Založenie obchodu

baska221
9. aug 2017

Ahojte maminky.Som z dediny a chcela by som si otvorit obchodik s detskym,damsky oblecenym s nejakou drogeriou ako su avivaze,sampony,masky na vlasy farby na vlasy,postelne bielizne a navlecky a par vencov na hrob.Proste z kazdeho rozku trosku.Na okoli nic take nieje iba jednota to je vsetko.Myslite ze sa to oplati? Co vsetko by som potrebovala.Najlepsie ak poradite co uz ste nieco taketo mali,vase skusenosti.Dakujem

matulka1981
9. aug 2017

@baska221 no pravdupovediac nie sommsi ista ci by to nejako extra islo...predsa vsetci mladi uz maju auta,vacsie nakupy si porobia v mestach,oblecenie a pod kupis v tescu pepcu,lidli uz za par supiek aj detske Aj dospelacke...nemyslim zeby sa maly dedinsky obchodik vedel dostat pod cenu tychro retazcov...cize v prvom rade si sprav prieskum trhu,aby si rychlo neskoncila,pak potrebujes vhodny priestor,suhlas obce,hygienu...nejaky vstupny kapital na nakup tovaru plus na priestory...

matulka1981
9. aug 2017

@baska221 ale tak zas nechcem ta dopredu odhovarat a znechucovat...len si to treba dopredu dobre zvazit a prepocitat..a pripravit sa aj na alternativu ze to nemusi ist az tak dobre ako si clovek predstavoval...drzim palce😉

catherinah
9. aug 2017

Kolko ma obec obyvatelov a ako daleko je najblizsie mesto?

adriannasvk
9. aug 2017

A v tejto dobe sa da pomaly vsetko kupit online a za dobre ceny,v tejto dobe si vela ludi radsej objedna z netu za lacnejsie a mozno aj lepsie ci krajsie ako niekde v obchode. Myslim si,ze by ludia k tebe dobehli asi len v pripade nudze ak by na nieco zabudli alebo by sa nieco necakane vyskytlo...baby maju pravdu,poriadne si to premysli,byvas na dedine,urob si prieskum medzi ludmi,opytaj sa ich co im chyba atd🙂

kvetinka75
9. aug 2017

ja bývam v meste ale na našej ulici je roky taký menší stánok - má tam hlavne oblečenie, trošku drogérky, minule pridala vence, sviečky. Neviem aký má tá pani zisk ale ja si tam nikdy nič nevyberiem. Bola som tam párkrát ale drahšie veci ako v reťazcoch a kvalita - kopu umeliniek, sem-tam niečo kvalitné. Nedaleko bol podobný stánok, tiež roky ale už je zrušený, tiež tam bolo z každého rožku trošku ale oblečenie dosť drahé. Nechodila som ani tam. Občas vidím ako odtiaľ vychádzajú ľudia , možno nejakí známy ale že by tam bol nátresk nedá sa povedať.

Ako to je na dedine neviem, ale ja mám svoje odskúšané značky - kozmetika, drogéria, čistiace prostriedky, oblečenie - ktoré kupujem a neviem či by som chodila do takéhoto stánku. Ozaj by tam muselo byť niečo čo je dobré a lacnejšie ako inde. Viem že sú takéto butiky po dedinách ale koľko im to vynáša a ako dlho sú to neviem. Keď bola dcéra menšia, tak som za pár eur kupovala veci cez net. Ja by som tam veru veľké tržby neurobila. Ale ako ti radili, sprav si prieskum, čo by ľudia boli ochotní kupovať, čo im v dedine chýba.

nina19833
9. aug 2017

Máte v blízkom okolí ešte nejaké dediny odkiaľ by sa ľuďom oplatilo chodiť k tebe viac ako do mesta? Respektíve ani v okolitých dedinách nič také nie je? Lebo na tom dosť záleží v takýchto prípadoch lebo vieš v jednej dedine sa nenájde každý deň dosť ľudí na to aby udržali obchod nad vodou, teda neviem aká je veľká ale aj tak

danette
9. aug 2017

U nás je takýto obchodík a myslím že sa mu darí veľmi dobre. Tajomstvo úspechu je podľa mňa hlavne v šikovnosti majiteľky a veľkom sortimente tovaru. Na fakt malom priestore má nielen oblečenie a kozmetiku, ale aj hracky, športové potreby, písacie potreby, kuchynky, a čo je asi najviac užitočné na dedine - rôzne veci do domácnosti od upratovania, záhrady, rôzne srubky, potreby na maľovanie, no ma tam fakt skoro všetko.... A samozrejme nesmie mať prehnané ceny

l3yla
9. aug 2017

Podľa mňa ako píšu baby vyššie sa to už neoplatí tak ako kedysi.

janette321
9. aug 2017

Podla mna ak tam budu len taketo drobnosti tak sa to neoplati . To by sa musela mesacne predat obrovska kopa tovaru len na zaplatenie nakladov . Z takych veci su zisky minimalne . Keby to bol velky obchod aj s kocikmi a takym tovarom tak mozno este aj ano . Pokial by teda boli ceny primerane a nie predrazene a ludia by o tom obchode vedeli aj po okoli a mali to k vam blizsie nez niekam do mesta do takeho obchodu ...

mata1001
10. aug 2017

U nas na dedine takyto obchod je, ze z kazdeho rozka troska a veruze funguje uz dlhe roky ..

janette321
10. aug 2017

Tak ono aj u nas je . Ale maju to doma urobene vo svojom rodinnom dome takze ziadny najom a sedi tam cely den majitelka - nemusi nokoho platit ... cize ziadne naklady . A je jedno ci za cely den co tam sedi preda tovar a zarobi na 5 rozkov alebo niekedy preda roho viac niekedy menej ... ale obchod s najmom a vsetkym co k tomu patri tak priklad priestory u nas nad jednotou tam sa to stale meni kazdu chvilu to tam skusa niekto iny s inym tovarom a je to na hlavnej ceste .....

nikayla
10. aug 2017

Ja si myslím, že na dedine by sa skôr uplatnilo napr. záhradkárstvo. Nejaké náradie, semená, hnojivá, rastliny, vence na hrob... U nás na dedine je, obec má okolo 2200 obyvateľov, je otvorené len v sezóne jar- jeseň, v zime krátko pred Vianocami začnú predávať vianočné stromčeky a veruže je tam stále plno. Dokonca tam chodia ľudia z desiatky km vzdialených miest, ktorí majú bližšie napr. OBI alebo podobné veľké reťazce, ale radšej zájdu sem. Je to na 500 m2 pozemku, kt. si majiteľ kúpil, takže žiadne dodatočné náklady na nájom, má tam takú peknú unimobunku, predáva majiteľ s manželkou, počas najväčšej sezóny tam pomáhajú absolventi na absolv. praxi, ktorých zaplatí ÚPSVaR.

simca06022011
10. aug 2017

Tak mám rodinu po dedinách, teraz bývam aj ja na dedine. Záleží to od zloženia obyvateľov. Ísť to môže. Čo ti treba? Živnosť/firmu, registracku, ak máš prevádzku poschvalovat okolo toho všetko, a kopec peňazí na zásoby. Možno nejaký prieskum urobiť čo by tak ľudia chceli. Nie každý uteká do mesta hneď ak dačo chcú, tiež nebudú čakať na eshop keď to môžu mať hneď 🙂 nie som pozitívne naladená haraburd, ale poznám takéto prevádzky a fungujú. Na jar sa zasobia kvetmi, ľudia si zvykli, objednajú.. inokedy kadečo čo pochybi dokupia.

juliankaaa1995
22. mar 2018

Ahoj, rozmyslali sme podobne, no ked si clovek spocita vsetky naklady... skor ak naozaj chces predavat, predavaj online. Urob si eshop napr cez eshop-rychlo.sk (12 eur mesacne prevadzkvoe naklady), namiesto 1200 na kamennje prevadzke a nejdes do ziadneho rizika..