Dobry den, zmaturoval som a zalozil som si zivnost.Je tu niekto taky co by mi vedel poradit(co to ma teraz aktualne za sebou?) Ake dalsie povinnosti mam po zalozeni zivnosti?Do 7dni sa nahlasit na socku?A aj do zdravotnej poistovne?Alebo socialka je prepojena so zdravotnou?S akymi papiermi? S tymi co mi maju vydat osobne na (1.7.)zivnostenskom? Kedze som este studentom skoly cez august a september...Ako to vlastne bude?Mam z toho dost zmatok...A ako to je so socialkou?Som jeden rok oslobodeny od povinnych odvodov do socialnej poistovne a vszp tam si asi budem musiet platit, ze?
Rieš si zdravotnú poisťovňu, mesačne máš platiť 97,80 €
Odvody do sociálnej poisťovni 216,13 € až budúci rok ak budeš mať tento rok tržbu viac ako 7824€.
Do konca augusta si v pripade maturity este vedeny ako student. Urcite sa ale spoj so svojou poistovnou, aby si si overil, ci urad ta ako zivnostnika nahlasil a ziskal email na zaslanie dokladu o ukoncneni skoly. Urcite zavolaj aj do socialky a spytaj sa, ako je to potom s pripadnym vyplacanim nemocenskeho, ak si prvy rok oslobodeny od platenia odvodov. V zdravotnej povas dvoch mesiacov subehu platit nebudes, ale uz za september v oktobri budes platitv 2024 ako pisu vyssie.
akú máš živnosť? To sa pýtam len preto,či sa ideš "zamestnať" na živnosť
Co teda “toto so zivnostou je ina parada”? Hlavne si spocitaj 2+2 aby ta novy “zamestnavatel” neodrbaval na vyplatu, kedze zjavne chces viac zarobit ako na TPP a preto si si ju otvoril.
oprava: studentom cez jul a august...