Začínam ľutovať zmenu práce

1. júl 2024

Dobre ráno. Niekoľko rokov som pracovala takmer iba z domu, viac menej samostatne, išlo však o prácu, ktorá už nemala veľmi čo ponúknuť. Dostala som zaujímavú ponuku na zmenu, úplne iná práca, avšak pracuje sa prevažne z kancelárie. Nemusela som dlho rozmýšľať, lákalo ma to. V novej práci som teraz tretí mesiac a zmenu začínam ľutovať. Proces zaúčania je chaotický, náplň práce zväčša monotónna, kolektív v rámci možností fajn, ale nemáme si veľmi čo povedať. Chodím tam s nechuťou. Známi mi hovoria, že takto to bude všade, a mala by som tomu dať čas. Viem, že nájsť prácu z domu ktorá by mala perspektívu je takmer nemožné. Väčšina kancelárskych prác však bude podobná tejto. Netuším čo by som mala spraviť

modrykolibrik
1. júl 2024

A vratit sa do povodnej nemozes?

autor
1. júl 2024

@modrykolibrik možno by sa aj dalo, ale tá už nič nové neponúkne, nie je sa tam kam posunúť

ivanakal
1. júl 2024

Ja to mam podobne. ☹.. v novej praci som 6.mesiac. Ale teda do starej roboty by som sa nevratila, to uz by som musela byt ako zufala. Ved sleduj ponuky prace, ak sa nieco vyskytne, nemas co stratit ak pojdes na pohovor... a uvidis.

autor
1. júl 2024

@ivanakal pozerám ponuky práce pravidelne, ale teraz už vôbec neviem na čo sa zameriavať. O tomto som si myslela, že ma to bude baviť a bude to zaujímavé. O to viac sklamaná sa asi cítim, očakávania som mala vyššie

ivanakal
1. júl 2024

uplne viem ako sa citis. ☹

melanta
1. júl 2024

Stáva sa. A hlavne ak človek robí dlhé roky monotónnu prácu, dokonca celý čas na home office. Stáva sa, že nový job nie je to, čo človek chcel. Ber to teda ako prestupovú stanicu. Píšeš, že v pôvodnej práci sa nedalo nikam posunúť, tu je to zase monotónna kancelárska práca. Tak možno sa zamysli, čo chceš robiť, čomu sa chceš venovať. Ak nechceš monotónnu kancelársku prácu, tak si stanov, čo chceš. A za tým choď. Ak k tomu budeš niečo potrebovať (dovzdelanie, jazyky), rieš to a zatiaľ pracuje tu kde si. Ale nenechaj sa tým deptať, mysli na to, že je to stanica, kde prečkáš na nový lepší job.

autor
1. júl 2024

@melanta ďakujem, tento prístup prestupnej stanice ma držal celý prvý mesiac v takej lepšej nálade. Že však tu nemusím ostať x rokov, na začiatok by stačil rok. Stále je to totiž skúsenosť navyše a hlavne už nejde o HO (to mi príde, že mi na pohovore často uberalo body).
Len vnímam trochu ako sklamanie, že za 8 hodín v office reálne odrobím možno dve hodiny. Zvyšný čas sa chodí fajčiť, piť kávu, len sa tváriť že niečo robím. Začínam tu chodiť s nechuťou, lebo nevidím zmysel v chodení do kancelárie, ani v tej práci, ktorá sa tvárila ako velmi dôležitá rola. Na jednej strane som rada, že nie som zahltená prácou, na strane druhej nemám veľmi pocit, že je táto práca oproti predošlej nejaký upgrade.

melanta
1. júl 2024

Rozumiem, toto by ani mňa nebavilo. Na to musí byť človek vyslovene typ, aby ho takéto prostredie napĺňalo. A ver, že takí ľudia sú. Z toho ako píšeš, na mňa pôsobíš ako inteligentná osoba, takže určite nebude problém aby si si stanovila, kam sa chceš posunúť a potom realizovať kroky na to, aby si sa tam posunula.

ivanakal
1. júl 2024

ja mam fakt pocit ze pises o mne. Alebo ze robis vo firme kde ja. 🙂... Kazdopadne, drzim ti velmi palce, aby si nasla nieco kde budes spokojna. Mna hlavne ubija to, ze je tu veeelmi malo prace, a ze je to zbytocne presedeny cas. A presne, tiez si hovorim, ze mam to na dobu urcitu, dovtedy haaadam nieco najdem. Verim tomu.

autor
1. júl 2024

@ivanakal vďaka, snáď sa ti podarí nájsť niečo lepšie. A presne súhlasím, zbytočne presedený čas v office (ide o korporat), ešte k tomu s ľuďmi, s ktorým si nemám až tak čo povedať, čas zabitý cestovaním z a do práce. Človek príde poobede domov a nemá ani dobrý pocit z vykonanej práce. Posledné týždne už mávam aj taký zvláštny pocit úzkosti, ktorý ani neviem zaradiť, že kvôli čomu vôbec je.

luccija
1. júl 2024

Tak si nájdeš zase prácu na HO ako predtým.Nic nie je horšie ako sedieť v práci mať málo roboty a rozmýšľať čo si za ten deň mohla stihnúť, prídeš domov znudena nevidíš žiadny výsledok dobrý pocit z prace.Hladaj si inú pracu

mandzula
1. júl 2024

@autor uplne ti rozumiem. Ja som takto isla z prace, kde som sa nezastavila a bol tam perfektny kolektiv do prace, kde fakt nebolo co robit, no ludia, s ktorymi som si nesadla, sa tvarili, ze sa idu od roboty posrat. Boli dni, ked fakt nebolo do coho pichnut, to je vsak 100x horsie, ako mat vela roboty. Do toho zabijanie casu cestovanim. Za mna to vyriesila korona a znizovanie stavov, no ak by to tak aj nebolo, bola by som pracu urcite zmenila.
Rozhliadni sa, zatial tam vydrz a hned ako najdes nieco, co by ti sedelo lepsie, odid. Aspon mas skusenost navyse.

petronela1985
1. júl 2024

Mala som súčasne dve pracovné ponuky, z toho jedna bola roky môj dream job, vždy som tam chcela robiť. Tak som si vybrala tú. Po 18.tich dňoch som odišla. Absolútne to nebolo to, čo som si myslela, čo som si vysnívala. Od ďalšieho mesiaca som začala v tej druhej práci, to som sa obávala od začiatku, čo to bude a práca ako taká ma neskutočne baví. Plat neporovnateľný. Stretla som nedávno bývalého kolegu z tej prvej práce a platovo je na tom o dosť horšie ako ja a to prešlo 7 rokov. Kolektív a také tie benefity majú zase neporovnateľne lepšie. Všetko ma svoje pre aj proti. Musíš zvážiť, či ti to za to stojí, lebo keď už ťa to teraz nebaví, tak to dobré nebude nikdy.

ibaja29
1. júl 2024

Nezufaj a skusaj, ja som za posledne mesiace vystriedala na skusku asi 4 roboty 😂 lebo vsade slubuju nieco na pohovore a realita je uplne ina..teraz som sa zamerala na inu oblast nez je nudna kancelarska praca a snad to bude lepsie. Mna stereotyp ubija neskutocne v praci, ja potrebujem dynamicku pracu, kde nebudem pozerat na hodinky a cakat na fajront..netreba to vzdatavat. Aj ked je to celkom bieda teraz tie ponuky a hlavne aj platovo nic moc..

malalienka85
1. júl 2024

Skús ešte vydržať, ja som zmenila prácu po 9 rokoch a mala som tieto iste pocity, aj som si doma poplakala, trvalo mi 7 mesiacov kým som si zvykla na prácu aj na kolektív a teraz tam chodím rada práca ma baví a s kolegovcami sa stretávame aj mimo práce. Ja som rada že som to nevzdala

autor
1. júl 2024

Veď práve, toto podľa popisu nemala byť až takto stereotypná práca. Párkrát sa stalo, že sa naraz riešilo viac veci, ale to je skôr kvôli zlému nastaveniu určitých procesov tu, nie kvôli veľkému množstvu práce. Ani sa nejak nemám komu posťažovať kto by to pochopil, lebo keď poviem čo sa mi na tejto práci nepáči, tak počúvam ako super to mám, že sa tu nepretrhnem.
Platovo je to podľa mňa fajn, ale keby som sa rozhodla nájsť niečo iné, veľké rozdiely v platoch by tam asi neboli.
Fakt budem musieť začať asi intenzívnejšie hľadať a možno aspoň nájsť niečo, na čo sa zamerať. Lebo nechcem toto vymeniť za prácu, čo bude založená na tom istom princípe tvárenia sa ako veľa práce akože mám.

autor
1. júl 2024

@luccija nad tým som už tiež rozmýšľala, len problémom tých HO prác je to, že majú veľmi obmedzené možnosti na nejaký kariérny postup. Hlavne keď nejde o IT zameranie. Možno ešte skúsiť nájsť niečo, kde by bol 3-4 dni HO a zvyšok v práci, ale to bude asi tiež ťažké. V terajšej mám HO len 1 deň.
Mne robí v kancelárii problém to tvárenie sa, že pracujem, keď nemám čo robiť. Lebo jasné, že človek nechce vyzerať že nič nerobí. Alternatíva je chodiť hore dole na kávu, cigaretu, len to je tiež pre mňa strašné zabíjanie času.

kati2023
1. júl 2024

Urcity cas aj ja som mala podobnu situaciu, a vtedy som prisla na to, ze sa da citat vela naucnych knich na nete(jasne, ak tam mate limitovany pristup na net, tak asi nic z toho).
Mne stale chodi porozume co by som mohla online predavat, popripade vytvarat doma a predavat online, no a ked mas TPP prijem a este nieco popri, tak je to super.

autor
1. júl 2024

@kati2023 niečo také som mala počas tej práce z domu pár rokov. Súhlasím, že to bola fajn skúsenosť, ale práveže som sa chcela viac zamerať na nejakú komplexnejšiu full time prácu. Teraz by som už na nejake postranné veci nemala vôbec čas a asi ani náladu, keďže čas už trávim aj v práci, čo je mentálne oveľa viac vyčerpávajúce.

dancingqueen321
2. júl 2024

Uplne ako keby som to ja pisala :D az na to, ze ja som odpor k novej praci mala aj z inych dovodov

dancingqueen321
18. júl 2024

V ktorej firme pracujes? Aj ja chcem taky job, kde budem premiesavat kavu a chodit na fajcpauzy 🙂 mozes dat refferal?