Založenie živnosti a DIČ

4. jún 2024

Dobrý deň, kedy vám prišlo DIČ číslo po založení živnosti? Zakladal som si cez firmaren a vraj do 30 dni mi príde poštou. Zaujímajú ma reálne skusenosti keďže mi to celkom súri. Dakujem

thirstymonk
4. jún 2024

DIČ číslo dostaneš skoro hneď, len tá prihlúpla kartička (nevieš náhodou, kde mám moju vlastnú?) príde do 30 dni, to ťa ale nemusí zaujímať, keďže je zbytočná jak mrtvemu zimník

daniela1911
4. jún 2024

@thirstymonk kartičky už nechodia žiadne

autor
4. jún 2024

@thirstymonk a ako to DIČ číslo prosím ťa zistiť? Potrebujem iba to cislo. Mám ísť na daňový urad? Živnosť bola založená 22.5. čiže neviem reálne kedy to príde

thirstymonk
4. jún 2024

@daniela1911 A tie, ktore som ešte dostal v 2019 musim opatrovať? Lebo moja už asi pošla dakde do hnoja dávno :D

daniela1911
4. jún 2024

@thirstymonk keď ich máš vydané, musíš opatrovať, ak ukončiš podnikanie budú ich chcieť… potom treba napísať, že si ich stratil.

daniela1911
4. jún 2024

Nájdi si zoznam registrovaných platiteľov dane na finančnej správe a možno tam už budeš uvedený.

autor
4. jún 2024

@daniela1911 skúšal som ale nenašlo ma. Čiže ešte ho nemám pridelené a mám takto skúšať kým tam nebudem?

daniela1911
4. jún 2024

Ak ho súrne potrebuješ, choď na DU na klientskú zónu, aj tak ti treba zriadiť elektronickú komunikáciu. Či už máš ?
Dal si dobre IČO? Im to trvá kým to aktualizujú.

autor
4. jún 2024

@daniela1911 nemám ešte elektronickú komunikáciu, lebo som cudzinec a mám pobytovú kartičku len, na to potrebujem kód ktorý mi dajú na cudzineckej polícii a tam sa treba objednať a terminy sú voľne až júl-august, čiže toto poriešim. A ano IČO som dal určite dobré, skúsim teda ešte počkať a snáď to tam naskočí, ale ďakujem za tip 🙂

daniela1911
4. jún 2024

Skús ešte, koncom týždňa. To rozhodnutie chodí do vlastných ruk a na trvalý pobyt, ak nie si Slovák, dal si aj inú adresu (korešpondenčnú)?

autor
4. jún 2024

@daniela1911 ja mám na SK trvalý pobyt na 5 rokov čiže to je v poriadku, vždy mi všetko z úradov chodí tam, akurát budúci rok môžem žiadať o občianstvo konečne