a tam podpísať dohodu o elektronickom podávaní dokladov. Živnostenský úrad ho prihlásil všade, ale elektronické podávanie bude musieť vybaviť osobne. Pretože každý podnikateľ musí podávať doklady elektronicky. Výnimkou je iba osoba ktorá podáva daňové priznanie za nájom bytu. Tú dohodu môže mať aj na účtovníčku.