Založenie živnosti

29. jún 2024

Dobry den, zmaturoval som a zalozil som si zivnost.Je tu niekto taky co by mi vedel poradit(co to ma teraz aktualne za sebou?) Ake dalsie povinnosti mam po zalozeni zivnosti?Do 7dni sa nahlasit na socku?A aj do zdravotnej poistovne?Alebo socialka je prepojena so zdravotnou?S akymi papiermi? S tymi co mi maju vydat osobne na (1.7.)zivnostenskom? Kedze som este studentom skoly cez august a september...Ako to vlastne bude?Mam z toho dost zmatok...A ako to je so socialkou?Som jeden rok oslobodeny od povinnych odvodov do socialnej poistovne a vszp tam si asi budem musiet platit, ze?

autor
29. jún 2024

oprava: studentom cez jul a august...

vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
29. jún 2024

Rieš si zdravotnú poisťovňu, mesačne máš platiť 97,80 €
Odvody do sociálnej poisťovni 216,13 € až budúci rok ak budeš mať tento rok tržbu viac ako 7824€.

siska53
29. jún 2024

Do konca augusta si v pripade maturity este vedeny ako student. Urcite sa ale spoj so svojou poistovnou, aby si si overil, ci urad ta ako zivnostnika nahlasil a ziskal email na zaslanie dokladu o ukoncneni skoly. Urcite zavolaj aj do socialky a spytaj sa, ako je to potom s pripadnym vyplacanim nemocenskeho, ak si prvy rok oslobodeny od platenia odvodov. V zdravotnej povas dvoch mesiacov subehu platit nebudes, ale uz za september v oktobri budes platitv 2024 ako pisu vyssie.

autor
29. jún 2024

@vsadeviem
@maranco
@siska53 super dakujem.Ano zmaturoval som na same jednotky🤣,uz mam aj ponuky z firiem🤣 ale teda toto so zivnostou je ina parada🙈

sisska96
29. jún 2024

@siska53 prvý rok nemá nárok na žiadny PN ak nebude sociálne platiť dobrovoľne. Dokonca ani druhý rok. Musí byť sociálne poistený min 270 dní, inak nemá nárok na nič, ani roky sa nepocitavaju do dôchodku, ani do invalidného keď sa niečo stane o pár rokov.

anos18
29. jún 2024

@maranco ak príjem prekročí hranicu 8580 eur za rok 2024

rozculena
29. jún 2024

akú máš živnosť? To sa pýtam len preto,či sa ideš "zamestnať" na živnosť

duunlo
29. jún 2024

Co teda “toto so zivnostou je ina parada”? Hlavne si spocitaj 2+2 aby ta novy “zamestnavatel” neodrbaval na vyplatu, kedze zjavne chces viac zarobit ako na TPP a preto si si ju otvoril.

rozculena
29. jún 2024

@duunlo no to je tak,keď si niekto urobí živnosť a až POTOM sa ide vypytovať,čo a ako...

siska53
29. jún 2024

@sisska96 aha . Super, dakujem za doplnenie infa..

sisska96
29. jún 2024

@siska53 prosím 🙂