Založenie upratovacej firmy

26. júl 2020

Ahojte 🙂 chcem založiť upratovaciu firmu . Viete mi poradiť čo prve musím spraviť ? Nikdy som sa o to nezaujímala ale už dlhšie mam všetko premyslené ale nechcem to robiť len tak ale mať oficiálne 😊 ďakujem krásne

sashka22
27. júl 2020

Pre aké mesto?

luccija
27. júl 2020

Veľa šťastia, ak to nechceš robiť iba ty a nejaká kamarátka, ale budeš hľadať upratovačky, tak to bude ťažké, lebo sú nezodpovedne či upratujú zle a spravia zlé meno.

sashka22
27. júl 2020

Ked píšeš, že chces firmu,tak musíš založiť s.r.o.. Hlavne nemať veľké oči, lebo s s.r.o. sú riadne opletačky, to nemôžeš skončiť 'len tak'. Ak chces len upratovať, tak si otvoris živnosť a do činnosti si dáš Upratovacia služba či ako to tam je.
Vybrala si si sektor, kde je obrovský problém s ľuďmi! Ženy bez vzdelania nechcú robiť ani za 4€ v čistom 😂 a tobôž nájsť takú čo vie zametať alebo umývať okná, ešte budeš veľmi prekvapená co považuješ za úplný základ pri upratovaní a pritom sa na to zamestnankyňa asi fakt musí narodiť lebo 80% žien Ti robiť nebude chcieť ani keby aké benefity majú. Slovenky sú mega rozmaznané z dlhých rodičovských dovoleniek 😁 Budeš riešiť nespokojných zákazníkov, ktorí za Tv. služby budú platiť 2€ mesačne ale hubu budú mať najväčšiu ako keby Ti platili 2 tis. €... máme v reklamách tisíce, desiatky zamestnancov, aj dobrých aj zlých klientov ale už druhý krát by som do toho nešla pre zachovanie môjho psych. zdravia .

autor
27. júl 2020

@sashka22 ja dlhé roky tiež chodím upratovat ale tiež len "pod niekým " preto som chcela sama na seba žiadne upratovacky hľadať lebo presne to je problém potom riesit nezhody 🙈

madriamon
27. júl 2020

odporúčam živnosť na začiatok. ak popri tom nemáš prac. pomer, prvý rok budeš platiť min. ZP a od SP si prvý rok oslobodená. následne podľa príjmu.

kittykat22
27. júl 2020

@sashka22 neviem ci si mala niekedy pani na upratovanie doma, ale umyvanie okien je extra platena (draha) sluzba - nie je v ramci bezneho upratovania a zametat nezametaju. Pouzivaju vysavac. Pani na upratovanie su velmi ziadane, a je to velmi dobre platena praca. Na nejake 2-4e mozes zabudnut. V Prahe stoji 3h upratovania domacnosti 46eur, a to este musi byt upratovanie pravidelne. Este je problem dostat slot, aby prisla, pretoze maju tak plno. Upratovanie je narocna praca a musi byt dobre zaplatena. Ti co si upratovacky platia - ako napriklad ja, to vieme, a platime im slusne peniaze. Podla tvojho prispevku som si na 100% ista ze si nikdy neupratovala za peniaze ako profesional, a ani si nikdy doma pani na upratovanie nemala.

kittykat22
27. júl 2020

Pre autorku - pozri si lidskasila cz - ti idu v Prahe a maju to super. Viem ze ich pani na upratovanie maju zivnosti a su platene v %. Takze zivnost ti urcite bude stacit. Ak by si k sebe chcela ludi, tak viem ze oni normalne maju skolenia od firiem - ohladne prostriedkov, doplnkov k upratovaniu a tak. Skus sa pozriet ci nieco nenajdes o nich online. Vyuzivame roky ich sluzbu a sme velmi spokojni. Upratuju ako firmy tak domacnosti.

luccija
27. júl 2020

Tak zivnost....u nás kde bývam sa upratuje 30 eur dom je jedno koľko ma izieb...bez okien samozrejme, slečna to má upratané za 2,5 hod čistiace prostriedky dáva rodina.Je to veľmi žiadaná služba.U nás hľadali do maleho fitka povysávať koberce, umyť šatne 5 eur hodina na 3 hodiny podvečer či skoro rano

dana_p
27. júl 2020

Dievčatá, keď budem mať založenú živnosť, budem upratovať rodinné domy alebo paneláky, ako vydokladujem príjem. Na potvrdenku prijímov, či vystavujem faktúru, alebo treba registračnú pokladňu? Ako to funguje?

madriamon
27. júl 2020

@dana_p prevodom na účet alebo ak hotovosť - treba pozrieť či sa daná služba nachádza v prílohe č.1 zákona o ERP a či treba pokladňu. ak netreba, stačí príjmový doklad.

sashka22
27. júl 2020

@kittykat22 asi si nečítala poriadne môj komentár. Aj exteriér Ti vysávajú? Za 3h zaplatiť v Prahe 46e je úplne normálne. V BA idú ceny podobne. Ale je iné, keď upratovačka vidí 15€/hod. a iné, keby platí odvody, chémiu, prenájom čist. prístrojov, amortizaciu vozidla, PHM, dane, poistenia vozidiel, poist. proti škodám na majetku, (občas spôsobia ženy škody v domácnosti/rozbijú niečo, použijú nevhodný prostriedok, atď....) A účtovníčka tiež nerobí zadarmo. Ale milé, keď tvrdíš, že do toho nevidím 🙂 PS: spýtaj sa niekoho, kto žije v bytovke, koľko platia na byt upr. firme 😉 či 2 alebo 3 € ..

sashka22
27. júl 2020

Ten 'niekto' platí toľko vecí, kt. nevidíš a hlavne má on zodpovednosť, takže by som bola rada, že máš možnosť robiť ako robíš, pretože máš 'čistú robotu' bez starostí. Nezhody budú vždy pokiaľ k tomu budú patriť ľudia. Tým Ťa od podnikania nechcem odhovarať, práveže fandím každému, čo chce začať ale vieš ako sa hovorí....len hlupák sa učí z vlastných chýb. Ďalšia vec je aj Tvoja loajalita voči firme, ktorá Ťa živí. Žiaľ, stáva sa aj nám, že sa nás upratovačky snažia obchádzať a ver mi, ani jedna čo to spravila sa nedostala ďaleko, pretože narazila na byrokraciu tohto štátu, ktorý zatiaľ namiesto podpory podnikateľov, hádže polená.

janicka648
4. okt 2020

Ťuk tu a všetko máš https://oslegal.sk/ako-zalozit-sro/ Oplatí sa využiť firmu, ktorá za teba všetko vybaví. No a ak nemáš skúsenosti, tak určite dobrý účtovník, ktorý ti poradí, ako sa v tom hýbať a na čo všetko nezabudnúť. Asi tam budeš mať aj dosť položiek nákupov, takže zrejme aj priebežná spolupráca s účtovníkom.

barbora2222020
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sashka22
5. okt 2020

@barbora2222020 to je veľmi široká otázka... Pokiaľ má otec firmu, určite má účtovníčku. Maju dobre kontakty na právnikov. Alebo klasika... Zavolajte do Firm@rne a spýtajte sa ich 🙂

noemika2011
4. feb 2021

@luccija
Prečo takto?
Všetkých do jedného vreca? Ja mam živnosť už 5 rok robím pre jednu firmu a robím poctivo čistote a ma super provízie je veľká spokojnosť

tamichloe
11. máj 2022

@noemika2011 prosím ťa ako to funguje,keď máš živnosť a robíš pre firmu......prečo nerobia sama pre seba?prepáč ,že sa tak pýtam ..nemám v tom skúsenosti, ďakujem

ppucherko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz