Dobrý deň , rada by som sa informovala a budem vďačná za každú radu, ktorú mi poskytnete. Premýšľam o založení obchodíku s oblečením a potrebovala by som pár rád ohľadom dodavateľa, nakoľko v tomto som absolútne stratená. Jednalo by sa mi hlavne o skupinu ľudí čo majú radi značkove oblečenie a chcela by som sa zamerať hlavne na značky typu Guess,calvin klien, michael kors, karl lagerfeld attd, čiže nejakú strednú cenovú skupinu, nič extremne drahé. Chcela by som to v prvom rade vyskúšat predajom ig-fb a v pripadnom rozbehu aj ako maly obchodík samozrejme so super polohou, pretože v našom okolí tento tovar nieje skoro žiaden. Ale stále riešim a snažím sa vyriešit problém DODÁVATEĽ 🥹🤔 chcela by som teda poradit ako to riešiť, kde ho nájsť alebo či prípadne navštevovat outlety v zahraničí, kupovať tovar tam osobne alebo cez weby a predávať potom za ceny iné alebo existuje niečo kde sa dá nákupiť takýto tovar za rozumnú cenu a samozrejme žiadne turecke a kadejake repliky. Vaše rady si budem veľmi vážiť a za každú vopred ďakujem.. 😊
Na socialnych sietach su stovky zien, ktore sa tomuto venuju. Bud idu do outletov nakupovat podla toho, co je vopred dane alebo tam chodia a davaju veci na storycka a ty napises, ze co chces. Vrazis so toho svoje peniaze, oni ti to potom zaplatia a mozno aj nie. Co sa tyka tych dodavatelov, tak keby si chcela oficialne ist ako predajca danej znacky, tak to musis zobrat celu kolekciu, co Ti daju, tam si nevyberas. co by si potom robila s nepredanym tovarom?
Ja sledujem jednu kocku na instagrame, co predava presne tieto znacky, okuliare, doplnky, kabelky, topanky, nielen oblecenie. A ta ma take ceny, ze to nie je ani v outletoch alebo vypredajoch. Dalsia chodi niekde do Talianska dokonca s dodavkou, niekedy toci aj dvakrat.
Nikto Ti nepovie svojho dodavatela, lebo by prisiel o kseft.
Kamenny obchod nema uz vobec vyznam, kedze vacsina ludi si kupuje online. Musela by si platit priestor, energie, mat peniaze v tovare, pripadne aj pracovnu silu do toho obchodu.
@pady12345 na stránke podnikajte.sk si prečítaj články na tému podnikateľský plán, je ich tam niekoľko vrátane vzorov a potom si ten podnikateľský plán urob. Riadny, dôkladný. Ak ti to nepôjde, nepôjde ti ani podnikanie. Ak ti to pôjde, tak okrem iného si uzrejmíš, koľko peňazí na úvod potrebuješ. Lebo potrebuješ dosť tisíc eur, nie 2 - 3 tisícky, aby si nakúpila tovar. A vždy budeš mať veľa tisíc v tovare na sklade. Ak nebudeš, nikto od teba kupovať nebude, ak budeš mať slabú ponuku a tovar nebudeš mať skladom. Poznám osobu, ktorá v tomto podniká a tovar na sklade má vždy za približne 30-40 tisíc eur. Dodávateľov si zožeň sama. Nikto ti nebude dávať svojho. Je to práca na pár mesiacov, nájsť ich, telefonovať, ísť za nimi, dohodnúť si podmienky.
@pady12345 jeden moj znamy mal roky dozadu (este pred kovidom) obchod so znackovym sportovym tovarom. Oficialne, cez tu znacku. Tovar si vyberal v showroome z toho, co bolo k dispozicii pre nas trh a co vedel zaplatit. Tam nebolo, ze zoberies iba nieco, ked chcel zobrat take a take veci, musel k tomu zobrat aj ine, vsetky cisla, velkosti, nieze vyberat si. Boli veci, ktore boli urcene pre vychodnu Europu, tak si nemohol vyberat v showroome z toho, co bolo napriklad pre Nemecko alebo Anglicko. Najskor mal kamenny obchod, ten zavrel, potom eshop, tiez zavrel. Myslim, ze to mohlo byt kludne aj 10 rokov dozadu a este ma niekde po pivniciach ten nepredany tovar.
Ja som mala eshop s takýmto druhom oblečenia a k dodávateľovi som sa dostala veľmi ťažko. Nechcela som tovar cez veľkosklady, ani cez troch ďaľších sprostredkovateľov, ale priamo. Trvalo mi to niekoľko rokov, kým som sa dopracovala presne k tomu, čo som chcela a vyžadovalo to aj vycestovanie do zahraničia, dohodnutie podmienok dodávok atď. E-shop už nemám, trh je presýtený, nebavilo ma to už. Treba myslieť aj na dobrú reklamu, ponúknuť niečo, čo ty máš a ostatní nie, niečim sa odlisiť. Držím palce 🙂
Nech sa paci, vcerajsia rovnaka debata:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/velkosklady-oblcenia/#post-87684209