Ahojte, učím nejeden rok v MŠ. Rozšírila som si štúdium na primárnu. Dostala som ponuku ísť učiť na ZŠ, ale... druhý stupeň, samozrejme iba výchovy - informatika a telesná. Bola by som teda ako nekvalifikovaná. Na začiatok, možno sa uvoľní pre mňa miesto na 1-4. Mám rada výzvy, a získala by som aspoň trochu praxe v ZŠ. Viete mi prosím poradiť, ako mám začať s deťmi? Keďže mám adaptačne už roky za sebou z MŠ, uvádzajúcu nedostanem. Som proste hodená do vody. Klasika pozrieť metodiky, plány atď.... ale ja by som sa chcela orientovať na žiaka: predstavím sa, poviem kto som, čo som, predstavia se deti a ideme na učivo? nejaké tipy, triky, neviem. Budem mať siedmakov :D . ja neviem, odhovárajú má, že zlatí špunti v MŠ, že telesnú a infošku nikto učiť nechce...och, ďakujem za povzbudenie a vlastne za prečítanie
@alickapusinka že som ešte neučila v škole...
@alickapusinka PANi uČitELKA 🙄
Prosim, nerob to tym detom. Nekvalifikovana chces ucit informatiku😳
@alickapusinka
@viestta chcela byť vtipná asi 😸 ale akosi nevydalo 😂
Hlavne pri 7makoch nepoužívajú také archaicke slova. Ak budeš mat výchovy tak tam sa už budeš venovať tomu co budete robiť skor ten pristup potom k uceniu na tiendeti vplýva... inak na začiatku roka zvykne s našimi prejsť ucitel aj požiadavky na skončenie polroka/roka, či budú mať projekt, písomky, čo si majú pripravovať..
A veľa závaží to.aky kolektív budeš mat, v triede mojej dceri by si asi čakala na koniec hodiny 🙂 podpa toho co učitelia hovoria. Ak sa nesustredia, vyrusuju, nerobia co majú... teraz ide do 7tr.
@afronikaa prepac, ale ja by som teda nechcela, aby moje dieta ucila nekvalifikovana ucitelka. Ostan tam kde si a pockaj, kym sa uvolni miesto na prvom stupni, na co ma kvalifikaciu. Alebo hladaj inde. Ale druhy stupen fakt nie. Lebo preto nase skolstvo potom vyzera ako vyzera…tak si myslim, ze by si mala pomahat uroven vylepsit a nie zhorsovat.
no takto dievčatá.... vidím, že ste mi pomohli. Nie som tupá, chcela som len radu. Ale vidím, že naozaj je asi pravda, čo sa hovorí o niektorých učiteľov.
@guudy ďakujem za radu, máš pravdu školstvo vyzerá ako vyzerá... Ja by som zas nechcela, aby moje dieťa učila kvalifikovaná učiteľka, ktorá to takto prežíva a miesto rady zhejtuje človeka...
Prosím ťa, povedz, že tá “pančelka”je len vtip, preklep, niečo… ach, školstvo je na kolenách..
zaklad je nehrat sa na kamaratku levo ak zacnes privolne tazko potom pritiahnes opraty
urcite si nastuduj osnovy pre dane rocniky urcite si rob pripravy na hodiny
a teda asi len parafrazujem ziak nie je nadoba co treba naplnit ale pochoden ktoru treba zapalit
nedaj sa znechutit hladaj moznosti skus si nastudovat najprv tie osnovy podla rocnikov a pl praxi v ms urcite budes kreativna
drz sa
ja neviem, kde som sa to dostala...chcela som len podporu a radu..od žien, matiek, kvalifikovaných UČITELIEK, ja som kôpka vtipu a humoru, keďže je život krásny, ale toto? normálne ste ma tu zhejtovali...uvažujem, prečo žiaci nadávajú na učiteľov...no naozaj s niektorými žiakmi súcitim..
@mamina7070 konečne normálna žena, čo mi odpísala, ďakujem
Autorka...ostan ty len v tej MS.Ako vidno,už si tam dlho
@afronikaa Mne sa páči, že len informatiku a tekesnú. Nejvalifikovaná, bez vzdelania a skuseností sa postavíš pred siedmakov a budeš ich učiť? Máš už prípravy? Vieš, čo konkrétne sa bude na informatike preberať? Máš predstavu, ako s nimi správne pracovať na telocviku, aby si nikto neublížil a mali tie hodiny nejaký efekt?
@afronikaa
Nie ako kamoška na nich, ale ako učiteľka, ktorá vie posrandovať a byť s nimi kamarátska, ak sa aj oni správajú.
Hneď na začiatku určiť pravidlá a povedať, čo od nich očakávaš, ako hodiny budú prebiehať. Žiadne extra predstavovanie, počas roka uvidíš, aký budete mať vzťah a koľko ti oni povedia o sebe a koľko budeš ochotná povedať ty im.
Priprav sa na najhoršie, dúfaj v najlepšie.
Počúvaj žiakov, aké majú aj oni očakávania a čo by sa chceli naučiť, vedieť a skús sa tomu prispôsobiť, ak sa dá. Snaž sa hľadať zábavné, zaujímavé formy, aj keď pri niektorých veciach sa to proste nedá. A to je okey. Treba im to tiež povedať. Že bude sa to blbo učiť, ale inak to nejde. Prídu aj zaujímavejšie veci.
Deti sú strašne individuálne, triedy komplikované, zmixované, nikto tam nie je rovnaký ako niekto iný, takže to uvidíš až za pochodu, aké to bude. Nikoho si nefixuj hneď po prvom raze, hodine. Daj im čas.
Určite by som do toho šla, ak to nevyjde, vždy môžeš odísť po roku (nebuď z tých, čo uprostred roka nechajú v štichu kolegyne aj žiakov).
Hlavne prípravy si rob, nechoď improvizovať.
Veľa kolegýň používa pančelka, medzi učiteľkami je to odľahčenie, to len zakomplexované majú problém. Ani ITčkar nebude hovoriť som odborný počítačový technik alebo čo v bežnej reči.
Držím palce ❤️
Pančelka, ved je to mile, aj my sme to v skole hovorili 🙂 informatiku ovladas?
@afronikaa , spomenula som si na moje študentské časy ešte v deväťdesiatych rokoch, na info sme mali dvoch učiteľov, mladú baby ktorá šla na MD a chlapíka ktorý si radšej otvoril obchod s pc ako učiť deti. Obaja sa do Pc vyznali ale zrazu nemal kto učiť informatiku. Potom prijali na zastupovanie pána bez skúseností, stále mám pred očami, ako si pán učiteľ otvoril zošit a tadiaľ diktoval, že najprv sa má zapnúť bedňa pomôcť monitor, s učivom sme nenapredovali, ak niekomu niečo nešlo nevedel poradiť, na otázky nevedel odpovedať, na konci vyučovacej hodiny zas zo zošita prečítal ako sa Pc vypína. V tej dobe sme sa mali naučiť pracovať s tabuľkami, do dnes mi to chýba
začinajúca pančelka je čo.