Ahojte, po XY rokoch sa vraciam do gastro biznisu, preto by som sa chcela opýtať, či by ste mi vedeli poradiť kde nájsť informácie čo všetko je potrebné pre začatie v tomto biznise, nakoľko sa toho určite dosť pomenilo. Prípadne či by ste mi z vlastných skúseností vedeli napísať, čo všetko je potrebné vybaviť, na čo všetko sa pripraviť. Aké všetky kontroly môžem očakávať a čo spraviť pre to, aby všetko bolo bez chýb.
Samozrejme nie je to o tom, ze by som išla do biznisu o ktorom absolútne nič neviem a preto sem píšem, ide mi skôr o to, aby som na niečo podstatné nezabudla a bola na všetko pripravená.
Ďakujem
Napríklad
- rúvz - potrebná dokumentácia - haccp, prevádzkový poriadok, .. žiadosť o uvedenie priestorov do prevádzky alebo oznámenie o začatí prevádzkovania (ak bude vaša gastro prevádzka v priestore, kde bola pred vami schválená gastro prevádzka podobného resp. rovnakého charakteru).. rúvz príde aj na kontrolu na začiatku pred otvorením, či priestor, dispozičné riešenie atď. spĺňa zákonné podmienky.. resp. ak budete len oznamovať začatie prevádzkovania (ak by ste splnili tú výnimku, že vlastne len preberiete priestor po bývalej podobnej/rovnakej gastro prevádzke) tak prísť pred otvorením nemusia
- mestský úrad - oznámenie o začatí prevádzkovania, nahlásenie otváracích hodín, vybavenie odnášania odpadu
- samozrejme vybavenie živnosti, sročky...
- ekasa, účtovnícke záležitosti z hľadiska daňového, zamestnancov a pod., ale to ti bližšie napísať neviem lebo to mi rieši účtovník