Dobrý deň, neviem či dobre píšem sem.Mám menší problém a neviem ako to riešili ostatné ženy Chodím na kurz gélové nechty a manikúra.Mala by som sa učiť aj doma robiť gélové nechty no v dnešnej dobe ťažko nájsť niekoho kto mi bude sedieť niekoľko hodín kým jej spravím nechty.Som úplná začiatočníčka.Dalsich 100 eur aby ma niekto učil v salóne nemám keďže sme si museli kúpiť všetko materiál aj nástroje.Viete mi poradiť ako ďalej v tomto odbore? Máte s tým nejaké skúsenosti? Ďakujem
@fokuska ok.ano.Tak keď chodím na kurz respektivne do školy myslela som že trochu viac sa tam človek naučí a môže začať niekde v salóne robiť.Nie nevedela som že keď človek chodí do školy ešte má naháňať ľudí.V mojom okolí každý robí a nevieme si sadnúť len tak na niekoľko hodín.A nie som sama s týmto problemom na kurze.Nepotrebujem blbé komentáre ale človek sa informuje, hľadá pomoc, rady...
@andreakukan a čo tak si kúpiť zo dva tie prsty a skúšať modelovať na ne nechty? to ti na začiatok možno bude stačiť, aby si sa zdokonalila. alebo nejaké kamarátky v tvojom okolí??
@andreakukan Ja nemam blbe komentare, ved som ti poradila.
Nevedela som, ze si si nezistovala ako je to s kurzom, ja co som zistovala, tak vsade som videla info, ze musite mat svoju modelku, ze kurz ma tolko a tolko hodin, ze treba potom ziskat prax. Tak odkial som mala vediet, ze ty si tieto info nemala ;)
A ked nemoze skutocne vobec nikto z rodiny ani z kamaratok, tak daj si inzerat ako som ti pisala - na fb, alebo tu na MK do svojej skupiny, ze hladas modelky na nacvicovanie a uvidis ci sa ti ozvu.
Alebo sa dohodni s inymi zenami co su v kurze, ze si budete robit modelky navzajom - ked pises, ze aj ine maju tento problem. To je asi idealne riesenie.
@andreakukan Keby take nukal niekto v mojom meste a islo by o manikuru alebo pedikuru a shellack, nie o umele gelove nechty, tak by som sa hned hlasila 🙂
@eliskadad1 Kúpila som ten cvičný prst ale až tak mi to nepomáha mne to príde ľahšie na tom ako na ozajstnom prste🙂.. ale ďakujem.V škole som dúfala že to bude na takej úrovni že aj keď pomalšie ale človek sa tam nejako rozbehne..
@fokuska Samotnou manikurou problém nemám.Aj gellak mi zatiaľ pekne drží.To mám odskúšané aj doma som už robila manikúru a gellak len stavať gélový necht ...chce to čas a trpezlivosť..
@fokuska Informovala som sa na kurze mi povedali že netreba modelku je tam žien dosť a tak sa tam vyučuje že môžme začať robiť v salóne.Ženy sú každá z iného mesta a cca 2-3 majú také trpezlivejšie kamarátky a známe.A jedna na druhej nie je žiadna výhra.Tak mi zničili nechtové platničky od brúsky a pilnikov že momentálne nikto nemôže robiť moje nechty... Takže áno najprv som sa informovala..
@andreakukan nie vyučuje ale vyučime...
@andreakukan Tak skus sa mozno aj v salonoch opytat, ci by si nemohla u nich zadarmo nabrat prax? Ze by ponukli zakazniackam taku moznost?
A teda v tvojom kurze nie je ziadna zena, ktorej by si mohla nechty robit? Ziadna nechce? Co robia tie, co tiez nemaju komu robit?
Zarazilo ma to, ze jedna na druhej nie je ziadna vyhra, lebo tebe nechty znicili...potom chudak zeny ktorym budu nechty robit :(
@andreakukan je mi to jasné, že na skutočnom nechte sa lepšie robí. no aj ja by som povedala, že keď ide o školu, že to bude lepšie. no asi si budeš musieť spraviť aj nejaké kurzy, keď sa tomu budeš chcieť venovať.
A odkiaľ si? Ja by som kľudne sla
@airaw Nové Zámky
@andreakukan Kazde podnikanie si vyzaduje istu pociatocnu investiciu, nejaky kapital na zaciatok (nielen na vybavenie).
Ponukni rodine, kamaratkam, susedkam alebo aj tu cez MK alebo facebookovu skupinu mesta kde byvas, ze hladas modelky, na ktorych by si ziskala prax a preto ponukas nechty zadarmo. Budu ratat s tym, ze to nemusi byt uplne perfektne, kedze sa este ucis, ale zas niekomu to stoji za to, ze ich bude mat zadarmo.
Potom, ked uz bdues mat prax a budes to vediet robit naozaj dobre, vtedy na tom mozes zacat zarabat.
Inak na toto si mohla mysliet aj predtym ako si sa do toho pustila, nie? Ved si vedela, ze budes potrebovat niekde "cvicit" ;)