Wolt, Bolt - skúsenosti s brigádou

7. okt 2021

Máte niekto skúsenosti s prácou, brigádou pre Wolt alebo Bolt?

janai1
7. okt 2021

Co chceš vedieť?

autor
7. okt 2021

@janai1 naozaj je to také super ako všade čítam? Stretávam kuriérov napr v MHD 🤨😀 treba tam vodičský preukaz? Chcela by som to ako brigádu 🙂

janai1
7. okt 2021

Vôbec to nie je super 😀 minule sa v MC chalan chválil že za celý deň už zarobil 30€ 💁‍♀️ Wolt si berie províziu 19%
A nepotrebuješ vodičak, stačí ti bicykel alebo kolobežka (ale zase spravíš menej objednávok ako na aute) a keďže to už robí každý druhý dosť sa bojuje o objednávky...

autor
7. okt 2021

@janai1 super 😀😀😀 tp pôjdem brigádovať do Kauflandu a viac zarobím 😀😀😀 ešte je foodpanda tuším 😀

bororka
8. okt 2021

Objednávok je dosť, ide o čas kedy by si doručovala. Cez obed 11-14 si spravíš okolo 40€. Teda takú mám ja skúsenosť na aute. Večere sú tiež obdobné. Ide o to kedy a na čom by si jazdila

bororka
8. okt 2021

Ja píšem o wolt

autor
8. okt 2021

@bororka tak vodičák nemám takže asi skôr pešo 😒🤣

calmo3
5. jún 2022

V prvom rade ide o to, či ste cez flotilu alebo cez živnosť.
Ak ste cez flotilu zarobíte oveľa menej ( dostávate hodinový plat ).

Ak ste cez živnosť, všetko čo zarobíte je vaše ( vo wolte je za jednu odnesenu objednávku 2,5 € na bicykli a na aute a skutri 3€ ).
Ak za hodinu stihnete 4 objednávky vo wolte, máte 10€.

Čo sa týka práce, či už ste cez flotilu alebo živnosť, robite rovnako ( kedy chcete ).

Naopak živnostníci musia platit odvody do zdravotnej poisťovne ( nejakých 70€ mesačne ), ale to máte zarobené za jeden Max. 2 dni, a potom už len zarábate pre seba.

V niektorých prípadoch je lepšia živnosť, flotila je dobra pre študentov, ktorý cez deň chodia do školy, takže nemôžu roznosu obetovať viac času.
Zároveň od 16 môžete pracovať vo wolte ale len cez !!! Flotilu !!!

Skončil som školu a chcel by som pracovať cez živnosť vo wolte, momentálne som cez flotilu, ak s tým niekto máte skúsenosti ako prejsť z flotily na živnosť, budem rád ak mi poradíte.

bororka
5. jún 2022

@calmo3 no ja by som oslovila support a živnosť si vytvorila cez spoločnosť, ktorá vytvára živnosť zacca 30 €.

calmo3
5. jún 2022

@calmo3 Moja celková skúsenost je asi taká, že ak ste študent a chodíte na soš, alebo máte viac času poobede , choďte radšej niekam do skladu, alebo potravín, od tej 2 - hej do 10tej vecera, a zarobite viac.

Ono byť 8 hodín na bicykli dá zabrať na nohy.

Z woltom ako prácou som spokojný, ale tým že už som skončil strednú si viem rozdeliť týždeň na dni kedy chodím roznášať a kedy mám volno na oddych + v dni kedy roznasam idem ráno, poobede mám oddych a potom večer.
Moja pracovná doba je potom na jeden deň 6 hodín, preto si chcem aj čím skôr urobiť vodičák, pretože na bicykli je to veľa ak nieste vášnivý cyklista.

Za dva dni som odpracoval 8 hodín, zarobil si v prepočte 31€, cez živnosť by to bolo 47€ a nejaké drobné.

Prešiel som 81 km na bycikli.

Takže asi tak, oplatí sa to, ale treba si všetko zvážiť.

Naopak som rád že mám flexibilný čas, a pri roznaske mi nikto nekeca do roboty.
Ten flexibilný čas funguje tak :

Vy máte aplikáciu wolt partner cez ktoru roznasate.

Musíte mať mobilný internet.

Vstanete kedy chcete a idete roznášať.

Je najlepšie si vziať bicykel do mesta a nechať ho tam.

V meste ak už sedíte na bycikli alebo neseďte to je jedno.

Ak idete robiť, v aplikácii len potvrdíte že chcete začať roznášať ( potiahnuté takú somarinu ako pri objednávaní jedál cez wolt 😅 ).

Ak sa vám už nechce znova potiahnete ten obdlzicek ( chcem ísť offline alebo tak nejak ).

Na YouTube sú nato videá.

Ja som len chcel vysvetliť ako to funguje čo sa týka práce a vyplácania peňazí ( vyplácať vás budú 2 krát do mesiaca ). Aj cez flotilu aj cez živnosť.

A hej ešte je fajn ak ste už kuriérom, zaškrtnúť si spojené objednávky v aplikácii.

Prejdete tak menej km a zarobite viac 😉.

Samozrejme to nevidím ako prácu na celý život, ale je fajn že tu taká možnosť existuje.

calmo3
5. jún 2022

@calmo3 ospravedlňujem sa za gramatiku, ale chcel som napísať čo najskôr všetko čo ma napadlo.

calmo3
5. jún 2022

@calmo3 Ak ste človek ako ja, čo malo míňa, tak aj 60€ na účte za mesiac je pre vás fajn.

Ale realita života má dobieha, a ak chcem niečo zarobiť a aj život si užit musím viac zamakať.

Nie nadarmo sa hovorí ak neminas nikdy nebudeš mať peniaze.
( Samozrejme minat treba s rozumom ).

Mam aj iné plány v živote, ale ako vravím ten wolt je zatiaľ fajn.

calmo3
5. jún 2022

@calmo3 a asi posledná vec, samozrejme tých 60€ som zarobil za mesiac len kvôli tomu že som sedel skoro celý mesiac na riti.

calmo3
9. jún 2022

@bororka dá sa aj tak, záleží ako sa rozhodneš

kovalovsky
21. sep 2022

Chcem sa spýtať chcem robiť wolt kuriera a robi sa tam aj s peniazmi či to už je zaplatene a vy to už len donesiete ?

marmaos
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roman899
30. mar 2023

čaute, ja rozmýšlam nad boltom ten je od 16tich ako to hodnotíte keď pôjdete napr po škole na 4-5h oplati sa to?

roman899
30. mar 2023

já by som pravdepodobne používal bycikel, lenže som videl ako niekde pisali, že sa dosť narobíte na tom bycikli a za objednávku dostanete okolo 0.20e

roman899
30. mar 2023

nie za objednávku, ale za km