Zákaz čerpania dovolenky počas školských prázdnin. Čo robiť?

111mrkva111
7. máj 2013

Ahojky babenky. Je tu niekto kto by mi vedel poradiť ako mám postupovať v prípade ak mi zamestnávatel zakáže čerpať dovolenku? da sa dačo robiť? V práci som zamestnaná od roku 2007 -2010 som nastúpila na matersku dovolenku. Do práce som nastupila k 1.máj 2013 rodičovská mi konči 27.06.2013, koli tomu že mi povedali že ak nenastúpim tak pre mna nebude miesto. (samozrejme som sa zlakla lebo v dnešnej dobe bez roboty nie je bohvie čo) Mám zaplatenú dovolenku v mesiaci august na 14 dní. Koli tomu sme samozrejme zvolili august že školka do ktorej dcera chodí je zatvorená. Zamestnávatel však v mesiaci august zakázal dovolenky, čo som ja nemala ako vedieť ked že som v práci 7 dní a dovolenku mám zaplatenú do marca. ☹ ☹ ☹ čo mám robiť? ako postupovať? samozrejme že ak mi to nepovolia tak nemáme kde nechať dcéru cez prázdniny( mala bude mať 3 roky.) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

janinah
7. máj 2013

nešla by som hlavou proti múru a neoháňala sa nejakým paragrafom,zobrala by som doklad o dovolenke a šla poprosiť šéfa o výnimku /písomnú/

brisilda
7. máj 2013

skus sa poobzerat po opatrovatelke alebo sa rozumne dohodnut v praci

timeab
7. máj 2013

skús sa dohodnúť v práci a ak neustúpia, ja by som sa na nich vykašľala a radšej si našla inú prácu.

liz_lemon
7. máj 2013

zial cerpanie dovolenky je plne v kompetencii zamestnavatela, takze sa treba jedine dohodnut, skoda ze si sa neinformovala este pred nastupom

anjelicek26
7. máj 2013

Nastupila si len v maji, je jasne, ze ta hned nechcu pustit na dovolenku, to, ze si mala zaplatenu dovolenku si mala riesit uz pred nastupom zo sefom, väcsinou sa to robi tak... hladaj opatrovatelku, bohuzial... velmi by som sa neohanala paragrafmi, ked si v praci este len tak kratko... aj u nas v praci boli tyzdne, kedy bola dovolenka proste tabu, zavierky, sibenicne terminy, zmeny fakturacnych obdobi... a bolo suma-fuk, ci su v skole/skolke prazdniny alebo nie...

mima4
7. máj 2013

@timeab problem je len ten, ze v tom regione, ked da vypoved, moze si hladat pracu najblizsie tri roky... a aj to bude zazrak ked si najde a pokial nema niekoho, kto si ju vydrziava, nemoze len tak prist o pracu...

@111mrkva111 informovala si sefa o zaplatenej dovolenke? Urcite treba rozhovor medzi styrmi ocami s nim.

zarabajte
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
darkswan
24. máj 2021

@111mrkva111 to je zial to, dovolenku ti zamestnavatel musi schvalit...takze bookovat bez opytania je risk, nehovoriac ak mas este kolegov dost sebecke bez konzultacie s nimi...ty si sa zial zariadila stylom ja mam dovolenku a praca nech sa prisposobi