Ahojte žienky. Velmi by ma zaujimala praca mzdarky. Ako ste začali pracovat ako mzdarky. Ja by som to rada robila ale chyba mi prax.
Dakujem za odpovede
Ja som zacala najprv ako fakturantka,potom som zacala robit uz viac menej skoro cele ucto pre firmu a postupne ma zaucili do miezd a robim aj tie. Velmi dobry je program Kros - Olymp. Bala som sa toho ale ide to fajn a to robim mzdy firme kde sa menia zamestnanci ako na beziacom pase,kazdy mesiac nejaka zmena v niektorej mzde cize sa tomu musim aj povenovat ale inak to nie je tazke,len sa treba zaucit a potom to uz ide lahko.
hmmmm velmi by ma to bavilo,ale ako zacat
praca mzdarky je velmi specificka. Je velmi malo firiem, kde robi jedna osoba iba mzdy. A popri tom treba ovladavat asi najvacsie mnozstvo zakonov (o zdravotnom, o socialnom poisteni, dan z prijmu, zakonnik prace,...)
@kasokri Tak asi najprv je najrozumnejšie dokončiť si kurz a mať v ruke nejaký doklad o tom že si kurz absolvovala a potom sa ti asi bude aj lahšie práca zháňať. Na profesii alebo na stránke upsvar sú inzeráty aj na junior účtovníkov alebo pomocné mzdárky, rozhoď siete, snáď sa zadarí. Možno ak sa nepodarí hneď začať ako mzdárka, pritrafí sa niečo ohladne účtovníctva, tam tiež vela pracuješ s číslami. ja som začala ako fakturantka v dopravnej firme, nahadzovala som faktúry, bankové výpisy, záväzky, potom ma zaučili aj na iné veci lebo šéfovi sa už nechcelo robiť ani to čo robil tak všetko presúval pomaly na mňa a teraz ma už zaučili do miezd a robím externe komplet účtovníctvo+mzdy pre 2 firmy. Držím palce. Je to zaujímavá práca, náročná, niekedy na hlavu ale keď sa človek už zaučí, ide to celkom fajn. A nejak extra nemusím ovládať zákony, zase vo všetkom sa nevyznám, sú určité veci ktoré vedieť musíš ale zase ked nie som si istá alebo neviem, velmi dobre poradia na hotline stránke firmy od ktorej máme program. 🙂
@kasokri Ja som istý čas robila mzdárku a v rámci mojej ekonomickej praxe ma táto práca najviac bavila. Dodnes z nej čerpám. Mala som veľmi dobrý, jednoduchý a zrozumiteľný program. Ak si sa v niečom zmýlila, v ďalšom riadku ťa to nepustilo ďalej a mala si aj vysvetlivku, prečo. Za tých pár rokov, čo som to robila, sa údaje z roka na rok viac a viac drobili. To je to, že sa jednoduché veci musia robiť zložito, aby veľa úradníkov v štátnych úradoch malo čo vyhodnocovať. Vtedy sme ešte výkazy neposielali elektronicky, ale nosili osobne. Ja ti môžem túto prácu doporučiť. Keďže nemáš z tejto oblasti vedomosti, ideálne by bolo, ak by si mohla robiť ako ďalšia účtovníčka v organizácií, kde už mzdovú majú a potrebujú ďalšiu. Tá by ťa zaučila. Len neviem, či to dnes tak ešte funguje. Ak áno, tak asi len v štátnych úradoch, lebo súkromná firma chce hotovú účtovníčku. Ak to však veľmi chceš a veríš si, tak sa to podarí 🙂 Držím ti palce.